Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

173 ΜΕΑ/ΑΠ στη Λεπτή Ορεστιάδας: ανοίγει ξανά το Φυλάκιο "ποντικότρυπα"

Μια ακόμη καταγγελία που φτάνει στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αποκαλύπτει ποιες είναι οι δραματικές συνέπειες για τους συνφάνταρους και να χαμηλόβαθμα στελέχη από την Πολεμοκαπηλεία και η απάνθρωπη δίωξη προσφύγων-μεταναστών.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Επανέρχεται η ιεραρχία και επιμένει να επανδρωθεί εκ νέου το φυλάκιο ποντικότρυπα . 
Παρ΄όλο που μετά την καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ το 2015 φτιάχτηκε καινούργιο, τύποι κοντέινερ, μετά από επίσκεψη ανώτατου Αξιωματικού του Δ ΣΣ, διαταραχτήκαμε να επανδρωθεί η "υπόγα".
Εμείς απαιτούμε από το ΓΕΣ και το Δ Σώμα Στρατού να αναθεωρήσουμε αυτή την απαράδεκτη πολεμοκάπηλη απόφαση.
Θυμίζουμε για ποιο φυλάκιο μιλάμε γιατί φαίνεται ότι το ξέχασαν.
Το ξέχασαν αυτοί που μόνο ξέρουν να δίνουν διαταγές σε άλλους χωρίς να νοιάζονται αυτές τι σημαίνουν...
Αυτοί που βγαίνουν από τις γραφειάρες τους για να κάνουν Επιθεωρήσεις και Δημόσιες σχέσεις, που σκέφτονται μόνο την καριέρα τους αδιαφορώντας για τις ζωές μας.
Πρέπει να αντιδράσουμε, πρέπει να Διαμαρτυρηθούμε. 

Ανακοίνωση 2015
173 ΜΕΑ/ΑΠ στη Λεπτή Ορεστιάδας: επικίνδυνο φυλάκιο, άθλιες συνθήκες, νηστικοί φαντάροι σε μια μονάδα Σουβλατζίδικο!

Οι καταγγελίες των συναδέλφων από το 173 ΜΕΑ/ΑΠ, στη Λεπτή Ορεστιάδας, περιγράφουν τερατώδεις και επικίνδυνες καταστάσεις. Κυρίως όμως αποκαλύπτουν μια κατάσταση η οποία ήδη θα έπρεπε να είχαν εντοπίσει οι Επιθεωρήσεις του αρμόδιων στρατιωτικών αρχών.
Αλήθεια η Ταξιαρχία, η Μεραρχία και ο Γενικός Επιθεωρητής τι κάνουν; Τα όσα καταγγέλλονται όχι απλώς πρέπει να κινητοποιήσουν το ΓΕΣ, αλλά να σημάνουν συναγερμό στις ελεγκτικές οικονομικές του υπηρεσίες.
Και αυτό γιατί για μια ακόμη φορά προκύπτει θέμα με την αμαρτωλή λειτουργία των ΚΨΜ, που από εστίες ανάπαυλας και ψυχαγωγίας των στρατιωτών, καταντούν εστίες εκμετάλλευσης τους και πηγές κερδοφορίας για τις διοικήσεις των μονάδων. Τόσο δύσκολο είναι επιτέλους να μπουν ταμειακές μηχανές και να ελέγχονται τα παραστατικά;
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

«Απίθανα γελοία και κωμικοτραγική μπορεί να χαρακτηρισθεί η κατάσταση στη μονάδα 173 ΜΕΑ/ΑΠ στη Λεπτή Ορεστιάδας. 
Ο διοικητής έχει μετατρέψει το στρατόπεδο σε σουβλατζίδικο και ίντερνετ καφέ, ενώ άλλα σημαντικά λειτουργικά προβλήματα κάνουν τη μονάδα να παραπαίει».
Αλήθεια, γιατί η διοίκηση της μονάδας δεν εξασφαλίζει το απαραίτητο σε ποσότητα και ποιότητα φαγητό ώστε οι φαντάροι να μην καταλήγουν να «αρμέγονται» καθημερινά, χρησιμοποιώντας το πενιχρό χαρτζιλίκι τους για να αγοράζουν τα σουβλάκια της 173 ΜΕΑ/ΑΠ;
Είναι ή δεν είναι δωρεάν το ίντερνετ στον ελληνικό στρατό, όπως έχουν υποσχεθεί όλοι οι Υπουργοί Άμυνας των τελευταίων ετών;
Γιατί οι συνάδελφοι διαμαρτύρονται ότι «νουθετούνται» να αγοράζουν σουβλάκια για να κοπάσουν την πείνα τους και «προσκαλούνται» να πληρώνουν για να χρησιμοποιήσουν υπολογιστές με ίντερνετ, ενώ παράλληλα απασχολούν στρατιώτες για να " προσφέρουν" αυτές τις υπηρεσίες.
Δηλαδή, ΑΓΕΣ Τελλίδη έχει στηθεί ένα παραμάγαζο μέσα στη μονάδα; 
Με ποιανού την άδεια και την έγκριση, στο πλαίσιο ποιων διαταγών και υπουργικών αποφάσεων;
Ποιος διαχειρίζεται και ελέγχει τα έσοδα αυτών των οικονομικών δραστηριοτήτων που προέρχονται από την τσέπη των φαντάρων; 
Επίσης, με ποιους διαγωνισμούς, με ποια παραστατικά, από ποιους προμηθευτές στήθηκαν όλα αυτά; 
Δεν πρέπει η Ταξιαρχία, η Μεραρχία και το ΓΕΣ να μας απαντήσουν, αν προβλέπονται ή αν ενέκριναν τις παρακάτω προμήθειες;
Μισοχαλασμένα πλυντήρια, αλεξικέραυνα, πανάκριβα μίξερ (!), ανοξείδωτους πάγκους και καμινάδες-απορροφητήρες που προορίζονταν για ταβέρνες-ψησταριές!
Ποιος έλεγξε την ποιότητα τους; Έχει σημασία ή όχι να ελεγχθεί ποιος είναι ο προμηθευτής; Δεν προκαλεί ερωτήματα σε κανέναν η συγγενική σχέση στελεχών και προμηθευτή;
ΕΝΑ ΑΘΛΙΟ, ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΦΥΛΑΚΙΟ!
«Την ίδια ώρα, η διοίκηση της μονάδας αλλά και οι προϊστάμενες αρχές, μένουν εντελώς άπραγες μπροστά στην άθλια κατάσταση που βρίσκεται το φυλάκιο της μονάδας, στο οποίο καθημερινά και ανελλιπώς βρίσκονται για υπηρεσία στρατιώτες και ΕΠ.ΟΠ. 
 Ένα παράνομα κακοκατασκευασμένο υπόγειο, χωρίς θεμέλια, μέσα στο βούρκο, σε μια ακατοίκητη περιοχή, στη μέση του πουθενά χαρακτηρίζεται φυλάκιο. Εκεί στέλνουν καθημερινά «ελαφρά την καρδία» προσωπικό, για να εκτελέσει υπηρεσίες, για δυο και τρεις μέρες.
Μέσα σε μια βαλτώδη σχεδόν έκταση, που η λάσπη φτάνει πάνω από το άρβυλο, παλεύουμε να επιβιώσουμε από τα ποντίκια, τη βρωμιά, το κρύο και τις δεκάδες εστίες μόλυνσης. 
Χωρίς μπάνιο, χωρίς καθαριστικά, χωρίς νερό το χειμώνα, αφού οι βρύσες παγώνουν.
Χωρίς καμιά αξιοπρεπή εγκατάσταση για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, είμαστε υποχρεωμένοι να βαράμε ανά 4 ώρες σκοπιά, να κοιμόμαστε σαν ζώα μέσα στη σκόνη και τη λάσπη. 
Να κρεμάμε κουβέρτες στις πόρτες για να προστατευθούμε από το αγιάζι που περνάει τις χαραμάδες. 
Και με τους αρουραίους να κάνουν παρέλαση κάτω από τα κρεβάτια και ανάμεσα από τα βρώμικα τάπερ, με το ελάχιστο φαγητό που μας πετάει η μονάδα κάθε μεσημέρι, για να φάμε σαν σκυλιά.
Το άθλιο και τριτοκοσμικό αυτό μέρος ο Διοικητής θεωρεί –όπως μας λέει δημόσια- πως τηρεί όλες τις προϋποθέσεις.
Πως είναι καθήκον μας να το επανδρώνουμε σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές, ενώ απολαμβάνει να τιμωρεί την παραμικρή ατασθαλία, στην οποία μπορεί να υποπέσουν, λόγω των συνθηκών, οι φαντάροι.
Συν τοις άλλοις, οι ποσότητες του φαγητού στη μονάδα σταδιακά μειώνονται όλο και περισσότερο φτάνοντας σε σημείο οι μερίδες να είναι επαρκείς για άτομα νηπιακής ηλικίας. 
Εξάλλου, όποιος πεινάει μπορεί να πληρώσει και να φάει σουβλάκι.
Παρά τα καθημερινά παράπονα των φαντάρων, ουδείς ενδιαφέρεται. Ακόμη προϊόντα και είδη που προβλέπεται να υπάρχουν στο καθημερινό πρόγραμμα φαγητού και προγευμάτων, έχουν αφαιρεθεί εξ ολοκλήρου και πωλούνται στο ΚΨΜ!
Κατά τ’ άλλα, ο διοικητής αρέσκεται στο να περιαυτολογεί και να ναρκισσεύεται με βερμπαλιστικές ομιλίες σε κάθε Αναφορά, διατυμπανίζοντας το -κατά τον ίδιο- σωτήριο έργο του. 
Είναι πραγματικά λυπηρό και ανήθικο το 2015 να βιώνουμε τέτοιες καταστάσεις στον ελληνικό στρατό. 
Διοικητές που αντιμετωπίζουν τα στρατόπεδα σαν καφετέρια τους και αδυνατούν να δώσουν θεμελιώδεις λύσεις σε ουσιώδη προβλήματα, δυστυχώς φέρνουν ακόμα πιο πίσω τον απαρχαιωμένο στρατό σας. Να τους χαίρεστε..!

Αυτά γράφουν οι συνάδελφοι φαντάροι.
Εμείς τους καλούμε να βγουν Παραπονούμενοι και να ζητήσουν Ακρόαση από την Ταξιαρχία και τη Μεραρχία.
Από τη μεριά μας, ως ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να γίνει σε όλους γνωστό το τι βιώνουν οι φαντάροι.
Όμως έχουμε να πούμε μια κουβέντα και στους γονείς, που σίγουρα γνωρίζουν τι τραβάνε τα στρατευμένα παιδιά τους.
Οι μανάδες και οι πατεράδες έχουν δικαίωμα και υποχρέωση απέναντι στα παιδιά τους να πάρουν πρωτοβουλία. Να αφήσουν το βύσμα και την γρίνια κατά μέρος, να σπάσουν τα τηλέφωνα της μονάδας, του ΓΕΣ και των Υπουργών Άμυνας απαιτώντας λύση.
Τα παιδιά μας χρειάζονται. Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό τους και να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τα δικαιώματα, την υγεία και την Αξιοπρέπεια τους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου