Σφοδροί βομβαρδισμοί στα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ρωσικά βομβαρδιστικά πλήττουν στόχους στην δυτική Ουκρανία πολύ κοντά στην πόλη Λβιβ και στα σύνορα με Πολωνία. Στην πόλη Λβιβ ακούγονται σειρήνες πολέμου.

Κτυπήθηκαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Lutsk, 55 μίλια από τα σύνορα με Πολωνία.
Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Α. Λουκασένκο, έδωσε διαταγή να εισέλθουν στην μάχη και οι λευκορωσικές στρατιωτικές δυνάμεις οι οποίες θα ενωθούν και θα επιχειρήσουν με τον ρωσικό Στρατό.

Ρωσικές πληροφορίες αναφέρουν πως εισήλθε στην Οδησσό η ρωσική Εθνική φρουρά μαζί με τους Ρώσους Πεζοναύτες.
Ουκρανικές πηγές τονίζουν πως σε λίγο θα ξεκινήσει ρωσική χερσαία επιχείρηση και από την Κριμαία και από τα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας
Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως βομβαρδίζονται βάσεις του Τάγματος του Αζόφ.
Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως ο ρωσικός Στρατός βομβαρδίζει όλα τα αεροδρόμια ανατολικά της γραμμής Κίεβο-Οδησσός με βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M, στρατηγικά βομβαρδιστικά και Su-34.

Δείτε βίντεο

 

 


Στόλτενμπεργκ: Στεκόμαστε στο πλευρό των Ουκρανών

Στην καταδίκη της «ασύνετης και απρόκλητης επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία» προχώρησε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας ότι «θέτει σε κίνδυνο αναρίθμητες ζωές αμάχων».

«Για άλλη μια φορά, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας και τις άοκνες διπλωματικές προσπάθειές μας, η Ρωσία επέλεξε τον δρόμο της επιθετικότητας εναντίον μιας κυρίαρχης και ανεξάρτητης χώρας» αναφέρει ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Προσθέτει ότι «πρόκειται για σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και σοβαρή απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια. Καλώ τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική της δράση και να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».
«Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των επιθετικών ενεργειών της Ρωσίας. Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας σε αυτή την τρομερή στιγμή. Το ΝΑΤΟ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί όλους τους συμμάχους (του)», καταλήγει ο ΓΓ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Δείτε βίντεο

Image

Image