Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

ΚΕΕΔ: χώσιμο χωρίς τέλος για τους φαντάρους, αδικίες και διακρίσεις

Συνεχείς οι καταγγελίες συνφάνταρων από το ΚΕΕΔ, το Κέντρο Εκπαίδευσης των Ειδικών Δυνάμεων.
Στην πρώτη τους καταγγελία μας γράφουν:
Καλησπέρα σας. 
Ανήκω στο Λόχο Διοικήσεως. Λείπουν όλη με άδεια εκτός από αυτούς που επέστρεψαν από την Κύπρο, και άνηκαν στην 35 Μοίρα Καταδρομών, που τους πάει εμπλοκή και αδικούνται. 
Σήμερα βάλανε έναν συνάδελφο που έκανε το εμβόλιο εχτές, σήμερα να κάνει υπηρεσία ενώ είναι εξαντλημένος και είχε έξοδο. 
Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, κυκλοφορεί ότι "πέφτουν" τηλέφωνα στους αρμόδιους Αξιωματικούς προκειμένου να παρατείνουν ορισμένοι τις Εξόδους τους.
Δεν υπάρχει καμία ισότητα, ούτε σωστή μεταχείριση της 35 ΜΚ με τους υπόλοιπους φαντάρους.
Το θέμα είναι ότι έχουμε ένα μήνα θητείας ακόμη και επαναπατριζόμαστε για να κάνουμε τις υπηρεσίες τον βυσμάτων. 
Όπως επίσης ακούγεται ότι βγαίνουν υπηρεσίες και τις σβήνουν οι ίδιοι στρατιώτες με στυλό και γράφουν όποιον θέλουν. 
Και όλο αυτό γίνετε βάση τηλεφώνου. 

Σε δεύτερη καταγγελία οι συνάδελφοι αποκαλύπτουν: 
Η κατάσταση στο ΚΕΕΔ χειροτερεύει κάθε μέρα και περισσότερο.
Πλέον μας λένε μέσα στα μούτρα μας ότι άδειες δεν θα δοθούν και ότι τα 6ωρα - 8ωρα θα συνεχιστούν είτε μας αρέσει είτε όχι.
Κάνεις μας πλέον δεν αισθάνεται καλά και έχουμε αγανακτήσει.
Υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν υπερκόπωση και παρ' όλα αυτά μας δίνουν μόνο 1 ανεφ μεσοβδόμαδα
Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και απάνθρωπη.
Το ΓΕΣ επιβεβαιώνει όλες αυτές τις καταγγελίες;

Ποιο όμως είναι το ΚΕΕΔ;
Ποιο είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης των Ειδικών Δυνάμεων;
Θυμίζουμε:
«Φωλιά» ακροδεξιών οι Ειδικές Δυνάμεις

▸ Καταγγελία και κάλεσμα του Δικτύου να μην καταταγεί κανείς φαντάρος στο ΚΕΕΔ.

Η κατάσταση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) έχει ξεφύγει εντελώς. Πρέπει οπωσδήποτε κάτι να γίνει διότι οι φαντάροι δεν αντέχουν άλλο να τους μεταχειρίζονται σαν είλωτες. 
Δίνονται διαταγές για αγγαρείες με 40 βαθμούς Κελσίου. 
Την ίδια ώρα, υπάρχουν πολλά στελέχη στο εν λόγω στρατόπεδο με αντιλήψεις και πεποιθήσεις ακροδεξιές και χιτλερικές. 
Εν ώρα υπηρεσίας αξιωματικός είχε στο γραφείο του και διάβαζε το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ Ο Αγών μου. 
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) επιβεβαιώνει αυτές τις καταγγελίες;

Είναι το ΚΕΕΔ που με συνεχείς τους καταγγελίες οι συνφάνταροι αποκαλύπτουν την τρομερή ενταντικοποίηση και την εργασιακή τους εκμετάλλευση;

Είναι το ΚΕΕΔ που βαρύνεται με την απίστευτη καταγγελία ότι στρατιώτες βίασαν νεοσύλλεκτο φαντάρο μετά από διαταγή λοχαγού(!) και δέκα χρόνια τώρα συγκαλύπτεται χωρίς καμιά αντίδραση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας;

Είναι το ΚΕΕΔ γνωστή γιάφκα της ακροδεξιάς; Όπου έχουν εντάξει πολύ περισσότερο τα ναζιστικά και φασιστικά συνθήματα και στερεότυπα στην εκπαίδευση για «να τους κάνουν άνδρες»…; Αλλά και αδίστακτους διώκτες προσφύγων και μεταναστών; Πολεμοχαρείς, οι οποίοι θα σταλούν σε Αφρική και Μέση Ανατολή για να προασπίσουν τα συμφέροντα των πλουσίων και των ιμπεριαλιστών, να παρέχουν ασφάλεια σε εφοπλιστές, επενδυτές και πετρελαϊκές εταιρείες;

Αυτό το ελληνικό αστικό κράτος άμυνας/ασφάλειας και αυτός ο νέος αστικός στρατός, αυτούς τους αιμοδιψείς ακροδεξιούς μιλιταριστές και εθνικιστές έχει ανάγκη. Γι’ αυτό διαπαιδαγωγεί τη νεολαία με ότι πιο βρώμικο, με όποιον πιο βρώμικο τρόπο. Και ταυτόχρονα την λιώνει στην άμισθη εργασία…

Πρέπει να αντισταθούμε. Κανένας νέος στις Ειδικές Δυνάμεις. Για όλους τους παραπάνω λόγους και κυρίως γιατί πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, σας καλούμε να μην καταταγείτε στις Ειδικές Δυνάμεις. Μην ανέχεστε την ταπείνωσή σας από ένα κράτος το οποίο κατά τα άλλα βρίζετε. Μην ανέχεστε να γίνετε διώκτες αθώων ψυχών για λίγα μόρια στο δημόσιο. Είναι εξευτελισμός.

Θέλουν να σας κάνουν πρόθυμους να μπείτε στην πρώτη γραμμή του πολέμου και να πεθάνετε για κάποιο δήθεν πατριωτικό καθήκον, ενώ στην πραγματικότητα θα πεθάνετε για τα οικονομικά συμφέροντα λίγων πάμπλουτων ανθρώπων που θέλουν να κερδοσκοπήσουν κυρίως με πετρέλαια και όπλα. Συνάδελφοι δεν είναι πατριωτισμός να ανέχεστε να σας αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδια.

Με κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας, να αγωνιστούμε ενάντια στον πόλεμο και τις επεμβάσεις, τον ρατσισμό και τον φασισμό, το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου