Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Φονικές περικοπές στη δημόσια υγεία

Φονικές περικοπές στη δημόσια υγεία
Πολύ πιο φονικό και ταξικό το 4ο κύμα. Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις της μαύρης λίστας θανάτων από κορονοϊό ανάλογα με τον πληθυσμό — αποτέλεσμα της διάλυσης των νοσοκομείων. Ανεπαρκείς ΜΕΘ, τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό. Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για την «οικονομία» του κεφαλαίου.

Δεν έχουν πια καμιά δικαιολογία! Η πολιτική τους είναι εγκληματική, τελεία και παύλα. Αν στην αρχή της πανδημίας υπήρχε η δικαιολογία ότι «τι να κάνουμε, αυτά παραλάβαμε», μετά από 1,5 χρόνο το success story της κυβέρνησης Μητσοτάκη γίνεται καθημερινά συντρίμμια. Με τους δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα (σχεδόν 70 ο μέσος όρος τον Νοέμβριο), πολλοί εκ των οποίων καταλήγουν εκτός ΜΕΘ, που ακόμα και με τις αυτοσχέδιες δεν ξεπερνούν τις 950 (584 διατίθενται τώρα για κορονοϊό). Με έναν γιατρό κι ελάχιστους νοσηλευτές για 80, 90, 100 ασθενείς! Κάποιοι φεύγουν από τη ζωή, πριν προλάβουν να τους δει γιατρός! Με 7.000 υγειονομικούς σε αναστολή, ενώ θα μπορούσαν με συνεχή τεστ να βοηθήσουν, με τις άλλες ασθένειες να μην θεραπεύονται, με τα χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία να αναβάλλονται σε ποσοστό έως και 80%. Οι έχοντες θα πάνε στον ιδιωτικό τομέα που πλουτίζει (καθώς προκλητικά δεν επιτάσσεται από την κυβέρνηση), οι φτωχοί ταλαιπωρούνται κι επιβαρύνουν την υγεία τους. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η κυβέρνηση περικόπτει τις δαπάνες για την υγεία στον κρατικό προϋπολογισμό κατά 820 εκ. ευρώ!

Μείον 820 εκ. το 2022 950 ανεπαρκείς ΜΕΘ κέρδη στους ιδιώτες Απάντηση: αγώνας για ζωή και ελευθερία

Δεν… περισσεύουν από τις επιδοτήσεις στο κεφάλαιο, τους εξοπλισμούς του στρατού και της αστυνομίας. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση καλλιεργεί τον «εμφύλιο των φτωχών», προσπαθώντας να ενοχοποιήσει για όλα αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους, ενώ δεν αντιπαλεύει την ακροδεξιά, την εκκλησία και όλους τους φορείς σκοταδισμού που κρατάνε κόσμο μακριά από τον πολύ αναγκαίο εμβολιασμό. Αυτή τη στιγμή γίνεται πιο ξεκάθαρο από ποτέ: Ο αγώνας για τη ζωή θα δοθεί και θα κερδηθεί από τον λαό, ανατρέποντας την κυβερνητική πολιτική.
ΠΗΓΗ ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου