ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Στρατιωτικό Νοσοκομείο: Ακραία σεξιστικά σχόλια από Επιτροπή Στρατιωτικών Γιατρών σε μαθητές και εξέταση σε γυμνόστηθες μαθήτριες

Εξοργισμένοι γονείς επικοινώνησαν με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. Ο λόγος είναι η ακραία σεξιστική επίθεση που δέχτηκαν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια των Υγειονομικών Εξετάσεων όσων συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις προκειμένου να καταταγούν σε Στρατιωτικές Σχολές.
Κατά τη διάρκεια λοιπόν των Υγειονομικών εξετάσεων από την Τετραμελή Επιτροπή που αποτελούσαν τέσσερις Στρατιωτικοί Γιατροί -όλοι άνδρες και καμιά γυναίκα γιατρός- τα αγόρια και κορίτσια δέχτηκαν αδιακρίτως σεξιστική επίθεση.
Καταρχήν, τα αγόρια διατάχθηκαν "να κατεβάσουν τα καλσόν τους"(!) και στην συνέχεια να ξεγυμνωθούν "βγάζοντας τα στριγκάκια τους".
Στο πλαίσιο της εξέτασης τους υποδείχθηκε να βάλουν το δάκτυλο τους ανάμεσα στους όρχεις τους και στην συνέχεια να πιάσουν "τα γεννητικά όργανα των διπλανών τους", βάζοντας "το δάκτυλο στους όρχεις τους..."
Σοκαρισμένοι οι μαθητές έμειναν ακίνητοι καθώς δεν πίστευαν στα αυτιά τους και κανείς δεν υπάκουσε στην υπόδειξη συγκεκριμένου στρατιωτικού γιατρού.
Μόλις ο τελευταίος διαπίστωσε ότι το κλίμα φορτίζεται επικίνδυνα, επιχείρησε να ελαφρώσει την ατμόσφαιρα γελώντας και τονίζοντας ότι "οι νέοι δεν ψάρωσαν"!
Μετά ακολούθησε η εξέταση των κοριτσιών από την ίδια τετραμελή επιτροπή των ανδρών στρατιωτικών γιατρών.
Τους υποδείχθηκε να γδυθούν και να μείνουν με τα εσώρουχα.
Νέα διαταγή απαίτησε τα κορίτσια να αφαιρέσουν τον στηθόδεσμο.
Σε λίγο άκουσαν γιατρό να απαιτεί "να σηκώσουν τα χέρια" και "να τεντώσουν τα στήθη τους...."
Ως ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αδυνατούμε να κατανοήσουμε τις συγκεκριμένες εξετάσεις. 
Όπως επίσης δεν καταλαβαίνουμε γιατί στις συγκεκριμένες δεν συμμετείχαν γυναίκες γιατροί ή γιατί οι διαγωνιζόμενοι δεν εξετάστηκαν από γιατρούς αντίστοιχου φύλου.
Φυσικά δεν θα σταθούμε σε δικαιολογίες περί μεμονωμένων περιστατικών κάποιων κακών επαγγελματιών που έκαναν κατάχρηση εξουσίας....
Όλοι μπορούν να αντιληφθούν ότι σε ένα στρατιωτικό περιβάλλον που κυριαρχεί η Πατριαρχία -καθώς ο στρατός έχει βασικό του καθήκον να μας "κάνει άνδρες"-, ο Σεξισμός και οι επιθέσεις, λεκτικές ή σωματικές, είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα στην "διαπαιδαγώγηση" στην Υπακοή, την Πειθάρχηση και την Βαναυσότητα, στη διαμόρφωση του συγκεκριμένου μοντέλου στρατιωτικού που θα επιδεικνύει την εξουσία του στους αδύναμους και θα "βαρά προσοχή τους Ανωτέρους του". 
Ποιος μπορεί να στέκει αδιάφορος μπροστά στα όσα απάνθρωπα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια των Επαναπροωθήσεων, συχνά με πρωταγωνιστή τον Ελληνικό Στρατό; 
Στα όσα αισχρά συμβαίνουν στον Έβρο και στο Αιγαίο και αύριο θα συμβαίνουν στο Μάλι της Αφρικής ή σε κράτη της Μέσης Ανατολής που η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει να στείλει στρατό για να αναβαθμίσει τη στρατηγική θέση του ελληνικού αστικού κόσμου.
Το απόστημα των σεξουαλικών επιθέσεων έσπασε και μέσα στον στρατό καθώς τα στεγανά τα υπερβαίνουν όλο και πιο συχνά όλο και πιο πολλοί χάρη στη δυναμική του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και του Κινήματος metoo.
Έτσι αποκαλύφθηκε και ο βιασμός συνφάνταρου στο ΚΕΕΔ, η δράση ανώτερου στρατιωτικού στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις διοικητή μονάδας εις βάρος φαντάρων.
Όπως όμως αποκαλύπτεται η δυναμική των κοινωνικών κινημάτων, έτσι αποδεικνύεται ότι όλα αυτά είναι σύμφυτα με τον Στρατιωτικό Μηχανισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι ο βιασμός στο ΚΕΕΔ συγκαλύπτεται από την Ιεραρχία εδώ και 10 χρόνια, ενώ η αποκάλυψη του εγκλήματος προκάλεσε την αμηχανία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.  Ο διοικητής που παρενοχλούσε συνφάνταρους δικάζεται από το Στρατοδικείο μετά από 15 χρόνια, μένοντας αλώβητος όλα αυτά τα χρόνια, συνεχίζει να υπηρετεί σε ολοένα και πιο υπεύθυνες θέσεις μέχρι την συνταξιοδότηση του. Χωρίς καμιά ουσιαστική συνέπεια για τις άθλιες πράξεις του.
Επανερχόμαστε στο περιστατικό στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο:
Το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνουν όλες αυτές τις πολύ σοβαρές καταγγελίες;
Θα τις διερευνήσουν;
Θα πάρουν μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα;

Διαπιστώνουμε ότι όσο προχωρά η αναβάθμιση της στρατιωτικοποίησης του ελληνικού κράτους με στόχο να μετατραπεί σε Ισραήλ των Βαλκανίων, τόσο ενισχύεται η προπαγάνδα του μιλιταρισμού και του πατερναλιστικού ρόλου του Στρατού.
Τα καθεστωτικά ΜΜΕ, στρατευμένα στην κυβερνητική προσπάθεια, προβάλλουν τον "κοινωνικό-εθνικό ρόλο" των Ενόπλων Δυνάμεων, αποκρύπτοντας τα κακώς κείμενα και εξαφανίζοντας κάθε κριτική, κάθε αποκάλυψη του τι πραγματικά συμβαίνει, κάθε αμφισβήτηση του ρόλου του Στρατού στο πλαίσιο του σύγχρονου κράτους Άμυνας Ασφάλειας. 
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκει απέναντι σε όλα αυτά και καλεί στην συγκρότηση ενός κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τον σεξισμό, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, τις βάσεις, τις συνεκπαιδεύσεις και τις επεμβάσεις που ξαναμοιράζουν τον κόσμο και προκαλούν την προσφυγιά. 
Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
Δίκτυο Ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος
Τηλ: 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου