Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Μάλι: Ξανά θανατηφόρα επίθεση ντόπιων εναντίων διεθνών δυνάμεων


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Άλλη μια θανατηφόρα επίθεση σημειώθηκε την Παρασκευή εναντίον δυνάμεων του ΟΗΕ στο Μάλι, στο πολεμικό σφαγείο του Σαχέλ, όπου ετοιμάζεται να στείλει Ελληνικά στρατεύματα η κυβέρνηση, .
Συγκεκριμένα, κατά την επίθεση ενόπλων σε κομβόι της «ειρηνευτικής» αποστολής του ΟΗΕ σκοτώθηκε ένας εργαζόμενος του πολιτικού προσωπικού και τραυματίστηκε άλλος ένας. 
Το κομβόι ταξίδευε από τη βόρεια πόλη Κιντάλ στο Γκάο και δέχτηκε πυρά περίπου 100 χιλιόμετρα από την πόλη Μπουρέμ.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη της αποστολής MINUSMA του ΟΗΕ στο Μάλι, το 2013, έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 250 θάνατοι μελών της, γεγονός που καθιστά τη MINUSMA ως την πιο θανατηφόρα «ειρηνευτική» αποστολή του ΟΗΕ σε όλο τον κόσμο…
Θυμίζουμε την πρόσφατη ανακοίνωση μας:
Αποστολή Ελληνικού Στρατού στο Σαχέλ: η κυβέρνηση Παραπλανεί-κερδίζει χρόνο διαφεύδοντας τις δηλώσεις της!
Η κυβέρνηση της ΝΔ ενώ έχει αποφασίσει να στείλει ελληνικό στρατό στο Σαχέλ...
Ενώ υπάρχουν δηλώσεις κυβερνητικών εκπροσώπων αλλά και Γάλλων πολιτειακών παραγόντων..
Ενώ μόλις χθες προχώρησε σε δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλου...
Το βράδυ της ίδια μέρας ήρθε να επιτεθεί σε όσους της άσκησαν κριτική, μιλώντας για fake news, τονίζοντας ότι «Δεν αποφασίστηκε η αποστολή δυνάμεων στο Σαχέλ»

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) διευκρινίζει τα «κακώς κείμενα» και διαψεύδει τα fake news συγκεκριμένης μερίδας δημοσιογραφικών μέσων, τα οποία έδωσαν λάθος εντυπώσεις σχετικά με τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλου περί ανάπτυξης ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή του Σαχέλ.
Ειδικότερα, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με αφορμή εκτιμήσεις και εικασίες που μεταδόθηκαν από μερίδα ΜΜΕ υπογραμμίζουν πως «δεν έχει ληφθεί απόφαση σχετικά με την πιθανή αποστολή ελληνικών δυνάμεων στην περιοχή του Σαχέλ στην Υποσαχάρια Αφρική καθώς το ζήτημα τελεί υπό εξέταση από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες».
Στη συνέχεια από το ΥΠΕΘΑ επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι: «Όποιοι επιχειρούν να διαστρεβλώσουν αυτήν την ξεκάθαρη θέση, απλά ψεύδονται». Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει τονίσει κατά την τηλεδιάσκεψη υπουργών Άμυνας και Διεθνών Εταίρων για την «Task Force Takuba» υπό την προεδρία της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας Φλοράνς Παρλί, στις 7 Απριλίου 2021, ότι εξετάζονται δυνατότητες συνεισφοράς σε πρωτοβουλίες και δράσεις της Γαλλίας και άλλων κρατών-μελών της ΕΕ για την ασφάλεια στην περιοχή.

Επισημαίνεται, ότι η παρουσία των μισθοφορικών στρατευμάτων της Γαλλίας αντιμετωπίζουν σφοδρές αντιδράσεις πό τους λαούς της Αφρικής.
Θυμίζουμε:
http://diktiospartakos.blogspot.com/2021/11/blog-post_378.html

Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να στείλει ελληνικά στρατεύματα στα Σαχέλ για να σκοτώσουν και να σκοτωθούν για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της Γαλλίας και μερίδας του ελληνικού κεφαλαάιου.
Με την διάψευση του ΥΠΕΘΑ, ουσιαστικά Παραπλανά και κερδίζει χρόνο για μια ακόμη επίθεση προπαγάνδας, αφού μέτρησε το βάθος των πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων.
Προπαγάνδα που διεξάγεται ήδη έχοντας ως πρωταγωνιστές απόστρατους στρατιωτικούς, καθηγητές, πράκτορες και φυσικά δημοσιογράφους. 
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί σε μαζική άρνηση συμμετοχής στους βρώμικους πολέμους.
Με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

- Καμιά συμμετοχή στην επέμβαση στο Σαχέλ.

- Κανένας φαντάρος, καμία ελληνική δύναμη εκτός συνόρων σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αποστολές.

- Όχι στις επικίνδυνες συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ.

- Λεφτά για την υγεία, την παιδεία, τις λαϊκές ανάγκες και όχι για τους θηριώδεις εξοπλισμούς.

- Έξω οι βάσεις του θανάτου.

- Έξω από ΝΑΤΟ, ευρωστρατό και ΕΕ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου