Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Άλλος ένας νεκρός στον Ελληνικό Στρατό: Επιλοχίας ΕΠ.ΟΠ. πέθανε στον Έβρο

Άλλος ένας νεκρός στον Ελληνικό Στρατό.
Ένας Επιλοχίας ΕΠ.ΟΠ. πέθανε σε μονάδα του Έβρου. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού ο επιλοχιάς ΕΠΟΠ έχασε τις αισθήσεις του ενώ εκτελούσε υπηρεσία μέσα στο στρατόπεδο.
Ο γιατρός της μονάδας έκανε προσπάθειες ανάνηψης και στη συνέχεια ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Αυτά αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΣ.
Τι δεν αναφέρει;
Όσα μας καταγγέλλουν όσοι υπηρετούν στον Έβρ!
Διαβάζουμε:
12η ΕΜΑ: Τρελό χώσιμο από το απάνθρωπο κυνήγι προσφύγων στο ποτάμι-Τροχαία Ατυχήματα από την Εξάντληση
Άλλη μια επιστολή καταγγελίας από την 12η ΕΜΑ που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ περιγράφει τις συνέπειες της αδίστακτης δίωξης των προσφύγων από την κυβέρνηση της ΝΔ.
Η εμπλοκή του Στρατού σε ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας αποκαλύπτεται ως μεγάλη απειλή για όλους. Ακόμη και για τους φαντάρους ή τα στελέχη που στελεχώνουν τα κοινά περίπολα Στρατού-Αστυνομίας. 
Στην 3η Επιστολή Καταγγελίας από την 12η ΕΜΑ περιγράφεται η ατέρμονη καθημερινότητα χωσίματος και βίας που ασκείται στο Έβρο.
Διαβάζουμε:
Και εμάς μας πάει μια μια [1-1] μαζί με τα περίπολα και άνθρωπος δεν μπορεί να πάει στον όρχο, γιατί ή θα είναι περίπολο ή θα έχει απαλλαγή ή άδεια.
Όπως και το πρωί όρχο και βράδυ περίπολο!
Είναι επικίνδυνο και όλοι έχουν να πουν μια ιστορία που κόντεψαν να φύγουν από τον δρόμο ή έχουν φύγει.
Στις διαμαρτυρίες μας απαντά Αρμόδιος Αξιωματικός:
Πιστέψτε, δίνω μάχη για να κόψω υπηρεσίες και ποτάμια, αλλά δυστυχώς αυτά τα διατάζουν από πιο πάνω. 
Έχω κάνει και πολλές προτάσεις για να συγχωνευθούν υπηρεσίες για να μειωθούν αλλά δυστυχώς πέφτουν έξω. 
Ξέρω πολύ καλά το ποσό δύσκολο και βαρύ για εσάς είναι να κάνετε συνεχόμενες υπηρεσίες, όμως δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό. 
Αυτό που προσπαθώ τόσο καιρό είναι τουλάχιστον να είναι δίκαια μοιρασμένες μεταξύ σας.

Το ΓΕΣ και το ΔΣΣ επιβεβαιώνουν όλες αυτές τις καταγγελίες;
Είναι αλήθεια ότι σημειώνονται Τροχαία Ατυχήματα από την Εξάντληση;
Θα αφήσουμε να μας επιβληθεί μια καθημερινότητα εκμετάλλευσης και καταπίεσης, που η μόνο προσδοκία είναι ίσοι όροι στην Υπερκόπωση;
ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ

Οι διαμαρτυρίες από την 12η ΕΜΑ δεν είναι οι μόνες. Θυμίζουμε:
«Η Επιστολή Καταγγελίας που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία είναι πολύ σημαντική και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από όλους.
Στελέχη ζητούν από το ΓΕΣ να σταματήσουν να πηγαίνουν Έβρο να κυνηγούν πρόσφυγες.
Όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στο Έβρο, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ όσο αυξάνει την συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίον των λαών, τόσο ορθώνει Τείχη του Αίσχους και εντείνει τη δίωξη των προσφύγων που προκαλούν οι βρώμικοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι σε Συρία, Αφγανιστάν και Αφρική.
Συνεχή δραματικά επεισόδια για τους πρόσφυγες-μετανάστες αλλά επίσης οι συνέπειες είναι αρνητικές για τα χαμηλόβαθμα στελέχη του Ελληνικού Στρατού, που στρατολογημένα από τις ζώνες της Φτώχειας, της Ανεργίας και των Οικονομικών Αδιεξόδων, διατάζονται να σταλούν σε αποστολές εκτός συνόρων, σε χώρες της Αφρικής και Μέσης Ανατολής, για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα κρατικά, επιχειρηματικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα!
Αλλά επίσης να βρεθούν απέναντι στους δυστυχείς πρόσφυγες και μετανάστες.
Όλοι ξέρουν τι γίνεται στον Έβρο και τα Ελληνο-Βουλγαρικά σύνορα, όπου τα δημοσιεύματα και κυρίως η έντονη φημολογία κάνουν λόγο για Επαναπροωθήσεις και επεισόδια βίας που έχουν ως πρωταγωνιστές τους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, τους Αστυνομικούς και κυρίως τους Συνοριοφύλακες, τους ντόπιους φασίστες που δρουν ως Εθνοφύλακες ή ντυμένοι στρατιωτικά δρουν σε καθεστώς Ανομίας για να εξυπηρετήσουν δόλια τα συμφέροντα τους!
Τα χαμηλόβαθμα στελέχη της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στον Έβρο.
Για δύο χρόνια τα στελέχη αυτά βουλιάζουν στις κακουχίες, τα ατελείωτα ωράρια, στην Αδιαφορία του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας που επιχειρούν να τους εξαγοράσουν με μια χούφτα ευρώ.
Όμως οικογένειες διαλύονται ή αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα εμπόδια.
Πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα Υγείας.
Τύψεις συνειδήσεως τους βασανίζουν, τα ψυχοσωματικά προβλήματα υγείας είναι ολοένα πιο συχνά!
Στα 40-50 στελέχη υπολογίζονται αυτοί που διατάζονται να πάνε Έβρο.
Οι υπηρεσίες που αναλογούν σε όσους μένουν πίσω δεν μπορούν να καλυφθούν με τίποτε.
Τα στελέχη που πίστευσαν την προπαγάνδα περί “καριέρας στον στρατό” βρίσκονται παγιδευμένα σε μια απάνθρωπη καθημερινότητα, είτε βρίσκονται στον Έβρο είτε στην έδρα της 71ης Αεροματαφερόμενης Ταξιαρχίας.Ζητούν να σταματήσουν οι Αποστολές στον Έβρο και η εμπλοκή της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στο κυνήγι των προσφύγων-μεταναστών.
Κατανοούν ότι πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρές αποφάσεις, να γίνουν μεγάλες αλλαγές στην κυβερνητική πολιτική που τσακίζει τους ίδιους και τους πρόσφυγες, ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτε καθώς βρέθηκαν στη δίνη του πολέμου.
Η Επιστολή Καταγγελίας από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία θέτει ζητήματα που πρέπει να απαντήσει το Αντιπολεμικό και Αντιρατσιστικό Κίνημα.
Οι Πολεμικές Συμφωνίες που υπογράφει η ελληνική κυβέρνηση με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, οι κυβερνητικές επιλογές για την ιμπεριαλιστική αναβάθμιση του ελληνικού αστικού κόσμου διαμέσου του Πολέμου σημαίνουν τεράστιους κινδύνους και κολοσσιαίες απώλειες σε χρήμα και σε νεανικό αίμα, πρέπει να μας βρουν όλους απέναντι τους.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί στην συγκρότηση ενός Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πολεμικό τυχοδιωκτισμό, τον εθνικισμό και ρατσισμό, ενάντια στον Ευρωστρατό, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και τις βάσεις.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
τηλ. επικ. 6932955437
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου