Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Μ 1117: Έρχονται τα πρώτα 46 από τα 500 μεταχειρισμένα αμερικανικά τεθωρακισμένα - επιδιώκεται να αποκτηθούν 1200

ΧΩΡΙΣ ΜΕΘ, ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ 100 ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
ΑΛΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ ΔΙΝΕΙ 100 ΕΚΑΤ. ΔΟΛ ΓΙΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ
Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr στον δρόμο για την Ελλάδα βρίσκονται τα πρώτα Τεθωρακισμένα Τροχοφόρα Οχήματα Ασφάλειας Μ1117 ASV που παραχωρούν στον ελληνικό Στρατό οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, μέσω διακρατικής συμφωνίας. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μεταφορά των 46 Μ1117 από το Καϊζερσλάουτερν της Γερμανίας αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ τον ερχόμενο Ιανουάριο θα ξεκινήσει η μεταφορά με πλοία των 450 τεθωρακισμένων οχημάτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες που επίσης έχει επιλέξει το ΓΕΣ.
Η παραλαβή των οχημάτων από τον Στρατό Ξηράς

Ο ελληνικός στρατός ενδιαφέρεται για την απόκτηση συνολικά 1200 μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει εγκρίνει το ελληνικό αίτημα, έχουν ήδη επιλεγεί τα 500 πρώτα οχήματα και εντός των πρώτων μηνών του 2022 αναμένεται κλιμάκιο του Τεχνικού και του Πεζικού να μεταβεί ξανά στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών προκειμένου να επιλέξει τα υπόλοιπα 700 Μ1117.


Τα Μ1117 έχουν επιχειρήσει στο Ιράκ και το Αφγανιστάν εκτελώντας αποστολές συνοδείας σε κομβόι των αμερικανικών δυνάμεων καθώς διαθέτουν ισχυρό επίπεδο θωράκισης. Ο ελληνικός στρατός θέλει να τα χρησιμοποιήσει σε αποστολές αναγνώρισης και για αυτό θα μεταφερθούν σε μονάδες αναγνώρισης στον Έβρο και τα νησιά. Ήδη έχουν εκπαιδευτεί στον χειρισμό και τη συντήρησή τους ομάδες του Τεχνικού και του Πεζικού σώματος, ενώ το ΓΕΣ έχει σχεδιάσει και οργανώσει τη μεταφορά τους στις μονάδες.
Φωτογραφίες αρχείου

Ας θυμηθούμε όμως την σχετική ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
Στα 100 εκατομμύρια ευρώ ο λογαριασμός για τα τεθωρακισμένα M1117 Guardian-Ανοίγει ο δρόμος και για τα Bradley M2A2;
Οι Αμερικανοί βρήκαν τον ελληνικό στρατό για να ξεφορτώσουν ότι μεταχειρισμένο οπλικό σύστημα έχουν αποθηκευμένο και δεν τους χρειάζεται μετά την Απόσυρση τους από τα πολεμικά μέτωπα της Μέσης Ανατολής. 
Παράλληλα διαπιστώνουμε ότι αυξάνεται κατακόρυφα ο αριθμός των τεθωρακισμένων μεταφοράς προσωπικού. Κρατηθείτε:
Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού
1200 Μ1117
[ θέλουν να προμηθευτούν ακόμη 350 μεταχειρισμένα M2 Bradley]

1.985 Μ113Α1/Α2
491 ΛΕΩΝΙΔΑΣ-1/2
213 M577
46 Μ1059
Φορείς A-T Ερπυστριοφόρα
362 M901A2 ITV (TOW 2)
Τροχοφόρα 196 M1114GR (KORNET-E)
Σε κείμενο που φιλοξενείτε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, National Interest (κείμενο Peter Suciu), αναφέρεται η αγορά στην οποία προέβη η Ελλάδα 1.200 μεταχειρισμένων θωρακισμένων οχημάτων τύπου 4×4 M1117 Guardian Armored Security Vehicles (ASV) από τις Ηνωμένες Πολιτείες. 
Η αγορά εγκρίθηκε από την Αμερικανική Γερουσία το καλοκαίρι.
Το κάθε τεμάχιο κοστολογήθηκε στα 70.000 ευρώ.
Ωστόσο, η πώληση δεν περιλαμβάνει και τον οπλισμό κάθε άρματος, συνεπώς η Ελλάδα πρέπει να προμηθευτεί πολυβόλα και εκτοξευτές βομβίδων. Κάθε τεμάχιο συνοδεύεται από πολλά ανταλλακτικά.
Συμπέρασμα:
ο Αμερικανικός Στρατός γλυτώνει το κόστος αποθήκευσης.
οι αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες εξασφαλίζουν έναν σταθερό πελάτη για τα όπλα, τα πυρομαχικά και τα ανταλλακτικά των M1117 Guardians, των οποίων η παραγωγή έχει ξεκινήσει από το 1997 και έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλές ένοπλες συρράξεις, όπως στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.
Δεν είναι ακόμα γνωστό ποιο μοντέλο θα παραλάβει η Ελλάδα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για εκείνο που επιτρέπει τη μεταφορά πέντε στρατιωτών και αποτελεί πολύ αξιόλογο τεθωρακισμένο όχημα.

Η συμφωνία για τα M1117
Εχθρός πλέον δεν θεωρείται ο στρατός του αντίπαλου κράτους αλλά και ο Πρόσφυγας-Μετανάστης. Και αντιμετωπίζεται με πολεμικά μέσα.
Είναι χαρακτηριστικό αυτό που τονίζουν αναλυτές. Τα δραματικά γεγονότα στον Έβρο ώθησαν την κυβέρνηση της ΝΔ να προχωρήσει στην απόκτησης νέων τεθωρακισμένων οχημάτων που θα προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες στο πεδίο της μάχης σε Έβρο και νησιά.
Τα τεθωρακισμένα βρίσκονται στη Γερμανία και στις ΗΠΑ. Ο Ελληνικός Στρατός βιάζεται και θέλει να τα ενσωματώσει στο οπλοστάσιο του ακόμη και το 2021. Μάλιστα, ελληνική αποστολή θα μεταβεί με πρώτη ευκαιρία στις ΗΠΑ όπου θα διαλέξει πάνω από 1.000 τεθωρακισμένα από το απόθεμα των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
PHOTO GALLERY


Το Αμερικανικής προέλευσης τεθωρακισμένο Μ-1117 GuardianΠηγή: Wiki

Όμως οι πολεμικές δαπάνες δεν σταματούν εδώ: θέλουν και  τα Bradley M2A2
Ενώ αρχικά τα M1117 διαφημίστηκαν ως αυτά που θα αντικαταστήσουν τα «γερασμένα» M113 A1-A1E-A2, γρήγορα οι δημοσιογράφοι άρχισαν να προπαγανδίζουν ότι το Υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να προμηθευτεί τα Μ2 Bradley. Πρόκειται για τεθωρακισμένα με μεγάλες δυνατότητες στο πεδίο της μάχης και ισχυρό οπλισμό που επιτρέπει την παροχή πυρών υποστήριξης σε πεζοπόρες και μηχανοκίνητες δυνάμεις. Διαθέτει ισχυρό πυροβόλο, αντιαρματικό φορέα και ελαφρύ πολυβόλο 7.62mm.
PHOTO GALLERY


Στο βάθος, τα Bradley M2A2Πηγή: AP Photos


Kάθε Μ2 Bradley μπορεί να μεταφέρει εκτός από το τριμελές πλήρωμα (αρχηγός, πυροβολητής και οδηγός) ακόμη 6 στρατιώτες πλήρως εξοπλισμένους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική αποστολή που θα μεταβεί στις ΗΠΑ θα εξετάσει και το ενδεχόμενο προμήθειας κάποιων μονάδων Bradley M2A2, ενώ η Αθήνα φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τουλάχιστον 350 μεταχειρισμένα M2 Bradley από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού.
Αυτά γράφουν οι αναλυτές.
Αυτό που δεν γράφουν είναι το κόστος.
Αυτό που δεν γράφουν είναι ότι όλα αυτά τα τεθωρακισμένα δεν είναι απαραίτητα στον Έβρο, αλλά κυρίως στα Βαλκάνια, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή που ο Ελληνικός Στρατός αναλαμβάνει ρόλο Χωροφύλακα.
Την ίδια περίοδο που χιλιάδες συνάνθρωποι μας χάνουν την ζωή τους εξαιτίας της εγκληματικής αμέλειας της κυβέρνησης της ΝΔ.
Την ίδια περίοδο οι δαπάνες για την Υγεία μειώνονται για να απογειωθούν οι Πολεμικές δαπάνες προκειμένου να αναβαθμιστεί ο Στρατηγικός ρόλος του αστικού ελληνικού κράτους.
Συγκροτώντας το Ισραήλ των Βαλκανίων και τον Στρατό Πάροχο Ασφάλειας σε εφοπλιστές, επενδυτές και πετρελαϊκές εταιρείες.
Πρέπει να Αντισταθούμε.
Η Βιαιότητα της αστικής πολιτικής εναντίον των εργαζομένων είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον πόλεμο ενάντια στους πρόσφυγες-μετανάστες, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την όξυνση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου