Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Εκατοντάδες ασθενείς εκτός ΜΕΘ CoViD: Γιατί δεν επιστρατεύουν τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία;

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στις κλινικές και τις ΜΕΘ CoViD των νοσοκομείων της χώρας. 
Η πίεση ξεπερνά τις δυνατότητες του συστήματος, με αποτέλεσμα 100 διασωληνωμένοι ασθενείς να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ.
Τα παραπάνω καταγγέλλει την 1η Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, κάνοντας λόγο για ανείπωτη τραγωδία.
Γιατί όμως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν επιστρατεύει τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία;
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού μας και απαιτεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην συγκεκριμένη κίνηση.
Θυμίζουμε την πρόσφατη ανακοίνωση μας:
Επιστράτευσαν μόνο το 424 ΓΣΝ-Γιατί δεν Επιστρατεύουν όλα τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία;
Η επιδημία του Κορονοιού έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις εξαιτίας της δολοφονικής διαχείριση από την κυβέρνηση της ΝΔ.
Ακόμη και τώρα όμως που καθημερινά χάνουμε 85 με σχεδόν 100 συνανθρώπους μας, το Υπουργείο Άμυνας και το στρατιωτικό κατεστημένο Αρνούνται να ρίξουν στη μάχη τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.
Απεναντίας επιχειρούν να μας χειραγωγήσουν και αποπροσανατολίσουν.
Με την προπαγάνδα τους που επικοινωνούν τα χρυσοπληρωμένα δημοσιογραφικά φερέφωνα κάνουν το άσπρο-μαύρο.
Έχουν γυρίσει την πλάτη στον λαό μας.
Αλλά διαδίδουν ότι ενδιαφέρονται, συμπαραστέκονται, κάνουν ότι μπορούν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παρουσίαση της είδησης για την επιστράτευση ΜΟΝΟ του 424 ΓΣΝ. Από σήμερα το ΕΣΥ ενισχύεται με επιπλέον κλίνες νοσηλείας, από το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Οι συνάνθρωποι μας πεθαίνουν σε ράντζα εκτός ΜΕΘ και η προπαγάνδα τους υποστηρίζει ότι "Δεν αποκλείεται μάλιστα, εάν παραστεί ανάγκη, να παραχωρηθούν και επιπλέον κρεβάτια από άλλα στρατιωτικά νοσοκομεία".
Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας:
Γιατί δεν Επιστρατεύουν τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία;

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκεται με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο τεράστιο κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο λαός μας εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ με τον Κορονοιό.
Και υιοθετούμε την απαίτηση του Πάνου Παπανικολάου, ΓΓ της ΟΕΝΓΕ, όσον αφορά την Επιστράτευση των Στρατιωτικών Νοσοκομείων.
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ δεν τα έχει Επιστρατεύσει ακόμη.

Οι τραγικές απώλειες συνανθρώπων μας γιγαντώνονται, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας έχει καταρρεύσει καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ φροντίζει προνόμια και εκμεταλλεύεται την πανδημία για να αυξήσει τα κέρδη των επιχειρηματιών της Υγείας.

Και πάλι ο Πάνος Παπανικολάου αποκαλύπτει:
Π. Παπανικολάου στο tvxs.gr: «Πουλάνε οι ασθενείς ό,τι έχουν για να χειρουργηθούν»
Φωτεινή Λαμπρίδη

«Το τι σημαίνει η εντολή της αναπληρώτριας υπ. Υγείας κ. Γκάγκα να περιοριστούν κατά 80% τα χειρουργεία δημόσιων νοσοκομείων το είδαμε και πέρσι. Σημαίνει όργιο κερδοσκοπίας και εκβιασμός σε βάρος ασθενών προκειμένου να χειρουργηθούν σε ιδιωτικές κλινικές» λέει στο tvxs.gr ο νευροχειρουργός, ΓΓ της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς), Πάνος Παπανικολάου.

Προσθέτει πως η εντολή της κ. Γκάκα σημαίνει επίσης πως «...θα εκτοξευθούν οι δείκτες βαριάς νοσηρότητας και οι θάνατοι από λοιπές παθήσεις και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά το υπουργείο» και χαρακτηρίζει το μέτρο εγκληματικό, κουτοπόνηρο και υποβολιμαίο.

«Είναι υποβολιμαίο γιατί προσπαθούν να κουκουλώσουν το γεγονός ότι δεν έχουν κάνει προσλήψεις, άρα υπό αυτή την έννοια είναι και μια ομολογία από την πλευρά της κυβέρνησης ότι δεν έχει κάνει τίποτα για το ΕΣΥ. Και σήμερα τι κάνουν; Παίρνουν προσωπικό από τα χειρουργεία, για να το χρησιμοποιήσουν ως άμυνα για την covid 19».

Ο κ. Παπανικολάου περιγράφει τι έζησαν οι γιατροί την προηγούμενη φορά που ενεργοποιήθηκε η συγκεκριμένη οδηγία με εντολή Κοντοζαμάνη:

«Την περασμένη άνοιξη ζήσαμε απίστευτες καταστάσεις. Εκβίαζαν τον κόσμο σαν μαυραγορίτες για να χειρουργηθεί δίνοντας 10.000 και 15.000 ευρώ στις ιδιωτικές κλινικές. Είδαμε ασθενείς, να ξεπουλούν ό,τι έχουν και δεν έχουν για να μπουν στο χειρουργείο. Προσωπικά, είχα περιστατικό ασθενούς με νεοπλασία εγκεφάλου και της ζήτησαν από ιδιωτικό μεγάλο νοσοκομείο, 10.000 ευρώ για μια απλή βιοψία. Ενημέρωσα τον διοικητή του νοσοκομείου, ότι αν δεν επιτραπεί να τη χειρουργήσω στο δημόσιο νοσοκομείο, θα ξεσηκώσω τον κόσμο. Είχαμε δεκάδες τέτοια περιστατικά».

«Λένε ψέματα ότι εφαρμόζεται η οδηγία και στις ιδιωτικές κλινικές»

Ο κ. Παπανικολάου, τονίζει με έμφαση, πως η οδηγία αυτή, αν και απευθύνεται και στις ιδιωτικές κλινικές, εκεί δεν τηρείται.

«Αυτό έχει αποδειχθεί περίτρανα. Και την άνοιξη έλεγαν πως περιορίζονται και στις κλινικές τα χειρουργεία κατά 80%. Τι έγινε στην πράξη; Όχι απλά δεν περιορίστηκαν, αλλά κάποιες άνοιξαν βιομηχανία αισθητικών επεμβάσεων. Εμείς δεν μπορούσαμε να χειρουργήσουμε όγκους εγκεφάλου και αυτοί έκαναν αισθητικές επεμβάσεις στην πελατεία που ετοιμαζόταν να βγει στις παραλίες το καλοκαίρι. Το υπουργείο έκανε τα στραβά μάτια και το ίδιο θα κάνει και τώρα».

Ο Π. Παπανικολάου σχολιάζει την διευκρίνηση της υπουργού σε χθεσινή της συνέντευξη, κατά την οποία είπε πως η οδηγία έχει σαν στόχο όχι να υποχρεώσει, αλλά να δώσει την άδεια στις διοικήσεις των νοσοκομείων να προχωρήσουν στην περικοπή χειρουργείων αν υπάρξει ανάγκη.

«Η οδηγία δεν λέει αυτό. Ούτε στο περιεχόμενο, ούτε στο ύφος της. Και δεν έχουν σημασία οι δηλώσεις σε συνεντεύξεις. Οι οδηγίες ανακαλούνται με νέες οδηγίες. Αν ισχύουν τα όσα διευκρίνησε, θα βγάλει νέα οδηγία. Περιμένουμε να δούμε τι θα πράξει».

Σε σχέση με τη γενική εικόνα στα νοσοκομεία σήμερα, ο ΓΓ της ΟΕΝΓΕ σχολιάζει:

«Οι γιατροί της Θεσσαλονίκης λένε ότι εκεί, κάθε γενική εφημερία είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Αυξάνονται συνεχώς οι εισαγωγές και διασωληνώσεις. Έχει αρχίσει να «μπουκώνει» και η Αχαΐα. Η Αθήνα δεν έχει επιβαρυνθεί πολύ τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά οι ειδικοί προβλέπουν ότι έρχεται έξαρση τον επόμενο μήνα. Αν συνεχίσουν με οδηγίες σαν κι αυτή που περικόπτει χειρουργεία, θα έχουμε αύξηση σε θανάτους από λοιπές ασθένειες. Οι αριθμοί των θανάτων από την άνοιξη του ’20 έως σήμερα συγκριτικά με αντίστοιχη περίοδο το ’18, δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση σε θανάτους και μόνο τα μισά ποσοστά αποδίδονται σε θανάτους από covid 19».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου