Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Φρεγάτα ΕΛΛΗ: Τραυματίστηκε υπαξιωματικός στον Αυχένα: έντονα παράπονα για τις συνθήκες στο πλοίο

Φρεγάτα ΕΛΛΗ: Τραυματίστηκε υπαξιωματικός – Υπάρχουν διαμαρτυρίες για καθυστερημένη μεταφορά του στο πλησιέστερο νοσοκομείο
Σύμφωνα με δημογραφικές πληροφορίες υπαξιωματικός της ΦΓ ΕΛΛΗ τραυματίστηκε πρόσφατα, λίγο μετά το άριστο πληρώματος, γλιστρώντας από σκάλα ένα κατάστρωμα κάτω και σύμφωνα με μαρτυρίες, χτυπώντας στον αυχένα και τη μέση.
Στον υπαξιωματικό παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες εντός του πλοίου, όπου και παρέμεινε στο θεραπευτήριο για παρακολούθηση για αρκετές ώρες. 
Την επόμενη μέρα και ενώ το πλοίο βρισκόταν ήδη έξω από την Κάρυστο, αποφασίστηκε η διακομιδή του επικελευστή, όπου και τον παρέλαβε ασθενοφόρο για μεταφορά στο πλησιέστερο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τους συναδέλφους του ο υπαξιωματικός διαμαρτυρόταν διαρκώς ότι πόναγε και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν ιδανικές, πλήρης νηνεμία και θα μπορούσε όπως λένε να γίνει η μεταφορά με κάποιο σκάφος στην Κάρυστο.
Προκαλεί εύλογες απορίες, λένε οι συνάδελφοί του γιατί ένα περιστατικό με τραυματισμό στον αυχένα, που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε εξαιρετικά σοβαρό, δεν μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο, αλλά έπρεπε να περιμένουν την επόμενη ημέρα το πρωί για να γίνει η μεταφορά.
Σύμφωνα με το armyvoice.gr διαφορετική ήταν η εικόνα που μετέφερε το ΓΕΝ. Διαβάζουμε:
Αρμόδιες πηγές του ΓΕΝ επιβεβαιώνουν το περιστατικό, δίνουν όμως διαφορετική εικόνα για τις κρίσιμες λεπτομέρειες. 
Σύμφωνα με την εκδοχή του ΓΕΝ, ο ιατρός του πλοίου, ο οποίος βρισκόταν σε επικοινωνία με τον Αρχίατρο του ΝΝΑ, έκρινε ότι δεν ήταν απαραίτητη η μεταφορά, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν απαγορευτικές για διακομιδή ασθενούς.
Ο υπαξιωματικός μεταφέρθηκε το πρωί σε νοσοκομείο και αναμένεται αύριο να γίνει διακομιδή στο ΝΝΑ.

Το περιστατικό του τραυματισμού δεν ήταν το μοναδικό που προκάλεσε αντιδράσεις.
Πρόσφατα υπήρξαν και άλλα παράπονα από το προσωπικό σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσής του, όπως ταξίδι υπό υψηλές θερμοκρασίες πριν ένα μήνα λόγω αδυναμίας λειτουργίας του κλιματισμού, διανομή σάπιων φρούτων στο τρέχον ταξίδι κλπ. 

Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν το πιο κρίσιμο ζήτημα:
το πόσο Αναλώσιμοι θεωρούνται όλοι, ναύτες και μόνιμοι, στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.
Όλες οι παραπάνω καταγγελίες έρχονται να προστεθούν σε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για το πως οι Διοικήσεις των πλοίων και το Επιτελείο αντιμετωπίζουν τον Κορονοιό.
Όχι μόνο  δεν λαμβάνονται μέτρα σοβαρά, αλλά και οι όποιες ανακοινώσεις μέτρων τελικά θυσιάζονται για να γίνουν οι διεθνείς αποστολές και οι Συνεκπαιδεύεις.
Θυσία τα πληρώματα λοιπόν στον Μεγαλοιδεατισμό της άρχουσας τάξης που στέλνει τα πλοία από την Κεντρική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, μέχρι τον Περσικό Κόλπο και τον Ινδικό Ωκεανό.
Πρέπει να αντισταθούμε.
Πρέπει να αρνηθούμε την συμμετοχή μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό που απειλεί τον λαό μας με Θερμά επεισόδια και διακρατική σύγκρουση για τη μοιρασιά του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, στις βρώμικες επεμβάσεις που καταστρέφουν λαούς και τους οδηγούν στην προσφυγιά.
Κανένας νέος δεν έχει θέση Μισθοφόρου στην Αστυνομία και στις Ένοπλες Δυνάμεις.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση αυτού του τραυματισμού δεν έχει να κάνει με τα παράπονα, ώστε να σφίξουν τα ζωνάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου