Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Οι ΗΠΑ "τρέχουν" την Ελληνο-Αμερικανική Πολεμική Συμφωνία και πουλούν τα πανάκριβα αεροσκάφη F 35

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων η αμυντική συνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδας – Ρητή αναφορά στα F-35
Oι κινήσεις του Αμερικανικού αστικού κατεστημένου αποδεικνύουν πόσο σημαντική είναι για την Υπερδύναμη η 5χρονη Πολεμική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Ελλάδας. 
Υπό το βάρος της έντασης του ανταγωνισμού μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας-Κίνας, επιδιώκοντας να αρπάξουν τις ευρωπαϊκές Αγορές ενέργειας από την Ρωσία, αναβαθμίζουν την στρατιωτική παρουσία τους στην Ανατολική Μεσόγειο και την Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ η ολόκληρη η ελληνική επικράτεια μετατρέπεται σε ένα τεράστιο πολεμικό ορμητήριο.  
Μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας, την Τρίτη στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, αργά χθες το βράδυ έγινε το επόμενο κρίσιμο βήμα στη νομοθετική πορεία του, με την κατάθεσή του στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Πλέον το νομοσχέδιο βρίσκεται και στα δύο νομοθετικά Σώματα του Κογκρέσου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το νομοσχέδιο απολαμβάνει τη διακομματική στήριξη βασικών στελεχών στις αντίστοιχες επιτροπές εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής και της Γερουσίας. Στη Γερουσία, κατατέθηκε από τον Δημοκρατικό γερουσιαστή και πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, Ρόμπερτ Μενέντεζ και τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο. Αντιστοίχως στη Βουλή, βασικοί εισηγητές του νομοσχεδίου ήταν ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Γκας Μπιλιράκης και ο Δημοκρατικός βουλευτής Τεντ Ντόιτς.
Η εκδοχή του νομοσχεδίου για την αμυντική συνεργασία που κατατέθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων είναι σχεδόν πανομοιότυπη με εκείνη που είχε κατατεθεί στη Γερουσία.
Πρέπει να επισημάνουμε το πως οι ΗΠΑ προωθούν την απόσυρση των ρωσικών όπλων από τον Ελληνικό Στρατό και φυσικά να εξασφαλίσουν τα πολεμικά συμβόλαια για τα όπλα που θα τα αντικαταστήσουν για τις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες. Ως εκ τούτου, προβλέπει την ένταξη της Ελλάδος στο European Recapitalization Incentive Program.
Υπό αυτό το πρίσμα, το νομοσχέδιο προβλέπει ετήσια στρατιωτική βοήθεια 25 εκατομμυρίων δολαρίων προς τη χώρα μας για την περίοδο μεταξύ 2022 και 2026. 
Βεβαίως τα νέα αντιαεροπορικά συστήματα που θα προμηθεύσουν οι ΗΠΑ θα κοστίσουν ΔΙΣ ευρώ!
Επιπλέον, το νομοσχέδιο ζητά την έγκριση της πώλησης των μαχητικών αεροσκαφών F-35, τα οποία προορίζονταν για την Τουρκία, στην Ελλάδα και προβλέπει τη παροχή δανείων στη χώρα μας τα οποία θα σχετίζονται με εξοπλιστικά προγράμματα.
Νέος δανεισμός λοιπόν προκειμένου να αγοραστούν αμερικανικά όπλα!!
Μια μεθόδευση που οδήγησε στην πρόσφατη Χρεωκοπία του Ελληνικού κράτους την οποία βεβαίως φόρτωσαν στις πλάτες του εργαζόμενου λαού, αρπάζοντας μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, σπίτια....
Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας:
Γιατί πανηγυρίζουν που εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας;
Από το πρωί της Τετάρτης 24 Ιουνίου πανηγυρίζουν τα δημοσιογραφικά σε όλα τα καθεστωτικά μέσα προπαγανδίζοντας το no paper που έσπρωξε η Ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.Γιατί λέει ότι "με καθολική υποστήριξη εγκρίθηκε το νέο νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Πλέον το νομοσχέδιο περνάει στο επόμενο στάδιο που αφορά την κατάθεση του προς ψήφιση στην ολομέλεια του Σώματος της Γερουσίας".
Ουσιαστικά πρόκειται για μια Πολεμική Συμμαχία που καμιά σχέση δεν έχει με την "άμυνα" και εξυπηρετεί πλήρως τους επιθετικούς σχεδιασμούς αφενός των ΗΠΑ, αφετέρου της ελληνικής άρχουσας τάξης.
Έχει σημασία να δούμε την εμμονή των ΗΠΑ για την αναβάθμιση της Πολεμικής Ισχύος του ελληνικού αστικού κράτους. Κάτι βεβαίως που επιθυμεί η ελληνική άρχουσα τάξη ώστε να αναβαθμιστεί ο Ιμπεριαλιστικός ρόλος του ελληνικού αστικού κράτους.
Καταρχήν, αυτό είναι απαραίτητο καθώς οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εμπλέκονται στους ανταγωνισμούς ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας. Να θυμηθούμε ότι πρώτος ο πρώην ΥΕΘΑ Αποστολάκης είχε προπαγανδίσει τον ρόλο του Ελληνικού Στρατού ως "Εγγυητή Ασφαλείας" για τα καπιταλιστικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. 
Όταν επομένως ακούμε ότι η Ελλάδα αποτελεί παράγοντα Ασφάλειας και Σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο το μυαλό μας πηγαίνει στην ένταση της Καταστολής, στις Πολεμικές Προετοιμασίες, στην αναβάθμιση της Απειλής για τους λαούς από τις δεκάδες αμερικανικές βάσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια και τους κινδύνους πολεμικής εμπλοκής.
Σε δεύτερο επίπεδο, η κυβέρνηση της ΝΔ προβάλλει την ανάγκη εξοπλιστικών προγραμμάτων -τώρα που βγήκαμε από τα Μνημόνια (;) και η καπιταλιστική οικονομία πάει καλά(;)- της τάξεως των 65 δισεκατομμυρίων ευρώ!
Η πλειοψηφία αυτών των κολοσσιαίων συμβολαίων κατευθύνεται στις Αμερικανικές Πολεμικές Βιομηχανίες!
Και τα δημοσιεύματα καταγράφουν αυτή την αγωνία των Αμερικανών να αρπάξουν τα πολεμικά συμβόλαια:
"ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, σημείωσε ότι «η υπερψήφιση του νομοσχεδίου συνιστά μια αναγνώριση της ισχυρής διμερούς σχέσης, ενισχύει την υποστήριξη του εκσυγχρονισμού των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων και ενισχύει την πολυμερή δέσμευση μεταξύ της Κύπρου, του Ισραήλ, της Ελλάδας και των ΗΠΑ»".
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ΗΠΑ υπόσχονται 125 εκατομμύρια ευρώ για την αντικατάσταση των ρωσικών όπλων που έχει στη διάθεση του ο Ελληνικός Στρατός.
Και επειδή ο Μητσοτάκης δεν είναι Ερντογάν να δημιουργεί προβλήματα με την αγορά των S 300, θα αντικαταστήσει τα ξεπερασμένα αντιαεροπορικά συστήματα OR M1 και τους S 300, με αντίστοιχα αμερικανικά συστήματα.
Με τον τρόπο αυτό ο εργαζόμενος λαός μας χειραγωγείτε να αποδεχθεί τις νέες μεγάλες θυσίες που απαιτεί η αναβάθμιση της Πολεμικής Ισχύος του ελληνικού κράτους για να εξυπηρετήσει τις στρατηγικές επιδιώξεις της άρχουσας τάξης...
Και οι Αμερικανοί κερδίζουν τα νέα συμβόλαια που θα κατευθυνθούν στις δικές τους πολεμικές βιομηχανίες!    
Τέλος, οι ΗΠΑ "υπόσχονται" ότι θα παραχωρήσουν στο ελληνικό κράτος τα αεροσκάφη F 35 που θα αγόραζε η Τουρκία. Με αυτό τον τρόπο οι ΗΠΑ εκμεταλλεύονται τον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό για να πουλήσουν στην Ελλάδα πολεμικά αεροσκάφη που κοστίζουν μαζί με τον οπλισμό τους 5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δολάρια, ενώ εκβιάζουν την Τουρκία για να την εντάξουν στους αμερικανικούς σχεδιασμούς κόντρα σε Ρωσία-Κίνα!
Το επιστάγασμα;
«Καθώς αυτό το σημαντικό διακομματικό νομοσχέδιο οδεύει προς κατάθεση στην ολομέλεια της Γερουσίας για πλήρη εξέταση, πρέπει να παραμείνουμε δεσμευμένοι ώστε να διασφαλίσουμε ότι η χώρα μας βελτιώνει την αμυντική της συνεργασία με την Ελλάδα», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο και ευχαρίστησε τους συναδέλφους της επιτροπής που ψήφισαν για να στείλουν αυτό το νομοσχέδιο στην Γερουσία για να υποστηρίξουν έναν από τους σημαντικότερους εταίρους μας στην Ανατολική Μεσόγειο και έναν αξιόλογο σύμμαχο του ΝΑΤΟ.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση μας γράφαμε:

Πολεμική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας: Την Τρίτη στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας

http://diktiospartakos.blogspot.com/2021/06/blog-post_559.html#more

Η αναγκαιότητα παρέμβασης του Αντιπολεμικού κινήματος πιο αναγκαία από ποτέ.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ πρόσφυγες και μετανάστες
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας
Σε αυτή την κατεύθυνση σκοπεύει η πρόταση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την συγκρότηση Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Αντιιμπεριαλιστικού Συντονισμού. 
 ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ-ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ KAI TO NATO
ΠΑΛΗ H ENANTIA ΣTO NATO ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου