Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Το ΝΑΤΟ αναπτύσσει επιπλέον δυνάμεις στα ανατολικά της Ευρώπης

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των χωρών του ΝΑΤΟ πραγματοποιείτε την 25 Φεβρουαρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης.
Είχε προηγηθεί η απόφαση του ΝΑΤΟ να αναπτύξει περισσότερες χερσαίες, εναέριες και θαλάσσιες δυνάμεις στα ανατολικά της συμμαχίας, αξιοποιώντας το επιχείρημα ότι το κάνει για την προστασία των συμμάχων του.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο, το κύριο όργανο λήψης πολιτικών αποφάσεων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αναφέρεται:
«Οι ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν σοβαρή απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια και θα έχουν γεωστρατηγικές συνέπειες. 
Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την άμυνα όλων των Συμμάχων. Αναπτύσσουμε επιπλέον αμυντικές χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας, καθώς και πρόσθετα θαλάσσια μέσα. Έχουμε αυξήσει την ετοιμότητα των δυνάμεών μας να ανταποκριθούν σε όλα τα ενδεχόμενα».
Στο πλαίσιο αυτών των πολεμοκάπηλων σχεδιασμών του  ΝΑΤΟ, που έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών προκαλώντας την πολεμική κρίση στην Ουκρανία, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ διέταξε την ανάπτυξη 7.000 αμερικανικών στρατιωτών στην Ευρώπη, δήλωσε στους δημοσιογράφους υψηλόβαθμος αξιωματούχος, λίγο μετά το διάγγελμα του Προέδρου Τζο Μπάιντεν όπου ανακοίνωσε κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ο Μπάιντεν είπε ότι είχε εξουσιοδοτήσει «την ανάπτυξη χερσαίων και αεροπορικών δυνάμεων που είναι ήδη σταθμευμένες στην Ευρώπη», στην Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Είπε επίσης ότι είχε εξουσιοδοτήσει να σταλούν «πρόσθετες δυνάμεις των ΗΠΑ» στη Γερμανία ως μέρος της απάντησης του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων δυνάμεων που είχαν τεθεί σε ετοιμότητα πριν από αρκετές εβδομάδες.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, «αυτό θα περιλαμβάνει μια ομάδα μάχης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας με σχετικές ικανότητες και δυνατότητες. Θα αναπτυχθούν στη Γερμανία για να καθησυχάσουν τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ, να αποτρέψουν τη "ρωσική επιθετικότητα" και να είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν μια σειρά από απαιτήσεις στην περιοχή. Αναμένουμε να αναχωρήσουν τις επόμενες ημέρες».

Άλλο ένα χαρακτηριστικό επεισόδιο της αναβάθμισης της αμερικανικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη και της έντασης του μιλιταρισμού που επιτυγχάνουν οι Αμερικανοί σε αυτή την τεράστια αναμόρφωση του Δυτικού ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου την οποία επιχειρούν είναι τα περίπου 20 αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι τα οποία προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Λιελβάρντε της Λετονίας, λίγες ώρες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Η άφιξη των ελικοπτέρων είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της πολυεθνικής άσκησης Saber Strike. Ωστόσο, θεωρείται μέρος των αμερικανικών ενισχύσεων στις χώρες της Βαλτικής. Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα οι ΗΠΑ έστειλαν μαχητικά αεροσκάφη F-35 στην Εσθονία και στη Λιθουανία και παρέτειναν την παραμονή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή της Βαλτικής, όπως ανέφερε το λιθουανικό υπουργείο Άμυνας.
Παράλληλα περίπου 40 Αμερικανοί στρατιώτες έφθασαν στη Λετονία από την Ιταλία. Πρόκειται για την πρώτη ομάδα μίας δύναμης άνω των 300 στρατιωτών που θα αναπτυχθεί εκεί, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Λετονίας.

ΚΥΣΕΑ – NAC: Ταύτιση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

Η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη ταυτίζεται εδώ και καιρό με τους πλέον επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ είτε σε Ενεργειακό είτε σε Στρατιωτικό επίπεδο.
Επισημοποίηση αυτών των στρατηγικών επιλογών της ελληνικής άρχουσας τάξης είναι η υπογραφή της 5χρονης πολεμικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ.
Η στρατηγική σύγκλιση συμφερόντων των δύο αρχουσών τάξεων που σηματοδοτήθηκε από τις συνεχείς συνεκπαιδεύσεις των στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας-ΗΠΑ, με την πολεμική κρίση στην Ουκρανία καλείται "να δοκιμαστεί" επιχειρησιακά.
Αυτή η απόλυτη ελληνο-αμερικανική συμφωνία αποτυπώθηκε στο χθεσινό ΚΥΣΕΑ αλλά και στην έκτακτη σύγκληση του ΝΑΤΟικού Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (ΝΑC) στις Βρυξέλλες.
Για να δικαιολογηθεί η πολύ σημαντική αυτή συνδρομή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων η κυβέρνηση της ΝΔ επικαλείται τις «συμβατικές υποχρεώσεις» ως προς τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ και τα «συγκεκριμένα πρωτόκολλα αντίδρασης» τα οποία και τηρεί.

Πως μεταφράζεται επιχειρησιακά η συμβολή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων:
μετέχουν ήδη στη συγκέντρωση πληροφοριών και στο σχηματισμό εικόνας επί του πεδίου, π.χ. με τη φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟΝ που επιχειρεί στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής αρμάδας SNMG2 ανεπτυγμένης ως είναι στη Μεσόγειο, 
το υποβρύχιο «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» επιχειρεί στην ίδια ζώνη στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής άσκησης DYNAMIC MANTA, στο πλαίσιο της οποίας εικόνα αναμεταδίδει στα κεντρικά του ΝΑΤΟ και αεροσκάφους θαλασσίων επιχειρήσεων P3 που σηκώνεται από την Αεροπορική Βάση Ελευσίνας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ περισσότερα:

Βεβαίως μέχρι τώρα έχουν υπάρξει πλήθος ασκήσεων, χρήση της βάσης της Σούδας όπου απογειώνονται τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων για την χρήση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για την μεταφορά αμερικανικών και νατοϊκών στρατευμάτων, ενώ πρόσφατα έγινε γνωστό ότι 12 επιθετικά αμερικανικά ελικόπτερα APACHE που είχαν μετασταθμεύσει στο Στεφανοβίκειο θα μετακινηθούν στην Πολωνία.  
Είναι ενδεικτικό ότι ο Ελληνικός Στρατός Ξηράς θα προχωρήσει σε μια σειρά ασκήσεων μικρής κλίμακας σχεδόν σε όλο το εύρος των νομών Έβρου και Ροδόπης το επόμενο διάστημα. 
Εκδόθηκε, μάλιστα, και σχετική ΝΟΤΑΜ, η Α0525/22, με την οποία δεσμεύεται όλη αυτή η περιοχή στο διάστημα 1-28/3. 
Σύμφωνα με το υψόμετρο που αναφέρει η ΝΟΤΑΜ, ο εναέριος χώρος σε αυτές τις δύο περιοχές θα είναι κλειστός τις ώρες των ασκήσεων μέχρι το ύψος των 10.000 ποδών (περίπου 3.000 μέτρα), ύψος που αφορά κατά βάση ελικόπτερα.
Οι γνωστές πηγές του Πενταγώνου αναφέρουν ότι πρέπει να αποδειχτεί στο ΝΑΤΟ η ικανότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να διασφαλίσουν την Αλεξανδρούπολη ως βατήρα των Αμερικανών προς την Ανατολική Ευρώπη και τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία!
Η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη, που αναλαμβάνει τέτοιο επιθετικό ρόλο στο πλαίσιο των αμερικανικών και Νατοϊκών σχεδιασμών έχει λάβει ήδη τρεις (3) προειδοποιήσεις από κορυφαίους εκπροσώπους του Ρωσικού Κράτους ότι θα υπάρξουν συνέπειες!
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έφερε στο προσκήνιο ότι στην πρόσφατη άσκηση με πυρηνικά όπλα και βαλλιστικούς πυραύλους, οι  Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στοχοποίησαν τα τρία Νατοϊκά αεροπλανοφόρα που βρίσκονται στην Ανατολική Μεσόγειο -το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Τρούμαν», το γαλλικό «Σαρλ ντε Γκολ» και το βρετανικό-,  όπως επίσης τη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία και τη βάση της Σούδας στην Ελλάδα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ περισσότερα:

Καλούμε το Αντιπολεμικό κίνημα, τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία να Αντισταθούν.
Καλούμε τους ναύτες, τους σμηνίτες και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την οποιαδήποτε συμμετοχή και παροχή υπηρεσιών.
Είναι μια Έμπρακτη Άρνηση του Πολέμου και των Πολεμικών Προετοιμασιών του ΝΑΤΟ.
Είναι μια βαθιά πράξη συνείδησης υπέρ της Ειρήνης και ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς Ανταγωνισμούς.
 Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταδικάζει την Επιθετικότητα όλων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας
Είμαστε ενάντια σε όλους τους Ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσία
Να Απομακρυνθούν όλα τα Αμερικανικά Στρατεύματα από την Ευρώπη και να κλείσουν οι Βάσεις
Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ και κάθε στρατιωτικός ιμπεριαλιστικός σχηματισμός
Να Απαγορευτούν/Καταστραφούν τα Πυρηνικά Όπλα
Να μπλοκάρουμε τους Πολεμικούς Εξοπλισμούς
Καμιά εμπλοκή της Αλεξανδρούπολης/Σούδας σε ενεργειακούς και στρατιωτικούς
Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και των Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων
Μέτρα για τους πρόσφυγες-Σεβασμό των Δικαιωμάτων τους-Όχι σε Επαναπροωθήσεις
Μέτρα για τους λαούς που δοκιμάζονται από την Ακρίβεια και την Κερδοσκοπία της Αγοράς
Εργατικός Διεθνιστικός Αντικαπιταλιστικός Αγώνας ενάντια στην Εκμετάλλευση και Καταπίεση, τους πολέμους και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, εθνικισμό και μιλιταρισμό

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
 diktiospartakos.blogspot.com 
 diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου