Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Ισχυρές πιέσεις στις ασιατικές αγορές, άλμα για το πετρέλαιο

Ισχυρές πιέσεις στις ασιατικές αγορές, άλμα για το πετρέλαιο

Οι εξελίξεις στην ουκρανική κρίση στέλνουν τους επενδυτές σε αναζήτηση "ασφαλών καταφυγίων", ενώ η τιμή του πετρελαίου κατέγραφε νέο ρεκόρ επταετίας, με το Brent να ξεπερνά προς στιγμήν τα 97 δολάρια το βαρέλι.
Η κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία, μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της «δημοκρατίας του Ντονέτσκ» και «της δημοκρατίας του Λουγκάνσκ» από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, και η αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στις περιοχές αυτές, προκαλεί έντονη ανησυχία στους επενδυτές, ενώ η Δύση ετοιμάζεται να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία.

Οι εξελίξεις στέλνουν τους επενδυτές σε αναζήτηση "ασφαλών καταφυγίων", ενώ η τιμή του πετρελαίου κατέγραφε νέο ρεκόρ επταετίας, με το Brent να ξεπερνά προς στιγμήν τα 97 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό να κάνει ράλι 3% στα 93,86 δολάρια το βαρέλι.
Εν τω μεταξύ, ισχυρές πιέσεις δέχονται οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ κινεζικές τεχνολογικές μετοχές, εν μέσω εικασιών για ένα νέο κύμα αυστηροποίησης ρυθμιστικών κανόνων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας καταγράφει πτώση 2%, ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημειώνει απώλειες 2,12% στις 26.339 μονάδες, 1,36% ο Shanghai Composite στις 3.443 μονάδες, 1,63% ο CSI στις 4.558 μονάδες, 1,74% ο Kospi στις 2.696 μονάδες, και 1,36% ο ASX στις 7.404 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng κάνει «βουτιά» 2,95% στις 23.456 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου