Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Τα ΜΑΤ Προστατεύουν Ακροδεξιούς μέσα σε Πανεπιστήμιο

Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Αντίστοιχες βλέπαμε πριν μερικούς μήνες σε πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας. Αυτή τη φορά η εικόνα έρχεται από την Βαρκελώνη και συγκεκριμένα από το ιστορικό «Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης».

Αριστερά, οι προστάτες μιας ακροδεξιάς εκδήλωσης με τη συμμετοχή εκπροσώπων δεξιών και ακροδεξιών κομμάτων Partido Popular, Ciudadanos και Vox με θέμα σχετικό με την εναντίωση στην αυτονόμηση της Καταλονίας. Εκδήλωση που οργανώθηκε φυσικά υπό την προστασία της Ισπανικής κυβέρνησης και του Ισπανικού παρακράτους ως φαίνεται.
Δεξιά, οι φοιτητές. Οι νέοι άνθρωποι που δεν θέλουν φασίστες, νεοναζί, μισάνθρωπους, στα πανεπιστήμια τους, στην πόλη τους. Οργανώθηκαν, αντέδρασαν και δέχτηκαν την κρατική καταστολή. Αλήθεια, δεν μας φέρνει στο νου αντίστοιχα περιστατικά στην Ελλάδα, στην Τουρκία, στην Γαλλία;
Ένα είναι το σίγουρο. Το αυγό του φιδιού, εκκολάπτεται. Στηρίζεται πλήρως από το σύστημα που θέλει τους λαούς υποδουλωμένους, να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, να μην σκέφτονται, να θεωρούν εχθρό τον διπλανό τους που μοιράζονται το ίδιο καθημερινό βάρος.
Είναι χρέος τόσο της νεολαίας, όσο και όλου του κόσμου, να τσακίσει τον φασισμό στη ρίζα του.
Περισσότερο υλικό από τα γεγονότα που συνέβησαν πριν λίγες ημέρες θα βρείτε στο Twitter: https://twitter.com/CharliB977.../status/1463922943554109441, https://twitter.com/xavidomene.../status/1463962354178215936

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου