Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Νίγηρας: Διαδηλωτές πήραν στο κυνήγι τους Μισθοφόρους του Γαλλικού Στρατού που Σκότωσαν και τραυμάτισαν πολίτες-Εκεί θα στείλει ελληνικό στρατό ο Μητσοτάκης;

Είναι οι χώρες του Σαχέλ που οι Γάλλοι Μισθοφόροι της Λεγεώνας των Ξένων έχουν να υπερασπίσουν τεράστια ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Και η Γαλλία του Μακρόν εισπράττει την οργή των λαών που απαιτούν να φύγουν οι γαλλικές εταιρείες και οι Μισθοφόροι. Γαλλικές εταιρείες που αρπάζουν τα πετρελαϊκά κοιτάσματα, το ουράνιο που είναι απαραίτητο στη Γαλλία, τον πλούτο των λαών που καταπιέζουν σε συνεργασία με τα ντόπια διεφθαρμένα καθεστώτα, συχνά δικτατορίες όπως στο Μάλι.
Οι Γάλλοι Μισθοφόροι στρέφουν τα όπλα εναντίον των διαδηλωτών και δολοφονούν μαζί τον λαό που δεν του θέλει.    
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 18 τραυματίστηκαν στο δυτικό τμήμα του Νίγηρα το Σάββατο, όταν διαδηλωτές ενεπλάκησαν σε σύγκρουση με χωροφύλακες και άνδρες του γαλλικού στρατού, η οχηματοπομπή των οποίων αποκλείστηκε για ώρες αφού πέρασε τα σύνορα από την Μπουρκίνα Φάσο, ανακοίνωσαν οι αρχές στη Νιαμέ.
Κάπου εκατό τεθωρακισμένα και φορτηγά πέρασαν τα σύνορα την Παρασκευή. Είχαν αποκλειστεί στην Μπουρκίνα Φάσο για μία εβδομάδα από διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν τόσο για τη στρατιωτική παρουσία της Γαλλίας όσο και για το ότι οι αρχές αδυνατούν να αναχαιτίσουν το εντεινόμενο κύμα βίας των τζιχαντιστών.
Αποκαλύπτεται επομένως ότι οι λαοί της περιοχής στενάζουν κάτω από την καταπίεση και την εκμετάλλευση, στρέφονται ενάντια στα ντόπια καθεστώτα, τις Γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις που κρύβουν τον πραγματικό ιμπεριαλιστικό τους ρόλο πίσω από το ανθρωπιστικό προσωπείο, αλλά τους ακραίους Τζιχαντιστές πουεμπλέκονται στα παιχνίδια εξουσίας, καθώς και στον εντεινόμενο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό μεταξύ ΗΠΑ, Γαλλίας, Ρωσίας, Κίνας, ενώ εμπλέκονται επίσης η Τουρκία, αραβικά αντιδραστικά καθεστώτα και το ελληνικό κράτος.
Σε καμιά περίπτωση όμως το προπαγανδιστικό δίπολο Γαλλία εναντίον Τζιχαντιστών δεν έχει καμιά σχέση με την πολύπλοκη πραγματικότητα που βυθίζει τους λαούς στο αίμα! 
Η οργή για τη γαλλική στρατιωτική παρουσία κλιμακώνεται τελευταία στις αφρικανικές πρώην αποικίες της χώρας. Το Παρίσι έχει αναπτύξει χιλιάδες άνδρες στο Σαχέλ για να αντιμετωπιστούν οργανώσεις οι οποίες ορκίζονται πίστη είτε στην Αλ Κάιντα, ή στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, χιλιάδες κάτοικοι της πόλης Καγιά στην Μπουρκίνα Φάσο εμπόδισαν τη διέλευση της γαλλικής στρατιωτικής οχηματοπομπής, που αναχώρησε από την Ακτή Ελεφαντοστού κι έχει προορισμό την περιφέρεια Γκάο, στο Μαλί.
Αφού μπόρεσε να φύγει από την Μπουρκίνα Φάσο, βρέθηκε ξανά χθες το πρωί αντιμέτωπη με διαδηλωτές, 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα, στην πόλη Τερά, στον δυτικό Νίγηρα, όπου σταμάτησε για διανυκτέρευση.
Δείτε το πως παρουσιάζονται τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα των Γάλλων ιμπεριαλιστών που κυνηγούν οι λαοί της Αφρικής.
«Στην προσπάθειά τους να ξεμπλέξουν» και να περάσουν, οι γαλλικές δυνάμεις «έκαναν χρήση βίας. Δυστυχώς, θρηνούμε τον θάνατο δύο ανθρώπων και έχουμε 18 τραυματισμούς», εκ των οποίων «11 είναι σοβαροί», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών του Νίγηρα.
«Διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν οι συνθήκες αυτής της τραγωδίας και να διαπιστωθεί ποιες ευθύνες υπάρχουν», κατά την ίδια πηγή.
Ο εκπρόσωπος των γαλλικών ένοπλων δυνάμεων, ο συνταγματάρχης Πασκάλ Γιανί, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι Γάλλοι στρατιώτες και μέλη της χωροφυλακής του Νίγηρα άνοιξαν πυρ προειδοποιητικά για να απωθήσουν διαδηλωτές που προσπαθούσαν να λεηλατήσουν ή να καταλάβουν οχήματα. 
Πρόσθεσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει τις πληροφορίες για τα θύματα και ότι ουδείς Γάλλος στρατιωτικός τραυματίστηκε. 
Διέψευσε τις «ψευδείς ειδήσεις» που κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης περί του ότι Γάλλοι στρατιωτικοί σκότωσαν «δεκάδες» διαδηλωτές στην Τερά.
Η οχηματοπομπή της δύναμης Μπαρχάν μπόρεσε αργότερα να συνεχίσει την πορεία της προς την πρωτεύουσα Νιαμέ, που απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Γιανί.

Βίντεο που μοιράστηκε τοπικός αξιωματούχος εικονίζει διαδηλωτές, κυρίως νεαρούς άνδρες, να φωνάζουν «κάτω η Γαλλία», καθώς υψώνεται μαύρος καπνός από φλεγόμενο οδόφραγμα. Η Γαλλία επενέβη στο Μαλί το 2013, για να απωθήσει αντάρτες που είχαν καταλάβει τον βορρά, προτού αναπτύξει στρατεύματα σε όλο το Σαχέλ. 

Η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη να στείλει ελληνικά στρατεύματα στα Σάχελ. 
Είναι μια εγκληματική πολιτική απόφαση που επισημοποιήθηκε με την πρόσφατη συμφωνία Γαλλίας-Ελλάδας και βρίσκεται στην κατεύθυνση αναβάθμισης της πολεμικής ικανότητας της ΕΕ να παρεμβαίνει τόσο για να καταστέλλει τους λαούς στο εσωτερικό της Ευρώπης, όσο και για να έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει τα ευρωπαϊκά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα παγκόσμια. Και η Αφρική είναι ένα στρατηγικό επίδικο για τα κράτη της ΕΕ.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να ανοίξει δρόμους κερδοφορίας για το ελληνικό κεφάλαιο στέλνοντας ελληνικό στρατό να σκοτώσει και να σκοτωθεί για τα συμφέροντα τους, αλλά και για να αναβαθμίσει τον ιμπεριαλιστικό περιφερειακό του ρόλο. 

Εμείς καλούμε το Αντιπολεμικό κίνημα να εναντιώθεί μαζικά και αποφασιστικά σε αυτούς τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς.
Να αντιταχθεί στα εθνικά-αστικά συμφέροντα που εμπλέκουν τον λαό μας σε βρώμικους πολέμους.
Τα κέρδη των επιχειρηματιών στάζουν το αίμα των λαών και θα έρθουν με τα φέρετρα των Ελλήνων Στρατιωτών.
Οι Άδικοι πόλεμοι τους απαιτούν τους πολεμικούς εξοπλισμούς των 65 δις ευρώ και τις δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ.-Στρατιωτικών.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί σε μαζική άρνηση στην αποστολή Στρατιωτών στο Σάχελ.
Με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό να αντιταχθούμε στους πολεμικούς τους τυχοδιωκτισμούς, στις πολεμικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία, στην αποστολή ελληνικού στρατού σε Σάχελ και Σαουδική Αραβία, σε ΗΠΑ και ΕΕ, ΝΑΤΟ και βάσεις του θανάτου.
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
Την ώρα που η δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ευθύνεται για την απώλεια χιλιάδων συνανθρώπων μας δεν Ανεχόμαστε να σταλεί ελληνικός στρατός στο Εξωτερικό να ΣΚΟΤΩΣΕΙ για τα βρώμικα συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Αυτοί που με τις βάρβαρες επεμβάσεις τους προκαλούν την προσφυγιά, ορθώνουν Τείχη σε Μεσόγειο, Αιγαίο και Έβρο, δολοφονούν και Επαναπροωθούν πρόσφυγες.
Με αντιπολεμικό κίνημα, αντικαπιταλιστικό, εργατικό, διεθνιστικό να τους αντιπαλέψουν εργαζόμενοι-νεολαία-πρόσφυγες.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου