Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Επιτροπή Σμηνιτών: Μεγάλη αναγκαιότητα ο αγώνας εναντίον του πολέμου-Δεν ξεχνούμε την Κρίση των Ιμίων του 1996

26 χρόνια μετά την λήξη της «κρίσης των Ιμίων», ο αντιπολεμικός αγώνας για την αποτροπή του πολέμου είναι πιο αναγκαίος από ποτέ. Οι «μνήμες» που ξυπνάνε αυτές τις μέρες, αποτελούν οξύνουν περισσότερο τα ήδη οξυμένα εθνικιστικά αφηγήματα και παραληρήματα, που καλλιεργούνται ενδελεχώς τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα, ενάντια στους «κακούς» Τούρκους που μας βασανίζουν», δημιουργώντας ένα επικίνδυνο μείγμα στην ελληνική κοινωνία.

Ταυτόχρονα, ο εξοπλιστικός παροξυσμός όλο και εντείνεται, με σημαντικό κόμβο την άφιξή στην Ελλάδα, των πρώτων 6 πολεμικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale , γεγονός που σηματοδοτεί την πραγμάτωση ενός πολύ μεγαλύτερου εξοπλιστικού προγράμματος αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, την ίδια στιγμή που στο εσωτερικό της Ελλάδας της πανδημίας, διαλυμένο το εθνικό σύστημα. Οι χιλιάδες νεκροί, η εκκωφαντική υποστελέχωση του ΕΣΥ απ’ ότι φαίνεται έρχονται σε δεύτερη μοίρα μπροστά στου ανταγωνισμούς Ελλάδας και Τουρκίας. Μέσα σε όλο αυτό το εκρηκτικό πλαίσιο, όλο και περισσότερο γίνεται αντιληπτό, και καταρρέει το αφήγημα την δήθεν αμυνόμενης Ελλάδας, μπροστά σε μια επιτιθέμενη Τουρκία. Και από τις δύο πλευρές, με μια ποικιλομορφία, οξύνεται η αντιπαράθεση των δύο χωρών.

Εκατέρωθεν παραβιάσεις , ακόμα πιο στενή πρόσδεση της Ελλάδας στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, ισχυροποίηση της συμμαχίας με το Ισραήλ, αποτελούν μερικά σημεία που καταδεικνύουν, την όλο και αυξανόμενη ένταση μεταξύ των δύο χωρών, με βασικό επίδικο τα δικαιώματα των προς εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή της μεσογείου.

Ως φαντάροι που εκτίουν τη θητεία τους στην πολεμική αεροπορία, πρέπει να βροντοφωνάξουμε πως οι λαοί των δύο χωρών, τίποτα δεν έχουν να χωρίσουν μεταξύ τους. Αποτελεί σημείο βαρύνουσας σημασίας ιδιαίτερα στην πολεμική αεροπορία, σε ένα πλαίσιο που , το βύσμα, η πελατειακές σχέσεις αλλά και ο πολεμικός παροξυσμός καλά κρατούν, μιας και βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος των αντιπαραθέσεων Ελλάδας και Τουρκίας. Η μόνη πραγματική επίλυση την πολεμοχαρούς στάσης των αρχουσών τάξεων μπορεί μονάχα να σταματήσει με διεθνιστική αλληλεγγύη και αγώνα του λαού και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου. Οι δύο λαοί τίποτα δεν έχουν να χωρίσουν μεταξύ τους, αντίθετα πρέπει να αποτελέσουν το σημείο καμπής για την άμβλυνση και τελικά την αποτροπή του πολεμική απειλής. Η νέα γενιά δε θα δώσει το αίμα της για τους υδρογονάνθρακές και τα συμφέροντα των εταιρειών εξορύξεων και κατασκευαστικών όπλων.

ΣΤΟΠ σε κάθε πολεμικό σχέδιο και των δύο πλευρών στη μεσόγειο!

Έξω από το ΝΑΤΟ και τη ΕΕ

Καμία αύξηση των εξοπλιστικών δαπανών

Όχι στις εξορύξεις και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Στηρίζουμε την αντιφασιστική διεθνιστική αντιπολεμική διαδήλωση στις 29 Ιανουαρίου 2022, στις 5.00μμ στην πλατεία Ρηγίλλης.

Όλοι/όλες στην Αντιπολεμική Διαδήλωση 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΜΗΝΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου