Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Το Ελληνικό Λιμενικό άνοιξε πυρ κατά δύο σκαφών και τραυμάτισε Τούρκο ψαρά;

Μια πολύ σοβαρή είδηση ήρθε στο προσκήνιο σκορπώντας ανησυχία. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το Τουρκικό Λιμενικό Σώμα:
ένα μέλος πληρώματος τραυματίστηκε στο πόδι από πυρά ελληνικών δυνάμεων εναντίον δύο τουρκικών αλιευτικών σκαφών στο Αιγαίο.
Τα δύο τουρκικά αλιευτικά σκάφη που ψάρευαν μεταξύ Χίου και Καράμπουρούν δέχθηκαν πυρά από ελληνικές δυνάμεις στις 22 Φεβρουαρίου στις 19.15 και τραυματίστηκε ένα μέλος πληρώματος στο πόδι.
«Μετά την πληροφορία ότι ελληνικά στοιχεία πυροβόλησαν δύο τουρκικά αλιευτικά σκάφη που ψάρευαν μεταξύ Χίου και Καραμπουρούν γύρω στις 19.15 της 22ας Φεβρουαρίου 2022 και ότι ένα μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε στο πόδι, δύο σκάφη του Λιμενικού στάλθηκαν αμέσως στο σημείο».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι δεν βρέθηκαν ελληνικά στοιχεία στην περιοχή όπου απεστάλησαν από το 112 ομάδες έκτακτης ανάγκης υγείας και δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος.
Ο ελαφρά τραυματισμένος Τούρκος που δέχτηκε τον πυροβολισμό στο πόδι μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο Τσεσμέ μετά την πρώτη παρέμβαση των ιατρικών ομάδων.

Περιμένουμε την επίσημη απάντηση του Ελληνικού Λιμενικού.
Οι εμπρηστικές δηλώσεις πολιτικών εκπροσώπων των δύο αστικών κρατών σκορπούν ανησυχία.
Ο ελληνο-τουρκικός ανταγωνισμός οξύνεται και αλληλοτροφοδοτείται από τα δραματικά γεγονότα στην Ουκρανία και τις επιδιώξεις των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Το Αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να παρέμβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου