Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

282 Μ/Κ ΤΕ ΚΩΣ: Με τον τσαμπουκά μας- Από τα πιο μικρά στα πιο μεγάλα

Οι αντιδράσεις για την απόπειρα Ποινοκοποίησης της συμμετοχής των φαντάρων στην Πορεία του Πολυτεχνείου συνεχίζονται.
Είναι χαρακτηριστικό το μήνυμα αγώνα και Αλληλεγγύης που στέλνουν οι συνφάνταροι από το 282 Μ/Κ ΤΕ στην Κω.

Από τα πιο μικρά στα πιο μεγάλα
Με αφορμή την πολιτική δίωξη του φαντάρου που έδωσε το παρόν στην πορεία του Πολυτεχνείου για να σηματοδοτήσει το αυτονόητο (την αντίθεση, δηλαδή, απέναντι στους σύγχρονους πολέμους) και τη μεγάλη κινητοποίηση-νίκη του κινήματος των φαντάρων που υποχρέωσε την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων σε αναδίπλωση και ακύρωση της ποινής, θα θέλαμε να καταθέσουμε την άποψή μας σχετικά με το πως ο ελληνικός στρατός ποντάρει στο φόβο μας.

Την προηγούμενη βδομάδα που για εμάς ήταν η πρώτη βδομάδα της στρατιωτικής μας θητείας, η ιεραρχία αποφάσισε να μας απαγορεύσει τις εξόδους του ΣΚ, λόγω πρόληψης για τη διασπορά του ιού. 
Την ίδια στιγμή, βέβαια, τόσο τα στελέχη όσο και παλιοί φαντάροι με τους οποίους ερχόμασταν σε καθημερινή επαφή έλαβαν κανονικά τις εξόδους τους, χωρίς κανένα περιοριστικό μέτρο ή μέτρο προστασίας (π.χ. rapid test κατά την είσοδό τους στο στρατόπεδο). 
Η παραπάνω αντιφατική κίνηση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με υγειονομικούς όρους, παρά με όρους πειθαρχίας. 
Φαίνεται ο ελληνικός στρατός θέλει να μας κάνει ξεκάθαρο από την αρχή της θητείας μας, ότι για όσους μήνες μείνουμε μέσα, οφείλουμε να πειθαρχούμε, χωρίς αντιρρήσεις. 
Από τη μεριά μας, εμείς υποκύψαμε στο φόβο και στο παράλογο χωρίς να διαμαρτυρηθούμε ή τουλάχιστον να ζητήσουμε λογικές εξηγήσεις της απόφασης, παρά μόνο το συζητούσαμε μεταξύ μας.

Παρόλα αυτά, η μεγαλειώδης νίκη του φαντάρου, που έσπασε το φόβο και πορεύτηκε με τη στολή του σε μια γιορτή της ελευθερίας μας έδειξε τη δύναμη που τελικά έχουμε μέσα στα στρατόπεδα και μας έδωσε το θάρρος να βγούμε μπροστά. 
Οι συζητήσεις μαζί με τις ερωτήσεις προς τους ανώτερους και τη διοίκηση για το αν θα δοθούν άδειες αυτό το Σαββατοκύριακο πλήθυναν και έγιναν η καθημερινότητα της προηγούμενης βδομάδας. 
Τελικά, το κλίμα δυσαρέσκειας που υπήρχε ανάμεσά μας και η πίεση που ασκήσαμε φαίνεται να είχε αποτέλεσμα.
Οι Έξοδοι που πήραμε αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν το αποτέλεσμα των διαμαρτυριών του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, της δικής αμφισβήτησης και έκφρασης παραπόνων.
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι:
ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ-ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΑΙ μπορεί να κερδίσεις και να βελτιώσεις τις συνθήκες.
ΚΟΙΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ-ΨΑΡΩΝΕΙΣ-ΦΟΒΑΣΑΙ τότε είσαι από χέρι χαμένος.

282 Μ/Κ ΤΕ ΚΩΣ

Αυτός ο Στρατός λιώνει και μειώνει τους συνφάνταρους, μας θεωρεί και αντιμετωπίζει ως Σκλάβους και Αναλώσιμους.
Πρέπει να Αντισταθούμε.  
Πρέπει να Αγωνιστούμε.
Μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό Υπερασπίζουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, στεκόμαστε απέναντι στην Πολεμοκαπηλεία και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και φασισμό, τις βάσεις και το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου