Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Ειδική Μονάδα στο Χαϊδάρι: Αυθαιρεσία και Κατάχρηση Εξουσίας αλλά και υπηρεσιακό όχημα για Ψώνια και Βολτες!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Φτάσαμε στο 2022, μια χρονιά η οποία από την αρχή της φαίνεται αρκετά δύσκολη, αλλά κάποιοι «άνθρωποι» έχουν βάλει στόχο να δυσκολεύουν τις ζωές των περισσοτέρων υφισταμένων τους και μάλιστα με εκφοβισμό και προσβολές.

Εν έτη 2022 λοιπόν, σε ειδική μονάδα του ΓΕΕΘΑ με έδρα το Χαϊδάρι, ο αρμόδιος Αξιωματικός φέρεται σαν Θεός προσβάλλοντας τα στελέχη με φράσεις τύπου, «ας διαβάζατε να περνούσατε Ευελπίδων όπως εγώ»», «δεν με ελέγχει κανείς», «δεν με ενδιαφέρει το αντικείμενο της μονάδας, «εγώ ήρθα να σας κάνω ανθρώπους» καθώς και με φράσεις εκφοβισμού  του τύπου, «ειμαι προσωπικός φίλος του Διοικητή της ΑΣΔΥΣ και έχω εντολή να σας κάνω μονάδα», «θα τα πούμε όλα όταν έρθει η ώρα της βαθμολογίας σας» και άλλα πολλά.

Σε ερώτηση στελεχών γιατί δεν πληρώνει η μονάδα το πολύ μικρό κόστος συντήρησης του λέβητα (70€) ώστε να έχουν και στους θαλάμους καλοριφέρ τη χειμερινή περίοδο και ζεστό νερό για ντους μετά τη γυμναστική, οι απαντήσεις ποικίλουν όπως, «δεν είναι μείζον θέμα», «μη με ενοχλείτε με βλακείες», «είχαμε χρήματα μόνο για τον λέβητα του διοικητηρίου», «δεν είστε κληρωτοί οπλίτες ώστε να προβλέπεται καλοριφέρ στους θαλάμους», κ.α. Τα στελέχη έχουν περάσει τον χειμώνα χωρίς θέρμανση στους θαλάμους τους, ακόμα και τις ημέρες που η θερμοκρασία ήταν εξαιρετικά χαμηλή.

Έδωσε διαταγή να πεταχτούν όλες οι καρέκλες, γραφεία και τραπέζια από τους θαλάμους και γραφεία των στελεχών, ώστε να μη μπορεί κανείς να κάθεται πουθενά. Παρόλα αυτά διενεργεί επιθεώρηση θαλάμων και προσωπικών αντικειμένων και φοριαμών των στελεχών σαν να είναι κληρωτοί οπλίτες, χωρίς όμως να φροντίζει για τη θέρμανση των κτιρίων.

Μάλιστα ο ίδιος χρησιμοποιεί όχημα της υπηρεσίας το οποίο παρκάρει στο σπίτι του (!!!!!) καθώς και μόνιμο στέλεχος οδηγό, τον οποίο έχει εξαιρέσει από τις 24ώρες υπηρεσίες στρατοπέδου, ώστε να τον πηγαινοφέρνει από την οικία του στα βόρεια προάστια, να πηγαινοφέρνει τα παιδιά του στο σχολείο καθώς και να μεταφέρει συγγενικά του πρόσωπα αρκετά συχνά με το υπηρεσιακό όχημα, κάνοντας ψώνια σε super market κλπ, χρεώνοντας την υπηρεσία με επιπλέον καύσιμα.

Έστειλε απόσπαση ένα στέλεχος με σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία ο ίδιος γνώριζε και παρόλο που αρκετοί συνάδελφοι προθυμοποιήθηκαν να πάνε οι ίδιοι στη συγκεκριμένη απόσπαση, ο ίδιος αρνήθηκε πεισματικά με τη δικαιολογία ότι επίτηδες στέλνει το συγκεκριμένο στέλεχος ώστε να σταματήσει η υπηρεσία να του ζητά αποσπάσεις.

Επίσης, έχει απαγορεύσει στα στελέχη της υπομονάδας να υποβάλλουν αναφορές για ειδικές άδειες (π.χ άδεια λόγω εμβολιασμού κατά covid-19) με τη δικαιολογία ότι θα πρέπει να εξαντλήσουν πρώτα τις κανονικές τους άδειες. Απαγόρευσε απομακρύνσεις από τη φρουρά παρά μόνο με κανονική άδεια.

Έδωσε διαταγή να εισέλθει όλο το προσωπικό εντός της Υπομονάδας απογευματινές ώρες μετά τη λήξη του ωραρίου, ακόμα και ανάκληση κανονικών αδειών, με τη δικαιολογία ότι διατάχθηκε από τον Α/ΓΕΕΘΑ να το κάνει μετά από προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ίδιο, ώστε να αναφέρει ετοιμότητα για εμπλοκή σε συμβάν, στο κέντρο της Αθήνας.

Παρά το εξειδικευμένο αντικείμενο της Υπομονάδας, ο ίδιος αδιαφορεί για την κινητικότητα των οχημάτων και τη συντήρηση των ειδικών συσκευών, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η Ανεξ. Υπομονάδα να είναι στο χειρότερο δυνατό επίπεδο από την ημέρα δημιουργίας της παρά το γεγονός ότι ο ίδιος παρουσιάζει ακριβώς το αντίθετο στην ιεραρχία, τόσο σε λειτουργικότητα συσκευών και οχημάτων, όσο και σε προθυμία των στελεχών να εργαστούν και να διατηρήσουν το επιχειρησιακό επίπεδο που είχε η Ανεξάρτητη Υπομονάδα μέχρι πριν αναλάβει ο σημερινός διοικητής τη διοίκηση. Στελέχη, κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε να φύγουν από τη μονάδα έστω και με απόσπαση.
Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ όλες αυτές τις καταγγελίες;
Εμείς απαιτούμε την παρέμβαση του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας.
Πρέπει να μπει ένα τέρμα στην Αυθαιρεσία και την Κατάχρηση εξουσίας.
Αναρωτιόμαστε, στην προπαγάνδα του το ΥΠΕΘΑ για να προσελκύσει νέους στον Στρατό "τάζοντας καριέρα" θα συμπεριλάβει και όλα αυτά που αποκαλύπτονται για το Χαϊδάρι;
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

1 σχόλιο:

  1. Ας μην συζητήσουμε ποια στελέχη και με ποια κριτήρια πήγανε εκεί(μετάθεση εσωτερικού και μάλιστα με συγκεκριμένες θέσεις...) αλλά επί του θέματος:
    Ατομικές Αναφορές και εάν δεν γίνει τίποτα δικηγόρος. Αλλιώς μην κλαίτε .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή