Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΈΝΩΝ 80 ΑΔΤΕ: η Νεολαία δεν θα γίνει κρέας στα κανόνια για τα συμφέροντα σας

Η κρίση στα Ίμια ξεκινάει στην πραγματικότητα λίγο καιρό πριν, όταν η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να εποικίσει βραχονησίδες. Αυτή είναι η πρώτη κίνηση που πυροδοτεί τις αντιδράσεις της Τουρκίας που οδηγεί στην κρίση των Ιμίων τον Γενάρη του 96. Μια κρίση που έφερε την ταξιαρχία μας κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή ενός πολέμου που η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων χαρακτήριζε ως "τεράστια ευκαιρία για ένα καίριο πλήγμα ". Ένα πλήγμα με απώλειες βέβαια και πρώτα απ' όλα συναδέλφων που τότε υπηρετούσαν στη Κω,στη Κάλυμνο και είχαν λάβει τις προβλεπόμενες θέσεις μάχης.
Έκτοτε πολλά πράγματα έχουν αλλάξει, οι συνάδελφοι που έχουν βρεθεί στις βραχονησίδες πλησίον των Ιμίων μπορούν να περιγράψουν τις παραβιάσεις και απ'τις δύο πλευρές και εμείς οι ίδιο ξέρουμε το άγχος στη σκέψη ότι κάτι μπορεί να συμβεί και η ηγεσία ίσως σκεφτεί σχετικά με "ιστορική ευκαιρία " για ακόμα μια φορά.
Άλλωστε ο ρόλος του Ε.Σ έχει αναβαθμιστεί, οι κινήσεις που γίνονται είναι όλο και επιθετικότερες κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί με την αποστολή δυνάμεων στη ζώνη του Σαχέλ.
Με τη σειρά μας εμείς θέλουμε να μπει ένα φρένο σε αυτούς τους ανταγωνισμούς, δεν γίνεται να αυξάνονται οι αμυντικοί προϋπολογισμό την ώρα που η πανδημία θερίζει, που είναι πρακτικώς αδύνατον να ζήσεις λόγο της ακρίβειας. Που ακόμα και μέσα στο στρατό βλέπουμε στρατόπεδα στο όριο της κατάρρευσης.
Όσο για τους γείτονες είναι σαφές, με τον Τουρκικό λαό δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Από κοινού με ειρηνική συνύπαρξη θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε κόντρα στην εκμετάλλευση και τους εθνικισμούς!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΈΝΩΝ 80 ΑΔΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου