Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Οι αποκαλύψεις για τον βιασμό στα Πετράλωνα συνεχίζονται

Οι αποκαλύψεις για τον βιασμό στα Πετράλωνα συνεχίζονται.
Οι κάτοικοι μιλούν για πολύ καθυστερημένη εμφάνιση της αστυνομίας, τόσο ώστε ο βιαστής (ή οι βιαστές) να καταφέρουν να διαφύγουν. Ακόμα περισσότερο καθυστέρησε η έκδοση εντάλματος, ενώ σε άλλες περιπτώσεις όλα γίνονται γρήγορα (ή και χωρίς ένταλμα αν πρόκειται για πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης).
Η γυναίκα δυστυχώς ξυλοκοπήθηκε και βιάστηκε πολλαπλές φορές. Ευτυχώς ο δράστης ταυτοποιήθηκε και καταζητείται. Ελπίζουμε να πιαστεί και να οδηγηθεί γρήγορα στη δικαιοσύνη.
Όμως τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε βεβαρημένο παρελθόν, καθώς το 2015 είχε καταδικαστεί για τον βιασμό μίας φοιτήτριας κι αποφυλακίστηκε το 2020.
Στα θετικά της υπόθεσης, η αλληλεγγύη των κατοίκων της γειτονιάς, και η άμεση ανταπόκριση από αλληλέγγυες/ους, φεμινίστριες. Εκτός από την συγκέντρωση και πορεία το ίδιο βράδυ, χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε συνέλευση στα Πετράλωνα και άλλη μία πορεία με συνθήματα αλληλεγγύης στα θύματα βιασμού και άλλα κατά των βιαστών.
Φεμινιστικές και άλλες συλλογικότητες καλούν σε νέα πορεία, αύριο Τρίτη 22/6, στις 18:30, στην πλατεία Αικατερίνης των Πετραλώνων.
*φωτο από τη χθεσινοβραδινή πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου