Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ-ARC Independence: Έδεσε στην Αλεξανδρούπολη το γιγαντιαίο μεταγωγικό των ΗΠΑ

Σε πρόσφατη ανακοίνωση μας με τίτλο "Αμερικανικό Πολεμικό Ορμητήριο Αλεξανδρούπολής: Πραγματική Απόβαση ΝΑΤΟ-ΗΠΑ με 1000 τεθωρακισμένα και 120 ελικόπτερα!" γράφαμε:
Τεθωρακισμένα κι άλλο πολεμικό υλικό του στρατού των ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Τις μέρες αυτές βρίσκεται σε εξέλιξη μια από τις μεγαλύτερες διεκπεραιώσεις στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ προς τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη από την Αλεξανδρούπολη.
Οι δυνάμεις αυτές προορίζονται να συμμετάσχουν σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις – πρόβες πολέμου, την ώρα που η αντιπαράθεση με τη Ρωσία κλιμακώνεται σε όλη τη συνοριογραμμή, από τη Βαλτική μέχρι τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.
Πάνω από 1.000 στρατιωτικά οχήματα και 120 ελικόπτερα θα περάσουν τις επόμενες μέρες από τις εγκαταστάσεις του λιμανιού και γι’ αυτόν τον σκοπό στην πόλη βρίσκονται ήδη περισσότεροι από 400 αξιωματικοί του αμερικανικού στρατού.
Μιλάμε δηλαδή για κανονική απόβαση των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ.Πρόσφατα λοιπόν το γιγαντιαίο μεταγωγικό των ΗΠΑ, το Ro-Ro Carrier “ARC Independence”, κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες "η άφιξη του αφορά την υποστήριξη της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης “Atlantic Resolve” και μεταφέρει ελικόπτερα και οχήματα, τα οποία θα ξεκινήσει να ξεφορτώνει τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, θα φορτώσει και στρατιωτικό υλικό, επίσης ελικόπτερα που έχουν ήδη φτάσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από την Ρουμανία και έχουν ήδη αποσυναρμολογηθεί, αλλά και οχήματα, προκειμένου να τα μεταφέρει στις ΗΠΑ.
Το ARC Independence δεν είναι το μοναδικό μεταγωγικό πλοίο που θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να ξεφορτώσει και στη συνέχεια να φορτώσει στρατιωτικό υλικό των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.
Θα ακολουθήσουν και άλλα, αφού όπως δήλωσε και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, πρόκειται να υλοποιηθεί η μεγαλύτερη άφιξη στρατιωτικού υλικού στο λιμάνι της πόλης το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το ελληνικό κράτος αναδεικνύεται και πάλι ως πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Η συμμετοχή-συνενοχή του ελληνικού κράτους και των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο πλαίσιο των επιθετικών σχεδιασμών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Βρετανίας αναβαθμίζεται μετά την υπογραφή των Πολεμικών συμφωνιών της Ελλάδας με την Βρετανία και τις ΗΠΑ.
Το εθνικό αφήγημα της κυβέρνησης και των καθεστωτικών μέσων ότι οι πολεμικές αυτές συμμαχίες θα απαντήσουν στην "τουρκική επιθετικότητα" αποκαλύπτεται ως ξεκάθαρη προπαγάνδα.
Άλλοι είναι οι όροι του ανταγωνισμού Ελλάδας-Τουρκίας, δύο αστικών τάξεων και κρατών που ακολουθούν επιθετική και επεκτατική πολιτική.
 Το ελληνικό αστικό κράτος αποδεικνύεται μια τεράστια Απειλή για τους λαούς καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών προσδοκώντας και επιδιώκοντας την αναβάθμιση του περιφερειακού ιμπεριαλιστικού του ρόλου.
Ταυτόχρονα, εγγυάται το απαραβίαστο των συνόρων της Ευρώπης Φρούριο από τους πρόσφυγες που προκαλούν οι βρώμικοι πόλεμοι των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και των ευρωπαϊκών κρατών, τα ενεργειακά σχέδια των Αμερικανών με πύλες εισόδου και αγωγούς στον Έβρο, αλλά και την ανεπηρέαστη πολεμική τους δράση.    
Απέναντι σε όλα αυτά στέκει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΆΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Εμείς απευθύνουμε ένα πολύ συγκεκριμένο μήνυμα στους συνφάνταρους και το χαμηλόβαθμο μόνιμο προσωπικό.
ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΜΠΡΑΤΟΥΜΕ με ΦΟΝΙΑΔΕΣ των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ 
Το μαζικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, πρέπει να πρωτοστατήσουν στην πάλη ενάντια στον πόλεμο και την πολεμική προετοιμασία, με βασικούς στόχους:
  • Όχι στις πολεμικές συμφωνίες με Γαλλία, Βρετανία και ΗΠΑ.
  • Έξω οι βάσεις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, καμία νέα διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών.
  • Όχι στο παρανοϊκό κυνήγι των εξοπλισμών – λεφτά για την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον, τις λαϊκές ανάγκες.
  • Όχι στα ματωμένα τείχη της ΕΕ στους πρόσφυγες που γεννούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η λεηλασία από τις πολυεθνικές.
  • Κάτω η κυβερνητική πολιτική της υποταγής των πάντων στα συμφέροντα της ολιγαρχίας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ – καμιά συναίνεση, καμιά ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική.
  • Ειρήνη και φιλία των λαών, όχι στους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου και τα πολεμικά σχέδια κρατών και ιμπεριαλιστικών κέντρων.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου