ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Θα μας πει το ΓΕΣ πόσοι ΟΒΑ έχουν παραιτηθεί γιατί τους σχίζουν στις αγγαρείες και το άθλιο κυνήγι Προσφύγων;

Τις τελευταίες μέρες τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια διαδίδουν την ανακοίνωση του ΓΕΣ για τους νέους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) Όπλων-Σωμάτων και Ειδικών Δυνάμεων...
Όμως το ΓΕΣ θα μπορούσε να μας ενημερώσει πόσοι ΟΒΑ έχουν παραιτηθεί γιατί τους σχίζουν στις αγγαρείες και το άθλιο κυνήγι Προσφύγων; 
Γιατί τους θεωρούν τους τελευταίους των μονάδων, τους τρέχουν όσο κανέναν και τους προγκούν συστηματικά;
Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι κυρίως στον Έβρο έχουμε μαζικές Παραιτήσεις ΟΒΑ που δεν μπορούν να αντέξουν τις ατελείωτες υπηρεσίες και το άθλιο κυνήγι προσφύγων στο ποτάμι;
Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας:
Όλοι Περιφρονούν τους ΟΒΑ: Σκοπάνθρωποι Αναλώσιμοι Μισθοφόροι Στρατιώτες!
Σε μιλιταριστικό σαιτ θίγεται το ζήτημα της αντιμετώπισης των ΟΒΑ από το υπόλοιπο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
"Ο κόσμος το' χει τούμπανο και εγώ κρυφό μαράζι" λέει ο λαός μας...
Εμβρόντητος δημοσιογράφος γιατί υπάρχουν προβλήματα με την αντιμετώπιση των ΟΒΑ από τους Υπαξιωματικούς... 
Οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης αντιμετωπίζονται ως στελέχη β’ διαλογής από άλλους υπαξιωματικούς....
Και το δούλεμα των δημοσιογράφων είναι τόσο μεγάλο που να θέτουν ζήτημα βαθμολογικής εξέλιξης των ΟΒΑ.

Ποιοι είναι οι ΟΒΑ;
Οι Μισθοφόροι Στρατιώτες που ο στρατός προσλαμβάνει ως Σκοπάνθρωπους και Αγγαρειομάχους αμέσως μετά την Στρατιωτική τους θητεία, για να μην υποχρεωθεί να τους εκπαιδεύσει.
Φτωχόπαιδα χωρίς καμιά προοπτική, πεταμένα στην Ανεργία και στην εργασιακή ανασφάλεια, που επιλέγουν την ξεφτίλα να γίνουν Μισθοφόροι Στρατιώτες εξαιτίας των οικονομικών δεινών.
Σήκω σήκω και κάτσε κάτσε, υποταγμένοι, πειθαρχημένοι, αναλώσιμοι, που έχουν πάρει στην πλάτη τα φυλάκια και τις βραχονησίδες.
Χακί Μπράβοι των εφοπλιστών και φρουροί των πετρελαϊκών εταιρειών, κυνηγοί προσφύγων και μεταναστών, συχνά ακραίων πολιτικών αντιλήψεων.
Μισθοφόροι Στρατιώτες σε Ομηρεία αφού από την υποταγή τους και την τυφλή εκτέλεση των διαταγών εξαρτάται αν θα μείνουν μέχρι έξι (6) χρόνια στον Στρατό.
Και μετά τους πετάνε στην Ανεργία.
Αν είναι τυχεροί θα γίνουν ΕΠ.ΟΠ.
Τι ζωή...
Γι' αυτό γίνεται χαμός με τα ναρκωτικά, το αλκοόλ...
Γι' αυτό Αυτοκτονούν περισσότερο από κάθε άλλη κατηγορία μισθοφόρων στον Ελληνικό Στρατό.
Θυμίζουμε:
ΟΒΑ, Τελευταίοι των Τελευταίων: η Πολεμική Αεροπορία δεν τους θεωρεί Στρατιωτικό Προσωπικό!
Με κάθε ευκαιρία αποκαλύπτεται ότι οι ΟΒΑ είναι οι τελευταίοι των τελευταίων. Αναλώσιμοι Μισθοφόροι Στρατιώτες που κανείς δεν υπολογίζει.
Απλοί σκοπάνθρωποι που τους έχουν για "πέταμα" μετά από λίγα χρόνια.
Μπορεί οι ίδιοι να παραμυθιάστηκαν ότι θα κάνουν καριέρα στον Στρατό, ότι θα μπουν ως ΟΒΑ αλλά γρήγορα να μεταπηδήσουν βαθμίδα και να γίνουν Επαγγελματίες Οπλίτες, εξασφαλίζοντας Μονιμότητα, αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις σε κάθε ευκαιρία αποκαλύπτει ότι δεν τους Υπολογίζουν!
Το νέο επεισόδιο σημειώθηκε στην Πολεμική Αεροπορία όπου δεν δόθηκαν ΗΕΕ στους ΟΒΑ.
Γιατί;
Μα δεν θεωρούνται στρατιωτικό προσωπικό! 
Σύμφωνα με οδηγία που είχε δοθεί στις Μονάδες δεν έπρεπε να περιλάβουν τους ΟΒΑ στις καταστάσεις των δικαιούχων για τις ΗΕΕ.
Η Πολεμική Αεροπορία δεν τους θεωρεί στρατιωτικό προσωπικό κι έτσι τους είχε αποκλείσει από τις καταστάσεις των δικαιούχων.
Όλα αυτά είναι πολύ βολικά για την κυβέρνηση της ΝΔ που εξασφάλισε τους φθηνούς-αναλώσιμους Μισθοφόρους Στρατιώτες, που μετά την έλευση των 6 ετών θα τους πετά στην Ανεργία.
Για αυτό η κυβέρνηση προωθεί την Πρόσληψη 15000 Μισθοφόρων Στρατιωτών, διατηρώντας τη διάκριση ΕΠ.ΟΠ. και ΟΒΑ. 
Γράφαμε πρόσφατα:
Προσλήψεις 15.000 Μισθοφόρων Στρατιωτών δύο ταχυτήτων: ΕΠ.ΟΠ. για μονιμότητα και ΟΒΑ για πέταμα!

Η Κυβέρνηση δρομολογεί την πρόσληψη 15.000 Μισθοφόρων Στρατιωτών. Το μέγεθος, το κόστος τους και κυρίως είναι πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό μας.
Η Στρατιωτικοποίηση του ελληνικού κράτους αποκτά πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά και το Μισθοφορικό τμήμα αυτού του αναδυόμενου Ισραήλ των Βαλκανίων είναι Απειλή για εργαζόμενους, πρόσφυγες και νεολαία.
Δεν είναι μόνο το τεράστιο οικονομικό κόστος των χιλιάδων προσλήψεων Στρατιωτικών-Αστυνομικών-Συνοριοφυλάκων, αλλά κυρίως ο ρόλος τους στο πλαίσιο του Κράτους Άμυνας/Ασφάλειας όπου η Αστυνομία συνεχώς Στρατικοποιείται και ο Στρατός αποκτά Αστυνομικά Καθήκοντα.
Ο λόγος;
Μα είναι ο συγκεκριμένος ρόλος που αναλαμβάνει ο Ελληνικός Στρατός για να επιβάλλει την επιθετική-επεκτατική πολιτική του ελληνικού αστικού κράτους με τις ΑΟΖ-Ενεργειακά Κοιτάσματα-έλεγχος θαλάσσιων ροών σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο, η αντιμετώπιση των λεγόμενων ασύμμετρων απειλών και η αποστολή Χωροφύλακα ενάντια στους λαούς.
Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη ωθούν στην αντιδραστική μεταβολή της Δομής των Ενόπλων Δυνάμεων.
Κεντρικό στοιχείο λοιπόν η Πρόσληψη 15000 Μισθοφόρων Στρατιωτών.
Οι προσλήψεις όμως που οι δημοσιογραφικές πληροφορίες τις θέλουν να εκκινούν το 2021 -έχει εγγραφή κονδύλι στον προυπολογισμό-, θα αφορούν 1000 Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ) αλλά 600 Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ).
Όλα δείχνουν ότι οι δυο κατηγορίες Μισθοφόρων Στρατιωτών θα συνεχίσουν να λειτουργούν παράλληλα. 

Τι σημαίνει όμως αυτό;
Οι ΕΠ.ΟΠ. θα αναλαμβάνουν πιο τεχνικές ειδικότητες και τον χειρισμό πιο σύγχρονων οπλικών συστημάτων, θα λαμβάνουν πιο καλό μισθό και θα έχουν τη δυνατότητα μονιμοποίησης.
Οι ΟΒΑ, τελευταίος τροχός της αμάξης, θα αναλαμβάνουν πιο χαμηλό μισθό, τα καθήκοντα τους θα έχουν να κάνουν βασικά με τη φρούρηση των μονάδων και μετά από τρία (3) ή έξι (6) χρόνια θα πετιούνται στην Ανεργία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ αυξάνει η αγωνία των ΟΒΑ που είχαν ελπίσει να ενταχθούν στους νέους ΕΠ.ΟΠ., -ενδεικτική η κουτοπονηριά όσων κατατάχθηκαν πρόσφατα όταν η προκήρυξη πρόσληψης ΟΒΑ γνώρισε μερική επιτυχία καθώς από τους 2000 Θέσεις καλύφθηκαν οι 1400 γιατί πίστευσαν ότι θα μεταπηδήσουν στη θέση των νέων ΕΠ.ΟΠ-,  δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο από τις δηλώσεις της ηγεσίας τι ακριβώς θα γίνει και πώς θα λειτουργήσουν παράλληλα.

Το αστικό κράτος και τα αστικά κυβερνητικά κόμματα εξουσίας εκτιμούν ότι η Ανεργία, η Φτώχεια και η επιδείνωση των συνθηκών εργασίας θα προσφέρουν την απαραίτητη εκείνη μάζα νέων ανθρώπων που θα ανακυκλώνονται θεωρώντας την επαγγελματική σχέση με τον στρατό ως διέξοδο στα εργασιακά αδιέξοδα.
  
Ανησυχούν οι ΟΒΑ για το μέλλον τους και το καταγράφουν οι δημοσιογράφοι!
Το ενδεχόμενο πρόσληψης ΕΠΟΠ, ενός θεσμού που έχει σταματήσει τις προσλήψεις για πολλά χρόνια, προκαλεί ανησυχία στις τάξεις των ΟΒΑ, καθώς δεν γνωρίζουν εάν θα έχουν τη δυνατότητα να σταδιοδρομήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις εφόσον το επιθυμούν.
Εν πολλοίς κατανοούν πόσο Αναλώσιμοι είναι! Αυτοί θα πεταχθούν πρώτοι...
Οι ΟΒΑ δεν αντιμετωπίζονται ως υπαξιωματικοί κατώτερης βαθμίδας, αν και μισθολογικά ανήκουν σε αυτήν. Συνήθως αντιμετωπίζονται ως στρατιώτες και όχι ως επαγγελματίες, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μένουν και εκτός επιδομάτων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι δια νόμου έχουν αποκλειστεί από το επίδομα παραμεθορίου.
Πολλές φορές μάλιστα, τους «ξεχνούν» σε έκτακτα επιδόματα όπως κάποια δώρα με μορφή ΗΕΕ που δίνονται Χριστούγεννα και Πάσχα.
Δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε Αρχηγό ή Υπουργό να το παίζει καλός για να πάρουν κανένα ευρώ....
ΠΟΙΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Το ζήτημα της πρόσληψης Μισθοφόρων Στρατιωτών είναι βαθιά Ταξικό.
Δεν αφορά μόνο τους ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ.
Αφορά το μαθητή που θα δηλώσει την προτίμηση του για τις Παραγωγικές Σχολές Στρατού και Αστυνομίας προκειμένου να αποκατασταθεί εργασιακά....
Αφορά τους φαντάρους που εξαγοράζονται για να πάνε Κύπρο ή να ανέβουν στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, για να αντέξουν οικονομικά το βραχνά της θητείας...
Απαιτείται η παρέμβαση ενός ολόκληρου Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, όπου θα συνενώσει την πάλη των αγωνιστών της εκπαιδευτικής κοινότητας και της γειτονιάς, με τον αγώνα του εργατικού κινήματος και την ανάπτυξη αντιστάσεων Μέσα στον Στρατό.
Ο Ελληνικός Στρατός ΠΟΛΕΜΑ και απαιτείται το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής Μηχανής γιατί ακριβώς προωθείται η Καπιταλιστική Ανασυγκρότηση - και η οικοδόμηση του Επιχειρηματικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Όπου συνενώνεται ο σύγχρονος Μεγαλοϊδεατισμός των ΑΟΖ, των Ενεργειακών κοιτασμάτων, του ελέγχου θαλάσσιων δρόμων ενέργειας-εμπορίου στρατηγικής σημασίας, των Βαλκανίων ως Ζωτικού Χώρου για το ελληνικό κεφάλαιο με την πρωτοφανή ιστορικά απόπειρα εκμετάλλευσης και καθυπόταξης τους κόσμου της εργασίας, ανεξάρτητα το θρήσκευμα, τη γλώσσα και τη θρησκεία.
Τι ζητάει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος:
• Κανένας νέος να μην καταταγεί ως ΕΠΟΠ και ΟΒΑ. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
• Άμεση απόσυρση των δυνάμεων που εντάσσονται στις ΝΑΤΟϊκές αποστολές και τον ευρω-στρατό. Διάλυση του ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. ΟΧΙ στις Βάσεις του Θανάτου.

Να φύγουν όλοι οι Ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία από την Περιοχή. Όχι στους Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου.
Να Αντισταθούμε με κοινούς αγώνες των λαών σε Ελλάδα και Τουρκία στις κυβερνήσεις Μητσοτάκη-Ερντογάν. Οι Ανταγωνισμοί και η πολεμοκαπηλεία τους απειλούν τους λαούς μας το ίδιο με την Συνεργασία τους εναντίον μας στον Πόλεμο τρομοκράτησης των λαών, τον Πόλεμο κατά Προσφύγων-Μεταναστών, με το Ολοκληρωτικό κράτος που Οικοδομούν. 
• Να γυρίσουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται εκτός συνόρων.
• Εφαρμογή, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλων των συνταγματικών δικαιωμάτων. Ο φαντάρος είναι πολίτης με στολή. Ελεύθερος συνδικαλισμός στα στρατόπεδα, δημοσιοποίηση κάθε αυθαιρεσίας και αιτήματος.
• Υπαγωγή του ελέγχου των υπηρεσιών στη δύναμη του προσωπικού. Δεν είναι πρώτιστο ζήτημα η εκπλήρωση των υπηρεσιών. Δημοσίευση και έλεγχος των υπηρεσιών από επιτροπές φαντάρων. Οι υπηρεσίες να είναι τουλάχιστον 1-1 για όλους και να υπάρχει αυστηρή τήρηση της κυκλικότητάς τους.
• Να μπει ένα τέλος στη Βυσματοκρατεία και το Πελατειακό κράτος.
• Να καταργηθεί η απλήρωτη εργασία και να σταματήσουν τα «καψόνια».
•Όχι στα ΚΑΑΥ των φαντάρων-υπηρετριών και των ανώτατων που κάνουν δωρεάν πολυτελείς διακοπές στις πλάτες τους. Όχι στη τζάμπα συντήρηση των στρατοπέδων. Καθαριότητα και σίτιση από πολιτικό προσωπικό.
• Να μειωθεί άμεσα η θητεία, η βίαιη απόσπαση των φαντάρων από το οικείο συντροφικό και κοινωνικό τους περιβάλλον.
• Πλήρεις και δωρεάν παροχές προς τους στρατιώτες: μετακινήσεις, επικοινωνία, πολιτισμός.
• Επαρκής μισθός, βασικός, για τους φαντάρους. Πλήρης ασφάλιση και αναγνώριση προϋπηρεσίας. Δυνατότητα εγγραφής στο ταμείο ανεργίας μετά το τέλος της θητείας
• Να σταματήσουν οι επικίνδυνες ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Να καταργηθούν τα όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου.
• Να μπλοκαριστούν επιτέλους οι πολεμικές δαπάνες, τα δις που ξοδεύονται από τη δημοσιονομική ληστεία των εργαζομένων και μετατρέπουν την παραμεθόριο σε πυριτιδαποθήκη τρόμου.
Πρέπει να εγκαταλείψουμε τον πατριωτισμό της δήθεν υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της εικόνας της ισχυρής αστικής Ελλάδας και των υποχρεώσεων προς τους καλούς συμμάχους.
Ετοιμάζονται να μας μετατρέψουν κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα.
Το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, που αιμορραγεί διαρκώς τροφοδοτώντας με ζωντανούς ανθρώπους την πολεμική τους μηχανή, πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Είναι υποχρέωση κάθε ανθρώπου και κάθε πολιτικής δύναμης να πάρει μέρος σε ένα μέτωπο αντίστασης και ανατροπής αυτής της κατάστασης, σε ένα μέτωπο υπεράσπισης της ζωής του φαντάρου.
Η επικίνδυνη χακί καθημερινότητα απαιτεί την απάντησή μας.

Από αυτή την σκοπιά έχει τεράστια σημασία η πρωτοβουλία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου