Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Nατοϊκή Άσκηση STEADFAST COBALT 2021: παρακολουθώντας τους ΠΑΝΤΕΣ και τα ΠΑΝΤΑ


Από τις 12 Απριλίου έως τις 30 Απριλίου 2021 διεξήχθη από την Ομάδα ΝΑΤΟ CIS, η άσκηση STEADFAST COBALT 2021, η μεγαλύτερη άσκηση του Συστήματος Επικοινωνιών και Πληροφοριών του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται κάθε χρόνο και ξεκινά τις δραστηριότητες προετοιμασίας του NATO Response Force (NRF).

Στο ερώτημα ποιος ο ρόλος της άσκησης η απάντηση είναι ότι επικυρώνει τη συνδεσιμότητα και τη διαλειτουργικότητα του συστήματος επικοινωνιών και πληροφοριών μεταξύ των συμμετεχουσών μονάδων NRF. Αυτό σημαίνει ότι έχει τη δυνατότητα να προχωρά σε ανταλλαγές δεδομένων διατηρώντας την επικοινωνία μεταξύ των μονάδων μάχης της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, των κοινών και των κεντρικών γραφείων σε όλο τον κόσμο.

«Με το STEADFAST COBALT 21, το ΝΑΤΟ κοιτάζει προς το μέλλον και συνεχίζει να προσαρμόζεται προκειμένου να αντιμετωπίσει τις σημερινές προκλήσεις μέσω της βελτίωσης της ετοιμότητας και της ανταπόκρισης ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας όπως το COVID-19», δήλωσε ο Διοικητής του NCISG στρατηγός Frank Schlösser.

Οι βασικοί στυλοβάτες του STEADFAST COBALT 21 είναι οι μονάδες NRF2022 από τη Γαλλία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Πολωνία. Φέτος, 22 μονάδες δομής διοίκησης του ΝΑΤΟ και δομών δυνάμεων του ΝΑΤΟ συμμετείχαν, όπως και περίπου 1000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών και πολιτικών υπαλλήλων.

Οι συμμετέχουσες μονάδες είναι από την Κοινή Διοίκηση Δύναμης Brunssum, την Κοινή Διοίκηση Δύναμης Νάπολης, τη Συμμαχική Διοίκηση Ναυτιλίας, τη Συμμαχική Αεροπορική Διοίκηση, την Κοινή Ομάδα Υλικοτεχνικής Υποστήριξης, το Ανώτατο Αρχηγείο Allied Power Europe Cyber ​​Operation Center, την Έδρα Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, το Κοινό Κέντρο Πολέμου ΝΑΤΟ, Ομάδα Συστημάτων Επικοινωνιών και Πληροφοριών, Γραφείο Πληροφοριών Επικοινωνίας του ΝΑΤΟ, Σώμα Ταχείας Αντίδρασης της Γαλλίας, Σώμα Ταχείας Αντίδρασης Ηνωμένου Βασιλείου.

Και η συγκεκριμένη άσκηση απέδειξε ότι το ΝΑΤΟ αποκτά ολοένα και πιο ενοποιητικά χαρακτηριστικά, κάτι που είναι απαίτηση και των ΗΠΑ, δείγμα της διαφορετικής πολιτικής Μπάιντεν σε σχέση με τον Τραμπ. 

Καθώς επίσης ότι το ΝΑΤΟ παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα με όλα αυτά τα πληροφοριακά συστήματα. 

Είπαμε Εχθρός η Ρωσία, βασικός ανταγωνιστής η Κίνα, ενώ ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και η αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών είναι πάντα στις προτεραιότητες του ΝΑΤΟ.

Οι ανταγωνισμοί οξύνονται, η επιθετικότητα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αποτελούν απειλή για όλους. Η κυβέρνηση ΝΔ συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να υπογράψει σύντομα την Πολεμική Συμφωνία με τις ΗΠΑ και έχει κατοχυρώσει ήδη έναν πολύ αναβαθμισμένο ρόλο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκεται απέναντι σε όλους αυτούς τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς που απαιτούν τεράστιες αγορές όπλων και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων, εμπλέκοντας το λαό μας σε βρώμικους πολέμους, εντείνοντας την απάνθρωπη πολιτική τους απέναντι στους πρόσφυγες.

Εμείς συνεχίζουμε την καμπάνια μας απέναντι στην Αύξηση της θητείας και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης ΝΔ και του συνόλου της αστικής τάξης.

Με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό υπερασπίζουμε τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, στεκόμαστε απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τον φασισμό, το ΝΑΤΟ και τις Βάσεις.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΗΝ ΕΕ, ΤΗΝ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ-να γυρίσει ο Στρατός που είναι εκτός συνόρων

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου