Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Κυβερνητικό έγκλημα και τιμωρία

Η πανδημία κορονοϊού καλπάζει στην Ελλάδα, παρότι βρισκόμαστε ακόμα στις αρχές Σεπτέμβρη. Η κυβέρνηση σταμάτησε ακόμα και να συζητάει για ενίσχυση των νοσοκομείων, του επιδημιολογικού ελέγχου, της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Εξάλλου και πριν που το έλεγε, τίποτα δεν έκανε. Όλη η φροντίδα της ήταν πώς θα ενισχύσει τον ιδιωτικό τομέα υγείας και πώς θα ιδιωτικοποιήσει το ΕΣΥ. Τώρα το προχωράει, αξιοποιώντας και το ότι βγάζει χιλιάδες ανεμβολίαστους υγειονομικούς σε αναστολή εργασίας.
Από τη Δευτέρα ξεκινάει η εφαρμογή των μέτρων που προωθούν τον διαχωρισμό εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων, με ταυτόχρονες κυρώσεις ουσιαστικά για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα. Το Πριν και γενικότερα η αντικαπιταλιστική Αριστερά έχουν ξεκαθαρίσει πως θεωρούν τον καθολικό εμβολιασμό και την ασφαλή πρόσβαση σε αυτόν βασικό όπλο για την προστασία της υγείας και την ανάσχεση της πανδημίας. Όμως τα κυβερνητικά μέτρα διαχωρισμού του κόσμου και τιμωρίας των ανεμβολίαστων σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλουν σε αυτό.

Εξαιρετικά αρνητικό και επικίνδυνο, τόσο όσον αφορά την καταπολέμηση της πανδημίας όσο και γενικότερα για την έννοια της δημόσιας υγείας, είναι το μέτρο απαγόρευσης τέλεσης τεστ για ανεμβολίαστους σε δημόσιες δομές. Όχι μόνο καταργείται το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης όλων στο δημόσιο σύστημα περίθαλψης –που πρέπει να είναι δωρεάν– αλλά και προκαλείται επικίνδυνο κενό στην επιδημιολογική παρακολούθηση της πανδημίας, ειδικά μάλιστα στους ανεμβολίαστους που κινδυνεύουν και περισσότερο. Το μέτρο αυτό πρέπει οπωσδήποτε να παρθεί άμεσα πίσω!

Η κυβέρνηση κρύβεται ξανά πίσω από την ατομική ευθύνη και τον εμβολιασμό, δεν παίρνει κανένα μέτρο προφύλαξης. Τα σχολεία, για παράδειγμα, ανοίγουν και φέτος χωρίς να σπάσουν τμήματα σε
15 μαθητές ανά τάξη, όπως ζητά το εκπαιδευτικό κίνημα. η κυβερνητική πολιτική πρέπει να ανατραπεί συνολικά.
ΠΗΓΗ ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου