Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Έτσι μεταφέρεται ο ιός σε κλινικές άλλων παθήσεων

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος για νοσοκομείο της κεντρικής Μακεδονίας στο οποίο 23 ύποπτα κρούσματα κορονοϊού βρίσκονται σε ράντζα και χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους, και μόνο όταν βγαίνουν αρνητικά τα μοριακά τεστ μεταφέρονται σε γενικές κλινικές.

Αυτό, όπως επισημαίνει, έχει ως αποτέλεσμα «ο ένας να κολλάει τον άλλον», καθώς περιμένοντας να βγουν τα τεστ μπορεί ο αρνητικός στον ιό ασθενής να κολλήσει από τον θετικό στον ιό. Έτσι, μεταφέρει τον ιό σε κλινικές άλλων παθήσεων. «Και μετά αναρωτιούνται για τη νοσοκομειακή διασπορά. Τώρα δεν μιλάνε γιατί δεν έχουν τα εξιλαστήρια θύματα τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς να τους επικαλεσθούν», είναι το αιχμηρό του σχόλιο, για τους υγειονομικούς που έχουν τεθεί σε αναστολή, ενώ το ΕΣΥ έχει γονατίσει απ' το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Μάλιστα, υπάρχει και σχετικό βίντεο μέσα από το νοσοκομείο της Κεντρικής Μακεδονίας στο οποίο αναφέρεται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Την ίδια ώρα δραματική είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ της χώρας, ενώ σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο τουλάχιστον 100 ασθενείς με κορονοϊό βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, «χάνοντας τη ζωή τους ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής». Το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, λειτουργούσαν 635 κλίνες ΜΕΘ για Covid και νοσηλεύονταν 590 ασθενείς. Πολλοί εκ των 590 σποσωληνωμένοι, ενώ οι διασωληνωμενοι με Covid ήταν 664.

Ενδεικτικά αναφέρει πως στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης 9 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι στις κλινικές, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης η ΜΕΘ των 28 κλινών είναι γεμάτη και 13 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στα χειρουργεία, ενώ στο Παπαγεωργίου 19 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι στις ΜΑΦ. Επίσης στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας υπάρχουν τέσσερις ασθενείς διασωληνωμένοι σε ΜΑΦ και 1 σε κλινική, ενώ και στην Άρτα 4 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στις κλινικές. Στην Αττική, το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» ξεκίνησε την εφημερία με 5 διασωληνωμένους στις κλινικές, και στο Σισμανόγλειο 6 ασθενείς με Covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις κλινικές. efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου