ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Συνάδελφοι μην αγοράζεται ΤΙΠΟΤΕ-Μην δώσετε ούτε ένα ευρώ Πακέτο Νεοσύλλεκτου στους έμπορους του Μιλιταρισμού και της Στρατιωτικής Θητεία

Όσο περνούν τα χρόνια τόσο πιο μαζικό γίνεται το φαινόμενο του πολλαπλασιασμού των ηλεκτρονικών διαφημίσεων για το λεγόμενο Πακέτο του Νεοσύλλεκτου.
Οι διάφοροι έμποροι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι ο Στρατός προσφέρει ελάχιστα είδη στους συναδέλφους της κάθε ΕΣΣΟ, οι οποίοι μάλιστα είναι Υποχρεωμένοι να καταταγούν σε μακρινά ΣΥΠΟ της Παραμεθορίου.
Η οικογένεια λοιπόν, που έτσι και αλλιώς, με την καλή της την καρδιά, θέλει να συμπαρασταθεί στο στρατευμένο της παιδί προβαίνει σε δραματικές θυσίες που κυμαίνονται από 100 έως 300 και 400 ευρώ, μόνο και μόνο για να περάσεις την Πύλη του Κέντρου Κατάταξης.
Τρελά λεφτά που ουσιαστικά το Υπουργείο Άμυνας Υποχρεώνει την λαϊκή οικογένεια προκειμένου να αγοραστούν μπλουζάκια, φούτερ, ισοθερμικό παντελόνι και μπλούζα, σκούφος, κουκούλα, μποξεράκια, κάλτσες, βερνίκι και πάστα βαφής υποδημάτων, κορδόνια, πάτοι, spray για μύκητες και κοριούς, λουκέτα, sleeping bag και τόσα άλλα.
Ο Στρατός εφοδιάζει τον Νεοσύλλεκτο με δύο (2) μπλούζες, δύο (2) ζευγάρια κάλτσες, ένα (1) εσώρουχο, δύο (2) στολές παραλλαγής και από μία (1) πετσέτα κάθε μεγέθους, ένα ζευγάρι αρβύλες.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο φαντάρος καλείται να πλένει συνέχεια, ενώ τα πλυντήρια δεν επαρκούν ή δεν λειτουργούν, ενώ μένει με βρεγμένες αρβύλες.
Εδώ να προσθέσουμε ότι οι άθλιες συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας που επικρατούν στις μονάδες Υποχρεώνουν τους φαντάρους και τους γονείς τους να αγοράζουν σκούπες, χλωρίνες, μέσα για να προστατευτούν από τους κοριούς! 
Άρα το Υπουργείο Άμυνας αφενός περικόπτει τις δαπάνες για τους φαντάρους, αφετέρου φορολογεί την λαϊκή οικογένεια αναγκάζοντας την να αγοράζει τα πάντα, ανοίγοντας το δρόμο της κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες.
Αυτά τα έξοδα με το καλημέρα, έρχονται να προστεθούν στο συνολικό κόστος της Υποχρεωτικής Στρατιωτικής θητείας που είναι τεράστιο και διογκώθηκε ακόμη περισσότερο με την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες.
Ενώ λοιπόν ο Στρατός δίνει τον μισθό της πλάκας των 8,7 ευρώ, απαιτεί από τον φαντάρο να δαπανά εκατοντάδες ευρώ κάθε μήνα. Μειώνει τους μισθούς, οξύνει τα οικονομικά αδιέξοδα της λαϊκής οικογένειας, αλλά την φορολογεί με 4000-5000 ευρώ για τους 12 μήνες της θητείας ή για τους 9 μήνες στην Παραμεθόριο.
Μεγάλο θέμα με την άθλια σίτιση και τα ΚΨΜ.
Το κόστος της θητείας αυξάνει καθώς ο συνφάνταρος πρέπει να παραγγείλει απ΄έξω φαγητό ή να αγοράσει κανένα σάντουιτς από το ΚΨΜ. Το φαγητό έχει κάκιστη ποιότητα και είναι ελάχιστο. Δείτε τις συνεχείς καταγγελίες των αγωνιστών φαντάρων του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Τα ΚΨΜ αντί να πουλούν σε τιμές κόστους, πουλούν ακριβότερα για να κερδίζει η μονάδα, χωρίς κανείς να ξέρει πολλές φορές τι γίνονται τα λεφτά αυτά. Μάλιστα, οι διοικήσεις των μονάδων έχουν σχεδιάσει συνειδητά πολλές φορές την άθλια σίτιση με τα σουβλάκια στο ΚΨΜ για να κερδίζουν περισσότερα. 
Να προσθέσουμε ότι οι συνφάνταροι σε πολλές περιπτώσεις αγοράζουν και το νερό που πίνουν καθώς οι εγκαταστάσεις είναι άθλιες και επικίνδυνες!
Αν προσέξει κανείς τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα διαπιστώσει ότι οι στρατιώτες Υποχρεώνονται σε πολλές μονάδες να "προσφέρουν" συσκευές για να αντιμετωπίσουν το υπερβολικό κρύο ή την υπερβολική ζέστη. Μάλιστα, υπάρχουν φήμες ότι η προσφορά ειδών στα στρατόπεδα εξασφαλίζει Άγραφες Άδειες.
Άρα το ζήτημα είναι και Ταξικό, ενώ οι Κοινωνικές Ανισότητες είναι παντού!  
Το κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης απογειώνεται αν υπολογίσουμε το τεράστιο κόστος μετακίνησης.
Καταρχήν, στις εξόδους καραδοκούν τα Ιδιωτικά ΚΤΕΛ και τα ΤΑΞΙ που κυριολεκτικά "δαγκώνουν" τους φαντάρους, απαιτώντας πολλά ευρώ για να πάνε και να σε φέρουν στη μονάδα.
Η μεγάλη θυσία όμως της λαϊκής οικογένειας είναι στις Άδειες.
Το Υπουργείο Άμυνας ενώ αύξησε τους μήνες θητείας στους 12, περιέκοψε σε μία την Κατάσταση Επιβίβασης, τα εισιτήρια με το φθηνότερο μέσο που προσφέρει στην Άδεια.
Αυτό σημαίνει ότι οι συνφάνταροι είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τα ακριβά εισιτήρια των πλοίων και των αεροπορικών εταιρειών.  Μάλιστα, επειδή οι Άδειες βγαίνουν τελευταία στιγμή και συνήθως τα ταξίδια είναι πολύωρα οι συνάδελφοι Υποχρεώνονται να αγοράζουν τα πιο ακριβά αεροπορικά εισιτήρια.     
Οι πιο φτωχοί και όχι οι πιο εθνικιστές στρατιώτες (εκτός από τις εξαιρέσεις) επιλέγουν να υπηρετήσουν στην ΕΛΔΥΚ Κύπρου ώστε να εξασφαλίσουν την αμοιβή των 270 ευρώ μηνιαίως. Αυτά τα χρήματα που υπολόγιζαν να συνεισφέρουν στον οικογενειακό προυπολογισμό, τελικά εξανεμίζονται εξαιτίας του ακριβότερου κόστους ζωής στην Κύπρο, αλλά και για την κάλυψη του τεράστιου κόστους των πανάκριβων αεροπορικών εισιτηρίων. 
Ουσιαστικά η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας βεβαίως την τακτική των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετακυλούν το κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης στους συνφάνταρους. Οι φαντάροι πέφτουν θύματα αισχρής οικονομικής κλαι εργασιακής εκμετάλλευσης στην Στρατιωτική θητεία.
Και όλα αυτά γίνονται ταυτόχρονα με τις Αγορές όπλων των 65 δις ευρώ και τις Προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών και Στρατιωτικών.
  • Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτεί να αναλάβει όλο το κόστος της Υποχρεωτικής Στρατιωτικής θητείας το Υπουργείο Άμυνας.
  • Η Θητεία να Μειωθεί στους έξι (6) μήνες.
  • Να μπλοκάρουμε την εργασιακή μας εκμετάλλευση. 
  • Απαιτούμε γενναία Αύξηση της Μηνιαίας Αποζημίωσης του Φαντάρου.
  • Να μας δίνουν Ένσημα για τους μήνες που Υποχρεωτικά μας ντύνουν στα χακί.
  • Αμέσως μετά την Απόλυση μας να μπαίνουμε στο Ταμείο Ανεργίας.
Καλούμε τους συνφάνταρους να Αγωνιστούν μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Μόνο με Κίνημα Μαζικό, μέσα και έξω από τον Στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε απέναντι στον Πόλεμο και τον Εθνικισμό, τον  Ρατσισμό και Φασισμό, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τις βάσεις, τις συνεκπαιδεύσεις και τις ΗΠΑ.
Καλούμε τους γονείς να αγωνιστούν μαζί με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Μόνο έτσι, και όχι με το βύσμα, το παρακαλετό, τις πελατειακές σχέσεις, μπορείτε να Υπερασπιστείτε τα Δικαιώματα, την Υγεία και την Ζωή, την Αξιοπρέπεια του στρατευμένου παιδιού σας και κάθε στρατευμένου παιδιού.
Μαζί πρέπει να Αγωνιστούμε, όχι ο καθένας να επιχειρήσει να φτιαχτεί εις βάρος των υπολοίπων.
Καταλαβαίνουμε όλοι ότι χρειάζεται συλλογικός αγώνας ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής, πολεμοκάπηλης, αυταρχικής αστικής κυβερνητικής πολιτικής. 
Με ένα κίνημα Εργατικό-Διεθνιστικό Αντικαπιταλιστικό Αντιιμπεριαλιστικό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου