Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

"Βόμβα" από Άγκυρα: Σκέψεις για δημιουργία κοινού στρατού Τουρκίας – Αζερμπαϊτζάν

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ σοβαρή εξέλιξη. Το Τουρκικό κράτος αναβαθμίζει την παρουσία του στον Καύκασο. 
Η Τουρκία αναδεικνύει τον Αυτόνομο ρόλο της, παίζει με τις αντιθέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Έχει καταφέρει να παρουσιάζεται με δύο πρόσωπα: λυκοφιλία με την Ρωσία με την οποία ανταγωνίζεται σε Μέση Ανατολή, Αφρική και Καύκασο, "μαύρο πρόβατο" για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αλλά παράλληλα Αντίβαρο της Ρωσίας σε όλες αυτές τις περιοχές φερόμενη να εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς της Δύσης.
Βέβαια, όλοι αυτοί οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί και ανταγωνισμοί, όπου εύκολα ο εχθρός λαμβάνει τη θέση του φίλου, σημαίνουν πόλεμο, αίμα, καταστροφή, προσφυγιά, άνοδο του εθνικισμού και της μισαλλόδοξης Ακροδεξιάς.
Μεγάλος απών το Αντιπολεμικό κίνημα....  

© AFP 2021 / DELIL SOULEIMAN
Βρείτε μας
Τη δημιουργία κοινού στρατού φέρονται να συζητάνε Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με όσα ανέφερε αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης.
Κοινό στρατό ετοιμάζει Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Τουρκικής Βουλής Μουσταφά Σεντόπ.
«Ένα έθνος-δύο κράτη είναι η ιδέα μας. Θα παραμείνει πάντα έτσι. Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήσαμε πολλούς γύρους διαπραγματεύσεων και καταλήξαμε σε πολλές συμφωνίες», πρόσθεσε ο Σεντόπ.
Η ανακοίνωση έγινε μετά την πρώτη τριμερή συνάντηση των Προέδρων των Κοινοβουλίων Τουρκίας, Αζερμπαϊτζάν και Πακιστάν.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας είχε προαναγγείλει πως η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν σχεδιάζουν να υπογράψουν μία ολοκληρωμένη διακρατική συμφωνία στα μέσα Ιουνίου.
«Μετά τη σύνοδο του NATO, θα ταξιδέψουμε στο Αζερμπαϊτζάν, πρώτα στην πόλη Φουζούλι (Καραμπάχ) και στη συνέχεια εγώ με τον αδελφό μου (Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν), Ιλχάμ Αλίεφ, θα ταξιδέψουμε στην πόλη Σουσά, όπου θα υπογράψουμε μία διακρατική συμφωνία. Θα αποτελεί μία ολοκληρωμένη συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν» είχε πει ο Τούρκος Πρόεδρος σύμφωνα με το δίκτυο RT Haber.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου