Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Εξόρμηση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τα γεγονότα στην Ουκρανία στην εργατική κινητοποίηση της 22ας Φεβρουαρίου

Ο πρώτος σταθμός της καμπάνιας ενημέρωσης για τα γεγονότα στην Ουκρανία ήταν η εργατική κινητοποίηση της 22ας Φεβρουαρίου. Στην κινητοποίηση πρωτοβάθμιων σωματείων ενάντια στον Νόμο Χατζηδάκη το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μοίρασε εκατοντάδες ανακοινώσεις:

Πολεμική κρίση στην Ουκρανία: Με το αίμα των λαών μοιράζουν Ζώνες Επιρροής-Κλείνουν Ενεργειακά και Πολεμικά Συμβόλαια

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ των ΒΑΣΕΩΝ στην ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Αυτοί που έταξαν στους λαούς το 1989 ότι ο καπιταλισμός θα ήταν ο Μονόδρομος της Ειρήνης και της Ευημερίας, βρίσκονται πάλι να μοιράζουν την Ευρασία σε ζώνες επιρροής και ζωτικούς χώρους, να πουλούν όπλα και να τροφοδοτούν  τον εθνικισμό, μιλιταρισμό και ρατσισμό, να φέρνουν πόλεμο, καταστροφή και προσφυγιά. Ένας ακόμη Άδικος πόλεμος εξελίσσεται στην Ουκρανία εξαιτίας του ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας. Με το αίμα, την εκμετάλλευση και καταπίεση των λαών καθορίζεται η Νέα Ισορροπία Δυνάμεων και Κυριαρχίας με όρους πολυπολικότητας. Ένας πόλεμος που πριν τις σφαίρες ρίχνονται τα FAKE NEWS της CIA και όλων των μυστικών υπηρεσιών -700000 νεκροί ήταν τα θύματα της Αμερικανοβρετανικής εισβολής στο Ιράκ που νομιμοποίησαν τα ψέματα των ΗΠΑ. Όλοι επικαλούνται το Διεθνές Δίκαιο που ερμηνεύεται ευκαιριακά και καιροσκοπικά από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Η Ουκρανία θυμίζει Γιουγκοσλαβία, το Ντονμπάς του Πούτιν είναι το Κόσοβο των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.  

Είναι οι ΗΠΑ που περικυκλώνουν την Ρωσία με βάσεις, στρατιωτικές δυνάμεις και είσοδο νέων χωρών στο ΝΑΤΟ –από την Σκανδιναβία και τις Βαλτικές χώρες, μέχρι την Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Ταυτόχρονα αναμορφώνουν  το Δυτικό ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο στέλνοντας τον λογαριασμό των πολεμικών εξοπλισμών που καταλήγουν σε Αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες και των συνεπειών των όποιων οικονομικών κυρώσεων στους λαούς της Ευρώπης –που ήδη δεινοπαθούν από την ακρίβεια της ενάργειας. Οι ΗΠΑ που καταγγέλλουν την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από την Ρωσία, εκμεταλλεύονται  την Ουκρανική κρίση για να μπλοκάρουν τον αγωγό  NORTH STRAEAM 2. Για να αρπάξουν τις ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας από την Ρωσία, αντικαθιστώντας με το υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG.

Αυτό μεταφέρουν τα πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών, με ενεργειακή πύλη το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου ξεκινούν αγωγοί και συμμετέχουν  Έλληνες επιχειρηματίες (Κοπελούζος).

Είναι η Ρωσία του Πούτιν που μετά την Οσετία και την Αμπαχαζία, την προσάρτηση της Κριμαίας και την αυτονόμηση των “Λαϊκών Δημοκρατιών” του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, έρχεται να τις αναγνωρίσει και πιθανώς να τις προσαρτήσει, εκδηλώνοντας την επιθετικότητα της που αποσκοπεί σε μια νέα Αρχιτεκτονική Ασφάλειας, επιδιώκοντας να επιβάλλει τους δικούς της όρους στον ανταγωνισμό της με το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε  και τις ΗΠΑ.

Πρώτο θύμα τους οι λαοί της Ουκρανίας. Η Ρωσία εκδηλώνει την επιθετικότητα της στέλνοντας «ειρηνευτικά στρατεύματα». Ο  Πρόεδρος Μπάιντεν που ξεκινά νέο Ψυχρό Πόλεμο χωρίζοντας τον πλανήτη σε Δημοκρατικά και Ολοκληρωτικά καθεστώτα, εξοπλίζει μαζί με ευρωπαϊκές χώρες το Ουκρανικό κράτος το οποίο στέλνει τα Ναζιστικά Τάγματα του Αζόφ για να αιματοκυλίσουν τους κατοίκους στον Ντονμπάς, αφορμή της ρωσικής εισβολής.

ΠΟΙΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ: Η πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας στην Ουκρανική κρίση και ευρύτερα στην αντιπαράθεση ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας πραγματοποιείται μέσω των αμερικανικών βάσεων, καθώς ολόκληρη η ελληνική επικράτεια έχει καταστεί ένα απέραντο Πολεμικό Ορμητήριο: Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Βόλος, Λάρισα και πόσες άλλες διευκολύνσεις.  Είναι οι παράμετροι της Ελληνο-Αμερικανικής 5χρονης πολεμικής συμφωνίας. Με τις συνεκπαιδεύσεις και τις συνεχείς πολεμικές προετοιμασίες. Με τον ρόλο του Πολεμικού Ναυτικού και Αεροπορίας στους νατοϊκούς σχεδιασμούς. Για τον ελληνικό καπιταλισμό υπάρχουν συγκεκριμένα στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά στρατηγικά στοιχήματα. Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στην κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και έχοντας την στήριξη όλου του αστικού κόσμου επιδιώκει την αναβάθμιση του ελληνικού αστικού κράτους ως περιφερειακή δύναμη και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των στρατηγικών επιδιώξεων του ελληνικού κεφαλαίου διαμέσου του πολέμου και της εμπλοκής του στους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Βασικός παρανομαστής το Ενεργειακό ζήτημα. 

Αυτοί μιλούν για Πανευρωπαϊκό Πόλεμο- Απαιτούν να μάθουμε να ζούμε με την Κανονικότητα των Ανταγωνισμών, των Πολεμικών Προετοιμασιών και των Αναμετρήσεων.

Για να Μπλοκάρουμε όλα αυτά πρέπει να Αγωνιστούμε τώρα.

Ενάντια στους πολεμικούς εξοπλισμούς και τις προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τις συμμαχίες με ΗΠΑ και Γαλλία.

Θέλουμε ένα Αντιπολεμικό Κίνημα Ταξικό-Εργατικό, Διεθνιστικό και Αντικαπιταλιστικό.  

ΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

- ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Είμαστε ενάντια σε όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τους ανταγωνισμούς που επιδιώκουν τον καθορισμό Ζωτικών Χώρων, την επιβολή των όρων Ηγεμονίας και Παγκόσμιας Κυριαρχίας τους. Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εχθρικές στον κόσμο της εργασίας και την νεολαία, εκμεταλλευτικές και καταπιεστικές,  που προβαίνουν αδίστακτα στην καταστολή των λαϊκών εξεγέρσεων για να επιβάλλουν την καπιταλιστική κυριαρχία και τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκεται απέναντι σε όλους αυτούς τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς, στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό, το απάνθρωπο κυνήγι προσφύγων και την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας.

Καλούμε τους συνφάνταρους-σμηνίτες-ναύτες και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την Συμμετοχή τους με κάθε τρόπο. 

Το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει να μπλοκάρει την οποιαδήποτε συμμετοχή των βάσεων στην Ελλάδα και την συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων και μέσων στον επικίνδυνο αυτό γύρο του ενδοιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού με επίκεντρο την Ουκρανία. 

Με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

Πρέπει να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και να μην κυρωθεί η Ελληνο-αμερικανική πολεμική συμφωνία.

Πρέπει τώρα να συγκροτήσουμε ένα Αντιπολεμικό Διεθνιστικό Συντονισμό πανελλαδικά

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  

diktiospartakos.blogspot.com   

diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου