Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Ραγδαίες εξελίξεις: Αγωγό Κύπρου-Ισραήλ-Τουρκίας προτείνουν Αμερικανοί! Αποκαλυπτικό βίντεο

Ραγδαίες φαίνεται να είναι οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο στην σκιά των γεγονότων στην Ουκρανία και στο πλαίσιο του ευρύτερου ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας, ενώ οι ΗΠΑ αναδεικνύονται στον μεγαλύτερο εξαγωγέα φυσικού αερίου.
Μετά την ακύρωση του αγωγού EAST MED όλα δείχνουν ότι προκρίνονται γενικότερες ανακατατάξεις με πρωταγωνιστή τις ΗΠΑ και σαφή διάθεση ένταξης και της Τουρκίας στους ευρύτερους ενεργειακούς σχεδιασμούς.
Οι στρατηγικοί ενεργειακοί σχεδιασμοί του ελληνικού κεφαλαίου βρίσκονται στο κενό καθώς δεν υπάρχει το έδαφος ούτε παραγωγός δύναμη να γίνει καθώς ακυρώνονται όλα τα συμβόλαια εκμετάλλευσης, αλλά και ούτε ενεργειακός κόμβος.
Η δημοσιογραφική έρευνα φέρνει στο προσκήνιο ανταγωνιστικούς ενεργειακούς σχεδιασμούς που προκρίνουν την κατασκευή Αγωγού Κύπρου-Ισραήλ-Τουρκίας τον οποίο προτείνουν Αμερικανοί!  
Στο τουρκικό ντοκιμαντέρ Αμερικανοί αξιωματούχοι επαναφέρουν το ενδεχόμενο αγωγού Ισραήλ-Κύπρου-Τουρκίας!
Υπάρχει όμως η ανάγκη να υπενθυμίσουμε ότι αυτές οι δραματικές εξελίξεις θα επαναφέρουν σχέδια Επίλυσης του Κυπριακού με μεγαλύτερη σφοδρότητα.
Επίσης, το προβαλλόμενο ως αρραγές εθνικό μέτωπο των δύο Ελληνικών κρατών της Μεσογείου όπως αρέσκονται να δηλώνουν οι εθνικιστές, Ελλάδας και Κύπρου, μάλλον δεν είναι και τόσο αρραγές.
Η Ελληνοκυπριακή αστική τάξη είχε φλερτάρει στο παρελθόν με την κατασκευή αυτού του αγωγού που ανοίγει παράθυρο συνεννόησης με την Τουρκία, αλλά αφήνει εκτός νυμφώνος το ελληνικό κράτος. 
Οι εξελίξεις σε κάθε περίπτωση προβλέπονται ραγδαίες και συνθέτουν ένα καινούργιο τοπίο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου