Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Νέες Αμερικανικές βάσεις με την Ελληνοαμερικανική συμφωνία MDCA σε Αιγαίο-Θράκη-Πελοπόννησο!

Οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα επεκτείνονται με τρομακτικό ρυθμό.
Βάσεις από όπου οι ΗΠΑ στοχοποιούν την Ρωσία και απειλούν τους λαούς των Βαλκανίων, Αφρικής και Μέσης Ανατολής.
Η ιστοσελίδα hellasjournal.com σε δημοσίευμα για την επικείμενη επίσκεψη Δένδια στις ΗΠΑ ανάμεσα στα άλλα αναφέρει:
“Η νέα MDCA θα είναι πενταετούς διάρκειας, κάτι που πρακτικά σηματοδοτεί μεγαλύτερες δυνατότητες επένδυσης από το Κογκρέσο στις εγκαταστάσεις των αμερικανικών Ε.Δ. στην Ελλάδα.
Από την Ελλάδα γίνονται μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να επεκταθεί η παρουσία των αμερικανικών Ε.Δ. στις εγκαταστάσεις των ελληνικών Ε.Δ. (αεροπορικές και ναυτικές) στη Σκύρο και σε κάποιες τοποθεσίες στη Θράκη, όπως και στην Ανδραβίδα.
Από την αμερικανική πλευρά τα αιτήματα έχουν αντιμετωπιστεί έως τώρα με αρκετό σκεπτικισμό, ωστόσο οι συζητήσεις συνεχίζονται.
Θυμίζουμε την πρόσφατη ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
Στην Αλεξανδρούπολη, το στρατόπεδο «Γιαννούλη» γίνεται μια ακόμη Αμερικανική βάση
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ από την πρώτη στιγμή επεσήμανε ότι η φυγή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν εντάσσεται στο αμερικανικό επιθετικό ιμπεριαλιστικό σχέδιο και θα προκαλέσει ένταση του ανταγωνισμού ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας.
Επεισόδια του νέου Ψυχρού Πολέμου βλέπουμε σε δύο γωνιές του πλανήτη:
σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο και Ειρηνικό όπου ξεχωρίζει η ανακοίνωση της συγκρότησης στρατηγικής σύμπραξης μεταξύ των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας ενάντια στην Κίνα.
Στην περιοχή μας κεντρικό ζήτημα είναι η εξασφάλιση του ελέγχου των θαλάσσιων ροών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, καθώς οι ΗΠΑ επιχειρούν διαμέσου της Καβάλας, αλλά κυρίως της Αλεξανδρούπολης να χτίσουν ένα δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου ώστε να αρπάξουν τις αγορές των Βαλκανικών και ευρωπαϊκών κρατών από την Ρωσία. 
Στο πλαίσιο αυτό αναβαθμίζεται η πολεμική παρουσία των ΗΠΑ καθώς φτιάχνουν ολοένα περισσότερες στρατιωτικές βάσεις σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. 
Εξαιρετικής βαρύτητας ζήτημα είναι πλέον η Αλεξανδρούπολη και ο Έβρος-Θράκη καθώς όχι μόνο ενδείκνυνται για την παρουσία Αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων [σχέδια για νέα βάση των ΗΠΑ στην Ξάνθη όπου θα σταθμεύουν τεθωρακισμένες δυνάμεις], αλλά και ως οδικοί και σιδηροδρομικοί δίαυλοι για την μεταφορά δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ  σε Βαλκάνια, Ανατολική Ευρώπη και Καύκασο!
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του armyvoice.gr, στην Αλεξανδρούπολη, το στρατόπεδο «Γιαννούλη» γίνεται αμερικανική βάση, όπου αναμένεται να εγκατασταθεί δύναμη πάνω από 300 Αμερικανών
Μόνιμη δύναμη αμερικανικών στρατευμάτων θα εγκατασταθεί στην Αλεξανδρούπολη στο τέλος του χρόνου, μετά την υπογραφή της νέας πολεμικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ που θα έχει 5ετή διάρκεια, όπως αποκάλυψε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.
Το προηγούμενο διάστημα οι Αμερικανοί έχουν επιθεωρήσει το στρατόπεδο Γιαννούλη και έχουν καταγράψει τις ανάγκες ώστε να εγκατασταθεί δύναμη περίπου 300 – 400 στρατιωτικών, στο στρατόπεδο Γιαννούλη, μέσα στην Αλεξανδρούπολη.
Πρόκειται για μόνιμες εγκαταστάσεις που έχουν ελέγξει οι μηχανικοί των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και έχουν κάνει τη σχετική προετοιμασία, ώστε μετά την υπογραφή της νέας συμφωνίας με τις ΗΠΑ να ξεκινήσουν και οι εργασίες.
Το στρατόπεδο Γιαννούλη επιλέχθηκε λόγω της εγγύτητας με το πεδίο βολής Αετός, αλλά και την δυνατότητα να έχει εύκολη πρόσβαση στο λιμάνι και το αεροδρόμιο.
Ερώτημα είναι ποιος θα έχει τον έλεγχο του στρατοπέδου, δηλαδή εάν θα είναι όπως στο Στεφανοβίκειο, όπου τον έλεγχο έχει η Ελλάδα, ή όπως στη Σούδα, όπου υπάρχει εκχώρηση εξουσίας σε αμερικανό διοικητή.
Το ερώτημα αναμένεται μάλλον να απαντηθεί το προσεχές διάστημα, μετά την υπογραφή της MDCA.


Καταλαβαίνουμε όλοι ότι το ελληνικό κράτος και οι Ένοπλε Δυνάμεις του παίζουν συγκεκριμένο ρόλο στους αμερικανικού και Νατοϊκούς επιθετικούς σχεδιασμούς σε Βαλκάνια, Αφρική, Μεσόγειο, Μέση Ανατολή.
Το βλέπουμε με την μετατροπή της χώρας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ, στις συνεχείς Συνεκπαιδεύσεις, στις πολεμικές συμμαχίες που οικοδομεί, στους πολεμικούς εξοπλισμούς και τις Προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών, στην αποστολή 100 στρατιωτικών και των ελληνικών PATRIOT στην Σαουδική Αραβία.
Απέναντι σε όλα αυτά στέκει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΑΤΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και το Αντιπολεμικό Κίνημα.
Καλούμε τον εργαζόμενο λαό μας και τη νεολαία να αντισταθούν σε όλα αυτά.
Πρέπει να πάρουν θέση.
Η Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 17-19 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία, το αντιπολεμικό κίνημα. Τα γεράκια του ΝΑΤΟ συνεδριάζουν για να προετοιμάσουν τις επόμενες επιθετικές κινήσεις σε βάρος των λαών και των ανταγωνιστών τους.
Στις 14 Οκτωβρίου θα υπογραφεί στην Ουάσινγκτον η νέα πενταετής “αμυντική συμφωνία” Ελλάδας-ΗΠΑ.
Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια σε όλα αυτά.
Να συγκροτήσουμε τον Αντιπολεμικό Συντονισμό.
Να παλέψουμε με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης και του συνόλου του αστικού κόσμου, ενάντια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου