Δείτε εδώ τον διάλογο στο βίντεο

Τι ειπώθηκε στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικών, Naryshkin, ανέφερε:
“Το Κίεβο δεν θα εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μίνσκ”.
Ο πρωθυπουργός Mishustin τόνισε:
“Οι Αρχές της Ρωσίας ετοιμάζονται για πιθανή αντίδραση στην αναγνώριση των Ντονέτσκ και Λουχάνσκ εδώ και πολύ καιρό. Έχουμε ετοιμαστεί πολύ καλά”.
Η επκεφαλής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Matviyenko είπε στον Β.Πούτιν
“Η απειλή των κυρώσεων είναι οδυνηρή και δυσάρεστη αλλά η ώρα έχει έρθει. Ήρθε η ώρα να πάρουμε αποφάσεις, δεν μπορούμε να το αναβάλουμε”.
«Tο καθεστώς μαριονέτας του Κιέβου δεν μπορεί να λύσει τίποτα, δεν θα εφαρμόσει τις Συμφωνίες του Μινσκ».
Ο Dmitry Medvedev ανέφερε:
“Αντιμετωπίζουμε ένα δύσκολο δίλημμα που σχετίζεται με την αναγνώριση του DPR και του LPR. Η πίεση θα είναι υπερβολική αν αναγνωρίσουμε το Ντονμπάς, αλλά η Ρωσία ξέρει πώς να αντισταθεί”.
Σημαντική παρέμβαση έκανε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού, ο οποίος είπε:
” Σας προειδοποιώ κ. Πρόεδρε, η Ουκρανία έχει σχέδια και την ικανότητα να επιτρέψει στο στάτους μιας πυρηνικής χώρας. Αυτό μπορούν πολύ εύκολα να το κάνουν ακόμη και με τα υπάρχοντα βαλλιστικά συστήματα TOCHKA-U.
Η Ουκρανία έχει πολύ πιο σημαντικές πυρηνικές ικανότητες από το Ιράν και την Βόρεια Κορέα.
Δεν έχουμε επιλογή. Πρέπει να Αναγνωρίσουμε το Ντονέτσκ και Λουχάνσκ”.
Ο Διευθυντής της FSB Bortnikov, αποκάλυψε ότι οι “ρωσικές δυνάμεις αιχμαλώτισαν ένα Ουκρανό σαμποτέρ στην περιοχή του Ροστόφ”
Ο Β.Πούτιν ρωτά τον ειδικό απεσταλμένο της Ρωσίας στην Ουκρανία, Κόζακ:
θα εφαρμόσει το Κίεβο τις Συμφωνίες του Μινσκ;
Kozak: Υπό κανονικές συνθήκες, όχι.
Το Κίεβο δεν θέλει να δώσει στο Donbass ειδικό καθεστώς και είναι επιφυλακτικό σχετικά με τη θέση του για το μέλλον της περιοχής.
O Νικολάι Πατρούσεφ, Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, ζήτησε την υποστήριξη της Κρατικής Δούμας για αναγνώριση των δημοκρατιών.
«Ο λαός του Ντονμπάς έχει υποφέρει, δεν πρέπει να βασανιστεί άλλο» δήλωσε.
Νωρίτερα οι επικεφαλείς των Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, ζήτησαν και αυτοί από τον Β.Πούτιν την Αναγνώριση των Δημοκρατιών τους.
Ο Β.Πούτιν είπε στο τέλος:
“Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί απειλή για την Ρωσία. Η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως εργαλείο σύγκρουσης και αυτό αποτελεί μια μεγάλη και επικίνδυνη απειλή.
Οι αρχές της Ουκρανίας επιμένουν σε στρατιωτική επιλογή για το Ντονμπάς. Είναι φανερό πως η Ουκρανία δεν θέλει να δεσμευτεί και να υλοποιήσει τις Συμφωνίες του Μινσκ.
Όλα αυτά τα χρόνια, οι άνθρωποι που ζουν εκεί, έχουν υποστεί βασανιστήρια. Η Ρωσία έκανε τα πάντα για να επιλύσει την κατάσταση ειρηνικά.
Παρ' όλα αυτά οι αρχές του Κιέβου συνεχίζουν να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Θα ανακοινώσω σήμερα την τελική μου απόφαση”.

Image

 https://warnews247.gr/ektakto-anexartita-krati-ntonetsk-kai-louchansk-me-ypografi-b-poutin-vomva-soigkou-gia-pyriniki-oukrania/