Image
Image

Απώλειες Ρώσων και Ουκρανών
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρωσική Αεροπορία έχει καταστρέψει σχεδόν το σύνολο της ουκρανικής αεράμυνας. Βομβαρδίστηκαν συστήματα ραντάρ σε Μαριούπολη, Οδησσό, Κίεβο κτλ
Οι Ρώσοι έχουν απώλειες στο Χάρκοβο που διεξάγονται σφοδρές μάχες εντός της πόλης αλλά και περιμετρικά στα προάστια της.

Οι Ουκρανοί απώλεσαν ένα BTR-4 APC ενώ μια στρατιωτική τους φάλαγγα βομβαρδίστηκε κοντά στην Κριμαία. Πιθανότατα δέχτηκε αεροπορική επιδρομή.
Ένα ουκρανικό στρατιωτικό αεροσκάφος An-26 κατερρίφθη κοντά στο Κίεβο.
Σε βίντεο και εικόνες διακρίνεται να έχουν καταστραφεί ένα ουκρανικό τεθωρακισμένο, ένα ρωσικό τεθωρακισμένο GAZ Tig, έναr ρωσικό MT-LB με το σήμα “Z” καθώς και ένα ρωσικό άρμα μάχης T-80BVM που δέχτηκε αντιαρματικό πύραυλο Javelin.
Οι Ρώσοι απώλεσαν ένα επιθετικό ελικόπτερο Ka-52 πιθανότατα από χτύπημα αντιαεροπορικού πυραύλου MANPAD. Το ελικόπτερο έφερε έξι Vihkr ATGM.
Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται πως έχουν καταρρίψει μέχρι τώρα εφτά ρωσικά μαχητικά

Ουκρανία: Δεύτερο κύμα επίθεσης από τη Ρωσία
Ένα δεύτερο κύμα πληγμάτων με πυραύλους είναι σε εξέλιξη στην Ουκρανία, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Οι αρχές στο Κίεβο επεσήμαναν ότι κατά το πρώτο κύμα, που εξαπολύθηκε λίγη ώρα αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία σήμερα το πρωί, επλήγησαν διοικητικά κέντρα του στρατού και άλλα κτίρια σε διάφορες πόλεις της χώρας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image