ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Ελληνοαμερικάνικη Αρματομαχία στο Δ’ΣΣ: Μια γελοία και ακριβή μιλιταριστική "κόντρα" ενώ οι ΗΠΑ κάνουν Πολεμικό Ορμητήριο την Θράκη

Πυρετωδώς ετοιμάζεται το Δ’ΣΣ, για τον μεγάλο ετήσιο διαγωνισμό αρμάτων, που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη γράφουν τα μιλιταριστικά σαιτ, φερέφωνα του Υπουργείου Άμυνας.
Επιλαρχίες της 12ης και 16ης Μεραρχίας Πεζικού, θα συμμετέχουν μαζί με Αμερικάνικες Τεθωρακισμένες μονάδες, στο διαγωνισμό αρμάτων tank Challenge 2021, που διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά από το Δ’ΣΣ.
Από τις 1 έως τις 5 Νοεμβρίου 2021 τα LEO2A4 θα έρθουν αντιμέτωπα με τα M1A2 ABRAMS, στο Πεδίο Βολής Πετροχωρίου Ξάνθης.
Πρόκειται για μια γελοία και ακριβή μιλιταριστική "κόντρα" ενώ οι ΗΠΑ κάνουν Πολεμικό Ορμητήριο την Θράκη που την θεωρούν τη βασική πύλη εισόδου Νατοϊκών και Αμερικανικών στρατευμάτων ενάντια στην Ρωσία, και ταυτόχρονα πύλη ενέργειας, με το αμερικανικό φυσικό αέριο να διεκδικεί τις βαλκανικές και ευρωπαϊκές αγορές.
Φυσικά, την ίδια ώρα που ο Στρατός δαπανά τόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για αυτές τις γελοιότητες, δεκάδες συνφάνταροι καταλήγουν στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία με τροφική δηλητηρίαση εξαιτίας του άθλιου φαγητού, στις μονάδες δεν δίνονται απορρυπαντικά-σκούπες και κυριαρχεί η βρωμιά, ενώ κατσαρίδες-ποντίκια-κοριοί κάνουν πάρτυ σε μαγειρεία, θαλάμους και πάνω στο σώμα μας. 
Θυμίζουμε τι έχει προηγηθεί:
Άσκηση ”Θρακική συνεργασία” Ελληνικού-Αμερικανικού Στρατού: η Θράκη ως Ορμητήριο των ιμπεριαλιστών και στόχος των ανταγωνισμών!

Στο πλαίσιο της ακόμη μεγαλύτερης εμπλοκής των Ελληνικών Στρατιωτικών Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με τις ΗΠΑ να επιτίθενται εναντίον Ρωσίας και Κίνας, πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 11 έως και την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, στο Πεδίο Ασκήσεων Πετροχωρίου Ξάνθης η Τακτική Άσκηση Mετά Στρατευμάτων (Live Exercise) «ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ –21» (THRACIAN COOPERATION – 21), με τη συμμετοχή της 2ης και της 5ης Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων της 1ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (C Company, 2-5 CAV Squadron of the 1st Armored Brigade Combat Team of the 1st Cavalry Division out of Ft. Hood Texas) και Μονάδων της ΧXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «2ο Σύνταγμα Ιππικού – ΕΦΕΣΟΣ». 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η 2η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων της 1ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας των ΗΠΑ είχε επιχειρήσει στο πλευρό του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος στον πόλεμο της Κορέας. 
Θυμίζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαχρονική ταύτιση του ελληνικού αστικού κατεστημένου με τις πιο αισχρές και επιθετικές επιδιώξεις της Αμερικανικής Υπερδύναμης.
Ο Υποδιοικητής της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής
(Deputy Commander USAREUR- AF) Major General Joe Jarrard δήλωσε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αφοσιωμένες στην ενίσχυση των δεσμών και της συνεργασίας των δύο χωρών. Διμερείς ασκήσεις όπως αυτές, μας βοηθούν να προωθήσουμε τους κοινούς μας στόχους στον τομέα της περιφερειακής άμυναςκαι ασφάλειας».

Ουσιαστικά αυτές οι Πολεμικές προετοιμασίες συνδέονται με τους αμερικανικούς και ελληνικούς ενεργειακούς σχεδιασμούς που αλληλοσυνδέονται, την επιδίωξη ελέγχου των Βαλκανίων από τις ΗΠΑ και ανάδειξη της ελληνικής αστικής τάξης ως Ηγέτιδας Δύναμης.
Πολεμικές προετοιμασίες που συνδέονται με το ευρύτερο σχέδιο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για τα Βαλκάνια-Ανατολική Ευρώπη-Καύκασο/Μαύρη Θάλασσα που στοχοποιούν την Ρωσία.
Το ελληνικό κράτος αναδεικνύεται στο πιο κρίσιμο ενεργειακό και στρατιωτικό πέρασμα στην περιοχή (στρατηγικός ρόλος λιμανιών Αλεξανδρούπολης-Καβάλας), αισχρό Πολεμικό Ορμητήριο (ας δούμε την συνεχή αναβάθμιση και των υπολοίπων αμερικανικών βάσεων σε Βόλο-Λάρισα, απαίτηση για βάσεις σε νησιά κλπ), ενώ έχει πολύ μεγάλη σημασία η παροχή εγγύησης του ελέγχου των θαλάσσιων δρόμων σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό (εδώ εγγράφονται και οι αναβαθμισμένοι όροι του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού για το Αιγαίο καθώς και τα δύο κράτη διεκδικούν την αναβάθμιση τους στο πλαίσιο αυτών των επιθετικών αμερικανικών σχεδιασμών). 
Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε το ρόλο Χωροφύλακα των λαώνΠαρόχου Ασφάλειας σε επενδυτές-ενεργειακές εταιρείες-αγωγούς που κατοχυρώνει ο Ελληνικός Στρατός που πλέον δεν παρέχει μόνο διευκολύνσεις αλλά είναι ενεργός πολεμικός παράγοντας, εξασφαλίζοντας τη θωράκιση και το απροσπέλαστο των συνόρων της Ευρώπης Φρούριο από πρόσφυγες-μετανάστες!
Στο πλαίσιο αυτό Αναδιοργανώνεται ο Ελληνικός Στρατός και προχωρά στην Αύξηση της Στρατιωτικής Θητείας, συντελείται η επιβολή των τεράστιων εξοπλιστικών προγραμμάτων,η Πρόσληψη δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών.
Εμείς στεκόμαστε ενάντια σε όλα αυτά και με Κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό αγωνιζόμαστε για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, παλεύουμε ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, ρατσισμό και ιμπεριαλισμό.
Στο πλαίσιο των αναγκαίων απαντήσεων που πρέπει να δώσει το Αντιπολεμικό Κίνημα καλούμε:
http://diktiospartakos.blogspot.com/2021/03/1704.html
Γυρνάμε την πλάτη στα "κυριαρχικά δικαιώματα" και τις ΑΟΖ, την επιθετικότητα και τον επεκτατισμό του Μεγαλοϊδεαστισμού της ελληνικής αστικής τάξης που οραματίζεται την "Ελλάδα των τεσσάρων θαλασσών" και την Τουρκική Γαλάζια Πατρίδα.
Απαιτούμε να φύγουν όλοι οι Ιμπεριαλιστές από την περιοχή: ΗΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ.
Μόνο η κοινή πάλη των λαών με ένα σύγχρονο εργατικό αντικαπιταλιστικό αντιμπεριαλιστικό αντικυβερνητικό περιεχόμενο μπορεί να σταθεί απέναντι στον εθνικισμό και τον ρατσισμό, την απειλή θερμού επεισοδίου και διακρατικής σύγκρουσης.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ Πρόσφυγες και Μετανάστες
 ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου