Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Μονάδες 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στην Κομοτηνή: Ψέμα και αχαριστία με αφορμή τις άδειες ορκωμοσίας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Είμαστε φαντάροι των σειρών 369 και 370, από μονάδες της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στην Κομοτηνή. 
Στέλνουμε τη συγκεκριμένη επιστολή με σκοπό να καταγγείλουμε, αλλά και να γνωστοποιήσουμε στον έξω κόσμο το τσίρκο, ή καλύτερα την τραγωδία, που παίζεται εδώ και 7 μήνες στις πλάτες μας, με αφορμή την άδεια ορκωμοσίας.

Άδεια ορκωμοσίας δεν πήραμε ποτέ. 
Για την ακρίβεια, επί 2 σχεδόν εβδομάδες μας κορόιδευαν στις μονάδες, διαβεβαιώνοντάς μας ότι θα πάρουμε κανονικά την άδεια. 
Λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία έρχεται η διαταγή από το ΓΕΣ ότι τελικά οι άδειες δεν θα δοθούν λόγω πανδημίας και οι μονάδες μας, αφού πρώτα έπεσαν δήθεν από τα σύννεφα, μας διαβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά, ότι θα πάρουμε την άδεια ολόκληρη ως είθισται (10 τουλάχιστον ημέρες), απλά στο τέλος της θητείας μας υπό μορφή άδειας απολύσεως. 
Μετά ορκιστήκαμε, γίναμε στρατιώτες με τα όλα μας, πλέον έπαψε και η υποχρέωση για διαβεβαιώσεις και άρχισαν τα «θα δούμε», «δεν ξέρουμε» και τα σχετικά. 
Αυτό συνέβαινε μέχρι πριν λίγους μήνες οπότε ήρθε και νέα διαταγή από το ΓΕΣ, την οποία μας ανακοίνωσαν σαν να πρόκειται για κάποια θεόσταλτη εντολή.

Η διαταγή όμως αφορούσε 2 πράγματα: 
Το ότι θα δοθεί η άδεια ορκωμοσίας στο τέλος της θητείας σε όσους δεν πήραν λόγω πανδημίας και ότι το ΓΕΣ δίνει 4 μέρες από τη μεριά του. Ούτε έλεγε ότι μπορούν να δοθούν ΜΟΝΟ 4 ημέρες ούτε ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να δώσουν παραπάνω οι μονάδες. 
Το θέμα είναι λοιπόν τι γίνεται με τις παραπάνω που ανέκαθεν έδιναν οι μονάδες.

Έτσι φτάνουμε λίγες μέρες πριν την απόλυση της σειράς 370 «κολλημένοι» με τις 4 μέρες του ΓΕΣ, χωρίς την παραμικρή διάθεση από μεριάς των μονάδων να δώσουν από μεριάς τους παραπάνω μέρες ώστε οι άδειες ορκωμοσίας να φτάσουν τις 10, για τις οποίες μας είχαν διαβεβαιώσει επανειλημμένα. 
Φυσικά δεν έχουμε την αυταπάτη ότι για τον εμπαιγμό μας ευθύνονται μόνο οι μονάδες, αλλά το θέμα ξεκινά από την Ταξιαρχία, αφού δεν είναι δυνατόν απλά να «έτυχε» να εμφανίζεται το πρόβλημα με τον ίδιο τρόπο, στις μονάδες της.

Μείναμε επί μήνες αποκλεισμένοι στην Κομοτηνή χωρίς να μπορούμε να δούμε τις οικογένειές μας, όσο τα στελέχη μπαινόβγαιναν κάθε μέρα. Δουλεύαμε κανονικά, εκπαιδευόμασταν και αρρωσταίναμε, όσο στην υπόλοιπη κοινωνία οι ρυθμοί είχαν πέσει λόγω καραντίνας. 
Μας είχαν κοπεί οι έξοδοι και βγαίναμε μόνο για 2 και 3 ώρες, χωρίς να προλαβαίνουμε καν καλά καλά να πλύνουμε τα ρούχα μας. 
Φοράγαμε -και φοράμε- 18 ώρες τη μέρα τη μάσκα όσο ο υπόλοιπος κόσμος είχε την «πολυτέλεια» να μπορεί σπίτι και να τη βγάλει, έστω τότε. 
Τελείωσαν τα μέτρα και δουλεύουμε σαν τα σκυλιά, με εμπλοκές που μόνο για λίγες ημέρες έχουν σταματήσει από το Πάσχα, για να στηθούν «Ξάνθοι», «Κέρβεροι» και λοιπές ασκήσεις για τις οποίες υπερηφανεύονται στην ηγεσία και τους ΝΑΤΟϊκούς, και τις οποίες έχουμε ήδη καταγγείλει. 
Θα περάσουμε ολόκληρο το καλοκαίρι με σκοπιές και υπηρεσίες στην κουφόβραση της Κομοτηνής (που όσοι έχουν περάσει από εδώ την ξέρουν), χωρίς aircondition που έχουν στα γραφεία τους, όλη μέρα με τις παραλλαγές και τις αρβύλες.

Ρωτάμε λοιπόν τις διοικήσεις των μονάδων, αλλά και της ΧΧΙ ΤΘΤ: 
ΔΕΝ ΝΙΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ, ΑΝ ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΜΕ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΜΙΑ ΘΗΤΕΙΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ; 
ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ; 
ΕΠΡΕΠΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ 10 ΜΕΡΕΣ; 
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τις τουλάχιστον 10 ημέρες άδειας ορκωμοσίας που μας είχαν διαβεβαιώσει επανειλημμένα ότι θα πάρουμε, τις τουλάχιστον 10 ημέρες που αξίζουμε έχοντας μείνει μήνες μακριά από τις οικογένειές μας και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες. 
Ειδάλλως ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ μια μεγάλη και δημόσια συγγνώμη από την ηγεσία για τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις τους, για τα ψέματα που μας είπαν επανειλημμένα προκειμένου να μην αντιδράσουμε.

Απευθυνόμαστε και στους συναδέλφους μας σε άλλες περιοχές, που μέσω του Σπάρτακου μαθαίνουμε ότι περνάνε τα ίδια. 
Συνάδελφοι, μην το ανέχεστε! 
Αντιδράστε, βγείτε παραπονούμενοι, ενισχύστε το ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, στείλετε τις καταγγελίες σας στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ! 
Μην το αφήσουμε να περάσει έτσι! 
Γι αυτές τις μέρες ταλαιπωρηθήκαμε, μη τους τις χαρίσουμε! 
Δεν θα πληρώσουμε εμείς με εγκλεισμό και εμπλοκές τις πολεμοκάπηλες ασκήσεις τους και τις παραστάσεις στο ΝΑΤΟ!

Και τέλος απευθυνόμαστε στην τοπική κοινωνία. 
Απαιτήστε την ανθρώπινη και δίκαιη μεταχείριση των φαντάρων, είναι κρίμα τόσος κόσμος που περνάει από εδώ να θυμάται την πόλη σας σαν κάτεργο.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου