Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Νεοσύλλεκτοι ΚΕΠΒ Θήβας: Δεκάδες φαντάροι με γαστρεντερίτιδα σταφυλόκοκκο και στρεπτόκοκκο


Φώτο Αρχείου / Τραπεζαρία του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), Θήβα / Πηγή: ΓΕΣ
Για μια ακόμη φορά οι Νεοσύλλεκτοι συνφάνταροι της ΣΤ ΕΣΣΟ πέφτουν θύματα των απαράδεκτων και εξίσου επικίνδυνων συνθηκών που επικρατούν στο ΚΕΠΒ Θήβας.
Είναι χαρακτηριστικά τα όσο περιγράφουν σε επιστολή καταγγελίας τους στο alt.gr 
Ελλειπή υγειονομικά μέτρα που επικρατούν στο στρατόπεδο λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία τους. 
Μάλιστα κάνουν λόγο για δεκάδες φαντάρους με γαστρεντερίτιδα, σταφυλόκοκκο και στρεπτόκοκκο που νοσηλεύονται στα ιατρεία. Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:
Πλησιάζει η ώρα της ορκωμοσίας και όλους, μας έχει καταβάλει ένα αίσθημα ανυπομονησίας για να γυρίσουμε σπίτι μας, στους δικούς μας ανθρώπους. Ταυτόχρονα όμως, εδώ στην Θήβα, έχουμε όλοι και το άγχος να μην κολλήσουμε κάτι. Άγχος που υπήρχε έτσι κι αλλιώς με τα ελλειπή μέτρα για τη προστασία από τον covid 19 και την μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων στα μαγειρεία, αλλά τις τελευταίες ημέρες κορυφώθηκε, καθώς στα ιατρεία νοσηλεύονται δεκάδες φαντάροι με γαστρεντερίτιδα, σταφυλόκοκκο και στρεπτόκοκκο.
Αυτό οφείλεται στο ότι, τα ποτήρια και τους δίσκους που τρώμε, τους πλένουμε με κάτι σάπια σφουγγάρια που μουλιάζουν σε κουβάδες με βρώμικο νερό και με ελάχιστο σαπούνι.
Κάθε μέρα όλοι και περισσότεροι φοβόμαστε να φάμε στα μαγειρεία, επιβαρύνοντας κι άλλο την τσέπη μας. Σε κάθε παρεάκι φαντάρων είναι το πρώτο θέμα συζήτησης, παντού ακούς ότι δεν γίνεται άλλο με αυτήν την κατάσταση.
Η διοίκηση μπροστά το πρόβλημα, βρήκε ως λύση να τοποθετηθούν επόπτες στις βρύσες για να ελέγχουν το πλύσιμο που κάνουμε. Μας έδειξε δηλαδή ότι συνεχίζει να θεωρεί πεταμένα λεφτά το να αγοράσουν σαπούνια και σφουγγάρια, το να επισκευάσουν τα πλυντήρια ώστε αφού καθαριστούν από τα αποφάγια οι δίσκοι να αποστειρωθούν.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κατάσταση στα ιατρεία είναι τραγική, στους ίδιους θαλάμους είναι στοιβαγμένοι φαντάροι με απλή ίωση μαζί με αυτούς που έχουν λοιμώδη.
Φαντάροι από το στρατόπεδο στην Θήβα

Για να δούμε όμως τι περιμένει τους συνφάνταρους στην ΕΛΔΥΚ Κύπρου που θα πάνε Μετάθεση:
Σύνταγμα ΕΛΔΥΚ: βίαια καψόνια σε νέους φαντάρους από παλιότερους φαντάρους και Στρατιωτικούς
Για μια ακόμη φορά έφτασε Επιστολής Καταγγελίας από νεότερους φαντάρους που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ Κύπρου.
Καταγγέλλουν τα συστηματικά, βάρβαρα καψόνι που διεξάγονται με συστηματικό και επαναλαμβανόμενο τρόπο από παλιότερους στρατιώτες και στελέχη.
Όλη τη μέρα τους έχουν στο τρέξιμο.
Τρελές αγγαρείες και υπηρεσίες.
Δεν προλαβαίνουν να ξεκουραστούν.
Είναι στα όριο της εξάντλησης. 
Δεν γνωρίζουμε για πόσο θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.
Είμαστε πολύ κουρασμένοι.
Όσον αφορά τις Άδειες δεν έχουμε καμιά εξέλιξη.
Κανείς δεν μας ενημερώνει.
Τα εισιτήρια "ανεβαίνουν στο θεό".
Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε.
Κάνουμε την καταγγελία στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ γιατί και εμείς όπως και οι άλλοι οι συνφάνταροι Υποχρεωθήκαμε σε μια στρατιωτική θητεία που δεν ανεχόμαστε να μας μετατρέψει σε Δούλους.
Απαιτούν την άμεση παρέμβαση του Διοικητή, του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας.   
Εμείς καλούμε το ΓΕΣ και τη Διοίκηση της μονάδας να μας απαντήσει αν επιβεβαιώνει τις καταγγελίες των συναφάνταρων.
Είναι συνήθη πρακτική χυδαίου αυταρχισμού και τρομοκράτησης να "επιτρέπεται" στους παλιούς στρατιώτες να τρέχουν και να κάνουν καψόνια στην επόμενη ΕΣΣΟ.
Συχνά με την κάλυψη στελεχών.
Ο λόγος είναι να διχάζονται οι στρατιώτες, να αναπτύσσονται χυδαίες συμπεριφορές από τους παλιούς που δρουν ως βασανιστές με βάση τη δοτή εξουσία που τους παραχωρήθηκε, ώστε να σπάσουν τον τσαμπουκά των νέων. 
Όλο αυτό το εμετικό και θρασύδειλο θέατρο έχει προϋπόθεση  να μην φαίνονται οι Στρατιωτικοί.
Δεν καταγγέλλονται όλες αυτές οι αθλιότητες για πρώτη φορά!

Σε επιστολή τους οι φαντάροι από την συγκεκριμένη μονάδα καταγγέλλουν ότι τα Αξιωματικοί τους τραμπουκίζουν, κάνουν καψόνια, ενώ εφαρμόζουν τον Στρατιωτικό Κανονισμό με τελείως διαφορετικό τρόπο σε φαντάρους και στελέχη.
Είναι χαρακτηριστική η καταγγελία τους για το καψόνι που προέβλεπε τρέξιμο τριών (3) χιλιομέτρων, πέριξ του στρατοπέδου.
Συγκεκριμένοι συνάδελφοι έχουν στοχοποιηθεί από τους Αξιωματικούς.
Τους βρίζουν, τους ειρωνεύονται και μοιράζουν φυλακές χωρίς κανένα λόγο.
Μόνο και μόνο επειδή έχουν την εξουσία.
Τη Δευτέρα σημειώθηκε και πάλι καψόνι, όταν διέταξαν στρατιώτες να τρέξουν χιλιόμετρα πέριξ τους στρατοπέδου, σε ώρα ξεκούρασης.
Ο λόγος;
Επειδή ήταν τιμωρημένοι.
Ρωτάμε τη Διοίκηση της ΕΛΔΥΚ και το ΓΕΣ:
Ποιες διαταγές και ποιος Στρατιωτικός Κανονισμός τα προβλέπει όλα αυτά; 
Τα στελέχη κάνουν διακρίσεις στις τιμωρίες.
Αν στρατιώτης βρεθεί να έχει ξεκλείδωτο όπλο τιμωρείται με 10 μέρες φυλακή.... 
Πριν 1μηνα στέλεχος από τον 2ο λόχο εδώ στο 1ο ΜΚΤΠΖ άφησε όπλο ξεκλείδωτο για 2 μέρες συνεχόμενα και δεν του είπαν τίποτα...

Οι καταγγελίες από την ΕΛΔΥΚ είναι συνεχείς.
Παραβιάσεις των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, σκληρή πολεμική εκπαίδευσης, βιαιότητες, Αυθαιρεσία και τρομοκρατία από τα στελέχη.
Εμείς απαιτούμε την παρέμβαση του ΓΕΣ και το Υπουργείου Άμυνας, επισημαίνοντας όμως ότι φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για ότι συμβαίνει στην Κύπρο.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους φαντάρους να αντιδράσουν.
Η Μετάθεση στην Κύπρο είναι μετάθεση σε Εμπόλεμη Ζώνη!
Οι φαντάροι δεν έχουν καμιά δουλειά στην Κύπρο.
Στην Κύπρο, αστικό κράτος του Ολοκληρωτικού καπιταλισμού, των εφοπλιστών, του ξεπλύματος χρήματος, φωλιά εμπόρων ανθρώπων/όπλων/ναρκωτικών/Μαφίας, νησί ορμητήριο για τους βάρβαρους πολέμους των ΝΑΤΟ-Ευρωστρατού, όπου παίζονται τεράστια γεωστρατηγικά ενεργειακά-οικονομικά-πολιτικά συμφέροντα για τις πολυεθνικές και τις άρχουσες τάξεις, κρίκο στους Άξονες του Πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου!
O Έλληνας φαντάρος στην ΕΛΔΥΚ υπερασπίζει:
την αμερικανική Exxon Mobil, την καταρινή QPI, τη γαλλική Total και την ιταλική ENI, τα συμφέροντα του Βαρδινογιάννη, του Λάτση και των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, Energean Oil & Gas.
ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-ΕΛΔΥΚ
ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ
ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ-ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ
Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό.
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
Συνάδελφοι Αντισταθείτε.
Η Δημοσιότητα των Καταγγελιών έχει τεράστια δύναμη.
Κυρίως όμως παίζει τεράστια σημασία η αντίληψη του ΕΜΕΙΣ απέναντι στο ΕΓΩ, η πίστη ότι αγωνιστικά και συλλογικά μπορούν και πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα αντί να τρέχει ο καθένας να γλύφει για να σώσει το τομάρι του, η αίσθηση ότι ο κάθε φαντάρος Δεν Είναι Μόνος, έχει ένα ολόκληρο Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό που τον στηρίζει και εκφράζει την Αλληλεγγύη του.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου