ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Συνεκπαίδευση πολεμικών αεροσκαφών Ελλάδας – Αιγύπτου – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο FIR Αθηνών


Με το γνωστό προπαγανδιστικό αφήγημα της μονόπλευρης "τουρκικής επιθετικότητας" που αποκρύπτει τους όρους και τις αιτίες του κλιμακούμενου ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού δύο αρχουσών τάξεων και αστικών κρατών που ακολουθούν άδικη επιθετική επεκτατική πολιτική.
Αλλά και την επιθετική ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ που οξύνει τον ανταγωνισμό με Κίνα-Ρωσία-Ιράν, η οποία οικοδομεί την νέα Αρχιτεκτονική Πολέμου στη Μεσόγειο, σε συνεργασία με αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα και με το ελληνικό κράτος σε ρόλο αιχμής των πολεμοκάπηλων σχεδιασμών...  
Πραγματοποιείται η Συνεκπαίδευση πολεμικών αεροσκαφών Ελλάδας – Αιγύπτου – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο FIR Αθηνών
Σε συνέχεια της μεταστάθμευσης αεροπορικών μέσων της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη για την συμμετοχή τους στη Διακλαδική Άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ 20, παράλληλα έλαβαν χώρα και επιπλέον εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως παρακάτω:

• Η Άσκηση «MINA AEGEUS» από το Σάββατο 13 έως την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, μεταξύ Ελληνικών και Αιγυπτιακών Ένοπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στο FIR Αθηνών Νότια της Κρήτης, με την συμμετοχή Ελληνικών Μαχητικών Αεροσκαφών F-16 και Αεροσκαφών F-16, MIRAGE 2000 και RAFALE της Αιγύπτου.

• Η Άσκηση «AUTUMN FLIGHT BIRD» από την Δευτέρα 15 έως την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, μεταξύ των ΕΔ της Ελλάδας και των ΗΑΕ που πραγματοποιήθηκε στο σύνολο του FIR Αθηνών, με την συμμετοχή Μαχητικών Αεροσκαφών F-16 και από τις δύο Χώρες.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω συνεκπαιδεύσεων εκτελέσθηκαν σύνθετες Αεροπορικές Επιχειρήσεις Εναέριας Υπεροχής [Defensive Counter Air (DCA) VS Offensive Counter Air (OCA)], με σκοπό “την προαγωγή του επιπέδου μαχητικής ικανότητας, συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων”.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνεται ότι η συνεργασία αυτή “συμβάλλει στην κοινή προσπάθειά … για την εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου”.
Φυσικά, το ΓΕΕΘΑ αποκρύπτει ότι οι πολεμικές δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ, κρατών που προχώρησαν σε πολεμικές επεμβάσεις σε Μέση Ανατολή και Αφρική -και θα το ξανακάνουν-,  συμμετέχουν σε πολεμικές προετοιμασίες που στοχεύουν μεταξύ άλλων τον Άξοα Ιράν-Συρίας-Λιβάνου [Χεζμπολάχ]-Παλαιστίνης [Χαμάς]...
Ταυτόχρονα, είναι μια ακόμη απόδειξη του βρώμικου ρόλου που επιτελεί το ελληνικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας και οι Ένοπλες Δυνάμεις του.
Το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει να παρέμβει. Η πρόταση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την συγκρότηση ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ θέλει να συμβάλει στην συγκρότηση ενός σύγχρονου Αντιπολεμικού κινήματος ενάντια στις εθνικές αστικές στρατηγικές επιδιώξεις και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που μας απειλούν.
 Πρέπει να Αντισταθούμε.
Η Βιαιότητα της αστικής πολιτικής εναντίον των εργαζομένων είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον πόλεμο ενάντια στους πρόσφυγες-μετανάστες, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την όξυνση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου