Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Ακροδεξιοί Παραστρατιωτικοί εισέβαλαν σε διαγνωστικό κέντρο ως "συνταγματική αστυνομία"


ΣΧΟΛΙΟ: Στο μεταξύ οι φασίστες οργανώνονται σε παραστρατιωτικές και παρακρατικές ομάδες και επιχειρούν να υποκαταστήσουν το κράτος όπως έκαναν οι Τραμπικοί παρακρατικοί στις ΗΠΑ
Ποινική δίωξη στους αρνητές που εισέβαλαν σε διαγνωστικό κέντρο ως "συνταγματική αστυνομία"

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο Εισαγγελέας στα τέσσερα άτομα που συστήθηκαν ως “συνταγματική αστυνομία” για να μπλοκάρουν τη διενέργεια rapid test σε διαγνωστικό κέντρο.

Άλλο ένα πρωτοφανές περιστατικό με αρνητές της πανδημίας του κορονοϊού έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη.

Τρεις άνδρες και μία γυναίκα εισέβαλαν την Τετάρτη σε διαγνωστικό κέντρο στην Τούμπα και συστήθηκαν ως… στελέχη της "Συνταγματικής Αστυνομίας". Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των τεσσάρων ατόμων, ενώ σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος από τον Εισαγγελέα.

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο Εισαγγελέας στα τέσσερα άτομα που εμφανίστηκαν ως όργανα της “Συνταγματικής Αστυνομίας“ στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη, και ζήτησαν από τον υπεύθυνο του χώρου να επιδείξει την άδεια νόμιμης λειτουργίας της επιχείρησης.

Σε βάρος των τεσσάρων ατόμων (3 άνδρες και 1 γυναίκα) απαγγέλθηκαν κατηγορίες για αντιποίηση αρχής, παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για μετάδοση μολυσματικών ασθενειών, φθορά ξένης περιουσίας και παράνομη βιντεοσκόπηση.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, τα τέσσερα άτομα ζήτησαν να κάνουν έλεγχο στο διαγνωστικό όπου μεταξύ άλλων διενεργούνται rapid test σε πολίτες, ενώ αναζήτησαν και τον υπεύθυνο της επιχείρησης, ζητώντας του έγγραφα νόμιμης λειτουργίας και στοιχεία των εργαζόμενων σε αυτή. Παράλληλα, παρεμπόδιζαν τη διενέργεια rapid test σε πολίτες.


Στην παραίνεση του προσωπικού να βγουν έξω και να φορέσουν μάσκες, αρνήθηκαν και άρχισαν να φωνάζουν «είμαστε αστυνομία, θέλουμε τα νομιμοποιητικά έγγραφα της εταιρείας, άδειες, τα δικά σας, των υπαλλήλων, των νοσηλευτών».

Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης Διαγνωστικού Κέντρου στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης Κ. Κουντουρίδης, "επέδειξαν πλαστικοποιημένες κάρτες που έγραφαν «συνταγματική αστυνομία άρθρο 120".

"Τελικά βγήκαν έξω, εννοείται ότι δεν τους δείξαμε κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο ... καλέσαμε άμεσα την αστυνομία ... άρχισαν να διώχνουν πολίτες που ήθελαν να κάνουν rapid test ... ενοχλούσαν, έβαλαν μέχρι και χέρι μέσα στο κυτίο των μολυσματικών, γυμνό", περιέγραψε στη συνέχεια.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή των τεσσάρων ατόμων και έχουν μεταφερθεί στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Κατά την προσέλευσή τους μάλιστα στα Δικαστήρια, αρνήθηκαν να κάνουν rapid test, καθυστερώντας τη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου