Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Υπάρχει αίτημα του ΝΑΤΟ για 12 ελληνικά ελικόπτερα Apache που θα μετασταθμεύσουν Πολωνία λόγω της Ουκρανικής κρίσης;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του σαιτ warnews247.gr, που ασχολείται με στρατιωτικά ζητήματα, έχει διατυπωθεί έκτακτο αίτημα του ΝΑΤΟ προς το Υπουργείο Άμυνας ώστε να παραχωρηθούν 12 AH-64 Apache τα οποία θα μετασταθμεύσουν στην Πολωνία λόγω της Ουκρανικής κρίσης! 
Η μετακίνηση των 12 επιθετικών ελικοπτέρων AH-64 Apache αποσκοπεί στην ενίσχυση των Πολωνικών στρατιωτικών δυνάμεων και της Ανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ.
Η ανάπτυξη αυτή θα γίνει άμεσα αυτήν την εβδομάδα σύμφωνα με τον Διοικητή της Αμερικανικής Ευρωπαϊκής Διοίκησης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου, το ΝΑΤΟ θα προχωρήσει σε ανακατανομή των δυνάμεων του.
Ένα Τάγμα 800 στρατιωτών θα μεταφερθεί στην Βαλτική από βάσεις στην Ιταλία. Αυτοί είναι επιπλέον των 5.000 Αμερικανών στρατιωτών που σταθμεύουν στην Πολωνία
Συνολικά θα μετασταθμεύσουν 20 επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache από την Γερμανία προς τις χώρες τις Βαλτικής.
12 επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache της Αεροπορίας Στρατού της Ελλάδας θα μετασταθμεύσουν Πολωνία.
8 F-35 από την Γερμανία θα μετασταθμεύσουν στην Βαλτική

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα διαθέτει αυτή τη στιγμή 29 επιθετικά ελικόπτερα Apache. Τα 10 από αυτά είναι διαμόρφωσης “D” και τα υπόλοιπα 19 διαμόρφωσης “A”, που είναι και η πρώτη σειρά του τύπου.
Ο οπλισμός του περιλαμβάνει πυραύλους AGM-114 Ηellfire, οι οποίοι με βεληνεκές άνω των 8.000 m, χρησιμοποιούνται κυρίως για καταστροφή τεθωρακισμένων και γενικά “σκληρών” στόχων.
Οι ρουκέτες Hydra-70 Hydra-70 των 70 mm πλήττουν εχθρικό προσωπικό, ελαφριά θωράκιση και γενικά “μαλακούς στόχους”. Τέλος το ταχύβολο πολυβόλο M-230 των 30mm συμπληρώνει το οπλισμό του Ε/Π.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκεται ενάντια σε όλους αυτούς τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς που πηγάζουν από την ένταση του ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας.
Καλούμε όλους, συνφάνταρους και μόνιμο προσωπικό να Αρνηθεί την Εμπλοκή του και την παροχή οποιαδήποτε υπηρεσίας στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη.

Είμαστε ενάντια σε όλους τους Ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσία
Να Απομακρυνθούν όλα τα Αμερικανικά Στρατεύματα από την Ευρώπη και να κλείσουν οι Βάσεις
Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ και κάθε στρατιωτικός ιμπεριαλιστικός σχηματισμός
Να σταθούμε απέναντι στην Επιθετικότητα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας
Καμιά εμπλοκή της Αλεξανδρούπολης/Σούδας σε ενεργειακούς και στρατιωτικούς Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και των Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων

Εργατικός Διεθνιστικός Αντικαπιταλιστικός Αγώνας ενάντια στην Εκμετάλλευση και Καταπίεση, τους πολέμους και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, εθνικισμό και μιλιταρισμό

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
 diktiospartakos.blogspot.com 
 diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου