Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

O Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αγορά 24 RAFALE! Επίκειται αγορά Αμερικανικών φρεγατών; Πλημμύρα πανάκριβου μεταχειρισμένου πολεμικού υλικού MADE USA

H εξοπλιστική φρενίτιδα της κυβέρνησης ΝΔ ύψους 65 δις ευρώ συνεχίζεται!
Είναι χαρακτηριστικό το πως ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης κρύφτηκε πίσω από τη δήθεν παροχολογία κοινωνικών παροχών για να εξαγγείλει την νέα προμήθεια γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών RAFALE. 
«Εδώ ανακοίνωσα πέρσι την αγορά των 18 Ραφάλ που σύντομα θα γίνουν 24» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο σχετικές κυβερνητικές διαρροές προ μηνών αλλά και προκαλώντας την εύλογη απορία, του τι άλλαξε μέσα σε 12 μήνες από πέρυσι που είχε αποφασισθεί η προμήθεια μόνο 18 Rafale....

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΗΠΑ-ΓΑΛΛΙΑ
Ο Ελληνικός αστικός κόσμος και το κράτος του προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους στρατηγικούς πρέπει να Αναδιοργανώσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Κρίκος αυτής της διαδικασίας είναι οι κολοσσιαίες πολεμικές προμήθειες που συνδέονται και με τους σχεδιασμούς αναδιάρθρωσης της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας.   
Επίσης, χτίζουν Άξονες του Πολέμου με κράτη της Μεσογείου, Στρατηγικές πολεμικές συμμαχίες με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και το Ισραήλ. Εννοείται όμως ότι οι συμμαχίες δεν βασίζονται στην ισότητα, αλλά έχουν κριτήριο τους κοινούς στρατηγικούς στόχους. Τα συμφέροντα του κάθε εταίρου επιβάλλονται στη βάση του ειδικού του βάρους!
Εδώ εντάσσεται και η Διπλωματία των Εξοπλισμών: με την αγορά όπλων επιχειρείται να εξασφαλιστεί η πολιτική στήριξη για την ευόδωση των  στρατηγικών επιλογών του ελληνικού κεφαλαίου.
Φυσικά οι διεκδικήσεις τους για ΑΟΖ, ενεργειακά κοιτάσματα, έλεγχο των θαλάσσιων ροών εμπορίου-ενέργειας αλληλοδιαπλέκονται με τους αμερικανικούς και γαλλικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και εντάσσονται στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. 
Και ο αναβαθμισμένος περιφερειακός ιμπεριαλιστικός ρόλος που διεκδικεί ο Ελληνικός αστικός κόσμος απαιτεί αναβαθμισμένη Πολεμική Ισχύ    

Η προμήθεια των επιπλέον 6 Rafale εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, οι οποίες σχετίζονται με το μεγάλο πρόγραμμα προμήθειας νέων φρεγατών.
Όπως πέρσι που έγινε η αρχική παραγγελία στη γαλλική πολεμική βιομηχανία  ματαιώθηκε η πολυδιαφημισμένη προμήθεια των (2) φρεγατών Belharra, έτσι και τώρα η πρωθυπουργική εξαγγελία για την επιπλέον προμήθεια των (6) γαλλικών RAFALE έκανε πολλούς να σκεφτούν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη τελικά θα επιλέξει τις αμερικανικές Φρεγάτες. 
Εξάλλου οι ΗΠΑ, με αιχμή του δόρατος τον Αμερικανό πρέσβη Πάιατ και την εταιρεία ΟΝΕΧ έχουν κινηθεί συντεταγμένα -βλέπε και την αγορά των ελληνικών ναυπηγείων-, ενώ κυοφορείται η υπογραφή της 5χρονης Πολεμικής Συμμαχίας Ελλάδας-ΗΠΑ.  
Εκτός από τις φρεγάτες προωθείται η αναβάθμιση των 38 F-16 Block 50 και δρομολογείται προμήθεια μιας Μοίρας F-35. Επίσης, η Lockheed Martin επιδιώκει την αναβάθμιση των MLRS με ταυτόχρονη προμήθεια νέων πυρομαχικών ενώ στο τροχαίο υλικό επιδιώκεται η “διάσωση” της BAE Systems που στερείται μειζόνων προϊόντων ώστε να έχει ρωμαλέα παρουσία στον χώρο των χερσαίων συστημάτων. Αυτά επισημαίνουν αναλυτές!

ΟΙ ΗΠΑ ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει επισημάνει τους λόγους που ο Ελληνικός Στρατός εξοπλίζεται με μεταχειρισμένο πολεμικό υλικό των ΗΠΑ, ικανοποιώντας στρατιωτικές ανάγκες εντός και εκτός συνόρων!
Ο Αμερικανικός Στρατός γλυτώνει το κόστος αποθήκευσης οπλικών συστημάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλές ένοπλες συρράξεις, όπως στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.
Οι αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες εξασφαλίζουν έναν σταθερό πελάτη για τα όπλα, τα πυρομαχικά και τα ανταλλακτικά καθώς τα αμερικανικά πολεμικά μέσα παρουσιάζεται να παραχωρούνται δωρεάν ή και φθηνά, χωρίς να αναφέρεται ότι τους λείπουν τα πάντα!

Διαβάστε την σχετική μας ανακοίνωση: 
Νέες πολεμικές προμήθειες: 5 μεταχειρισμένα ελικόπτερα Σινούκ και 400 τεθωρακισμένα Μ 1117
http://diktiospartakos.blogspot.com/2021/09/5-400-1117.html

Ας δούμε όμως πως περιγράφουν αναλυτές την παραχώρηση μεταχειρισμένου πολεμικού υλικού από τις ΗΠΑ. 
Μέσω παραχωρήσεως πλεονάζοντος υλικού, ο Ελληνικός Στρατός αναμένεται να παραλάβει 71 ανακατασκευασμένα (από την BAE Systems) τεθωρακισμένα οχήματα αμφιβίου εφόδου AAV7A1 που θα απορροφήσουν περί τα 200 εκατ. $ ενώ θα προωθηθούν Μ113Α3 και Μ2 Bradley με σκοπό την εξασφάλιση νέων συμβάσεων “από το πουθενά”, για την αμερικανική εταιρεία.
Ακολουθεί η προμήθεια εκατοντάδων Μ 1117 που αναμένεται να απορροφήσουν 150 εκατ. $ σύμφωνα με συντηρητικούς υπολογισμούς, και άλλο προσφερθέν υλικό (JLTV, MRAP) εκτιμάται ότι μπορεί να αποφέρει συμβάσεις συνολικού ύψους της τάξεως του 1 δισ. $, μια καλή “ένεση” για τις αμερικανικές βιομηχανίες οι οποίες τείνουν προς εξαφάνιση από την διεθνή αγορά των χερσαίων συστημάτων.
Έχει σημασία όμως να δούμε την προπαγάνδα που πλασάρουν τα καθεστωτικά μέσα και κυρίως η ναυαρχίδα του αστικού τύπου.
Καθώς όλα αυτά θα υποστηριχθούν από ετήσια δωρεάν βοήθεια 25 εκατ. $ για περίοδο ολίγων ετών, όπως πρότειναν οι γερουσιαστές Μενέντεζ – Ρούμπιο. Η κατάσταση παρουσιάζονται ως προνομιακή αντιμετώπιση της χώρας, στο πλαίσιο της στρατηγικής σχέσεώς της με τις ΗΠΑ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων παρουσιάζουμε είναι η προμήθεια των 70 ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior, μεγάλη επιτυχία του πρώην ΑΝΥΕΘΑ Στεφανή. Από τα 70 ελικόπτερα ελάχιστα θα πέταγαν και τα υπόλοιπα θα τα έγδυναν για να εξασφαλίσουν ανταλλακτικά αφού η παραγωγή τους σταμάτησε! 
Στην αρχική δαπάνη ύψους 46,7 εκατ. $ από την “δωρεάν” παραχώρηση, προστίθεται πλέον νέα ύψους 34 εκατ. € για σύμβαση FOS ενώ αν αποφασισθεί ο εφοδιασμός με ηλεκτρονικά συστήματα αυτοπροστασίας (που είχαν αφαιρεθεί από τα ελικόπτερα) το κόστος θα αυξηθεί σημαντικά.

Οι Πολεμικές δαπάνες απογειώνονται προκειμένου να αναβαθμιστεί ο Στρατηγικός ρόλος του αστικού ελληνικού κράτους.
Συγκροτώντας το Ισραήλ των Βαλκανίων και τον Στρατό Πάροχο Ασφάλειας σε εφοπλιστές, επενδυτές και πετρελαϊκές εταιρείες.
Πρέπει να Αντισταθούμε.
Η Βιαιότητα της αστικής πολιτικής εναντίον των εργαζομένων είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον πόλεμο ενάντια στους πρόσφυγες-μετανάστες, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την όξυνση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού.
Η Πάλη ενάντια στους πολεμικούς εξοπλισμούς είναι σημαντικός κρίκος του Αντιπολεμικού κινήματος και άμεσα πρέπει να λάβουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

πληροφορίες από onalert.gr, armyvoice.gr, doureios.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου