Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Τουρκικά F-16 στην βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκής άσκησης

Την άμεση αλληλεπίδραση των διεθνών εξελίξεων, όπου τον τόνο δίνει η επικίνδυνη κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μεταξύ των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας-Κίνας  με τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό έχουμε περιγράψει ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Βασική συνιστώσα της Ουκρανικής κρίσης είναι το Ενεργειακό ζήτημα και η προσπάθεια που κάνουν οι ΗΠΑ για να αρπάξουν τις ευρωπαϊκές αγορές που εφοδιάζονται με φυσικό αέριο από την Ρωσία. Κεντρικό ρόλο στους αμερικανικούς σχεδιασμούς έχει η Καβάλα και κυρίως η Αλεξανδρούπολη που αναβαθμίζεται ως αμερικανική βάση, ως πέρασμα των αμερικανικών-νατοϊκών στρατευμάτων και ενεργειακή δίοδος (αγωγοί, αποθηκευτικοί χώροι κλπ)!
Αυτό σημαίνει ότι το Αιγαίο αναβαθμίζεται στρατηγικά καθώς έχει τεράστια σημασία για το ποιος ελέγχει τα θαλάσσια περάσματα (σε συνδυασμό και προέκταση με τις ανάλογες διεργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο) και το ποιος ελέγχει τον εναέριο χώρο. Για το ποιος ελέγχει τα θαλάσσια περάσματα των τάνκερ και των ιμπεριαλιστικών στόλων, αλλά και τους εναέριους διαδρόμους των μαχητικών-βομβαρδιστικών καταγράφεται όξυνση του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού στο Αιγαίο.
Ενώ λοιπόν ακραίες δηλώσεις για το καθεστώς στο Αιγαίο δίνουν τον τόνο στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, αναβαθμίζεται η συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας-Τουρκίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Στην ΝΑΤΟϊκή άσκηση “Neptune Strike ’22” που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα είχαμε την συνεργασία ελληνικών και τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων. Αεροσκάφη Erieye, μαζί με τουρκικά E-7T Peace Eagle, πραγματοποίησαν αναρίθμητες εξόδους όπως αναφέρεται από την Αεροπορική Διοίκηση του ΝΑΤΟ. 
Γράφαμε στην σχετική ανακοίνωση μας:
Τα Νατοϊκά αυτά αεροσκάφη υποστήριξαν τα αμερικανικά F-18 προκειμένου να πραγματοποιήσουν αποστολές “εγγύς υποστήριξης” σε χερσαία τμήματα των Βαλτικών χωρών. 
Φανταστείτε τον βαθμό συντονισμού και αναβαθμισμένης συνεργασίας που απαιτείται ώστε τα F-18 που έχουν σηκωθεί από το αεροπλανοφόρο που έπλεε στην Αδριατική, να ανεφοδιαστούν εν πτήση, να συνοδευτούν από Βελγικά και Πολωνικά F-16, για να φτάσουν στην Βαλτική και να υποστηρίξουν χερσαίες δυνάμεις των χωρών αυτών!
Σε μια επιχείρηση που είναι καθοριστικός ο ρόλος των αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης και διοίκησης και ελέγχου.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι  στην ΝΑΤΟϊκή άσκηση Tiger Meet 2022 που θα γίνει στην Ελλάδα θα συμμετέχουν μαχητικά F-16 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Δηλαδή Ελληνικό και Τουρκικό κράτος μπορούν να συνεργάζονται και να συνεκπαιδεύονται για την καταστροφή των λαών και να προκαλούν ποτάμια ανθρώπινης δυστυχίας, αλλά εργαλειοποιούν και τα δύο το προσφυγικό ζήτημα για να διαπαραγματευτούν με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και να αναβαθμίσουν την θέση τους.
Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα φιλοξενεί αυτή την άσκηση του ΝΑΤΟ.  Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί 9 έως 20 Μαΐου.
Άλλες χώρες που θα συμμετάσχουν στην Tiger Meet 2022 είναι οι εξής:
Βέλγιο, Ιταλία, Ελβετία, Γαλλία, Γερμανία, Τσεχική Δημοκρατία, Ισπανία, Πολωνία
Οι Κάτω Χώρες και η Αυστρία είναι παρατηρητές και η Πορτογαλία μετέχει ως επισκέπτης.
Αναλυτικά για τις συμμετοχές:

NATO Tiger Meet Participants
Flying Participant
31 Smd (BAF)
Kleine Brogel AB, BEL

F-16A/B MLU Fighting Falcon
21° Gruppo (ItAF)
Grazzanise AB, ITA

HH.101 Caesar
HH.212
335 Mira (HAF)
Araxos AB, GRC

F-16C/D Fighting Falcon
1F (FN)
BAN Landivisiau, FRA

Rafale M
192 Filo (TuAF)
Balikesir AB, TUR

F-16C/D Fighting Falcon
Staffel 11 (ChAF)
Meiringen AB, CHE
F/A-18C/D Hornet
ECE 1/30 (FAF)
BA 118 Mont-de-Marsan, FRA

Rafale B/C
TaktLwG 51 (GAF)
Schleswig AB, DEU

Tornado IDS & ECR
1 AEW&C (NATO)
Geilenkirchen MOB, DEU

E-3A Sentry (Flying from External field)
221 VrL (CzAF)
Náměšť AB, CZE

Mi-24 Hind
2° Gruppo (ItAF)
Gioia Del Colle AB, ITA

EF-2000 Eurofighter
ALA 15 (SpAF)
BA Zaragoza, ESP

EF-18+ Hornet
6 ELT (PolAF)
Poznań-Krzesiny AB, POL

F-16C/D Fighting Falcon
TaktLwG 74 (GAF)
Neuburg AB, DEU

EF-2000 Eurofighter
EC 3/30 (FAF)
BA 118 Mont-de-Marsan, FRA

Rafale B/C

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στην κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και έχοντας την στήριξη όλου του αστικού κόσμου επιδιώκει την αναβάθμιση του ελληνικού αστικού κράτους ως περιφερειακή δύναμη και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των στρατηγικών επιδιώξεων του ελληνικού κεφαλαίου διαμέσου του πολέμου και της εμπλοκής της στους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Η κυβέρνηση της ΝΔ με την στήριξη ολόκληρου του αστικού κατεστημένου επιχειρεί να ικανοποιήσει τους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου και να αναβαθμίσει τον ρόλο της ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη διαμέσου του πολέμου.  Παρουσιάζει ως Φίλους και Προστάτες τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, που επιτίθενται εναντίον των λαών για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα τους, ενώ η συνεργασία του ελληνικού αστικού κράτους φέρνει στο προσκήνιο τον κίνδυνο Εκδικητικού πλήγματος.
Είμαστε ενάντια σε όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις -ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα- και τους ανταγωνισμούς που επιδιώκουν τον καθορισμό Ζωτικών Χώρων, την επιβολή των όρων Ηγεμονίας και Παγκόσμιας Κυριαρχίας τους
Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εχθρικές στον κόσμο της εργασίας και την νεολαία, εκμεταλλευτικές και καταπιεστικές,  που προβαίνουν αδίστακτα στην καταστολή των λαϊκών εξεγέρσεων για να επιβάλλουν την καπιταλιστική κυριαρχία και τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, επεμβαίνουν σε όλο τον πλανήτη αιματοκυλώντας τους λαούς για να αρπάξουν πλουτοπραγωγικές πηγές και ζώνες ελέγχου, προκαλώντας ποτάμια προσφυγιάς και ανθρώπινης δυστυχίας, αντιμετωπίζοντας πρόσφυγες-μετανάστες με τον πιο απάνθρωπο και εγκληματικό τρόπο.  
Ανταγωνισμοί που επιδιώκουν να επιβάλλουν καπιταλιστικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, Απειλώντας τους λαούς ακόμη και με χρήση Πυρηνικών όπλων!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκεται απέναντι σε όλους αυτούς τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς, στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό, το απάνθρωπο κυνήγι προσφύγων και την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας.
Καλούμε τους συνφάνταρους-σμηνίτες-ναύτες και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την Συμμετοχή τους με κάθε τρόπο.
Το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει να μπλοκάρει την οποιαδήποτε συμμετοχή των βάσεων στην Ελλάδα και την συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων και μέσων στον επικίνδυνο αυτό γύρο του ενδοιμπεριαλιστικού γύρου του ανταγωνισμού με επίκεντρο την Ουκρανία.
Η απειλή πολεμικής εμπλοκής και εκδικητικού πλήγματος είναι ορατός σε περίπτωση όξυνσης αφού ο πολεμικός ρόλος της Ελλάδας στην εκδήλωση της αμερικανικής επιθετικότητας είναι καθοριστικός.
Μόνο με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε απέναντι σε όλους τους ιμπεριαλιστές, τις ΗΠΑ και τις βάσεις τους, τον Ευρωστρατό και τους τυχοδιωκτισμούς του Μακρόν, τον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό, τον ρατσισμό και το φασισμό.
Πρέπει να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και να μην κυρωθεί η Ελληνο-αμερικανική πολεμική συμφωνία.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου