Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Το κίνημα «Het Bonhe» εκφράζει κι εντός Ρωσίας τη διαφωνία του με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το κίνημα «Het Bonhe» εκφράζει κι εντός Ρωσίας τη διαφωνία του με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Μαζικές διαδηλώσεις και χιλιάδες συλλήψεις σε δεκάδες πόλεις
Την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, χιλιάδες Ρώσοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στην στρατηγική που έχει χαράξει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με το κίνημα «Het Bonhe» (σ.σ. σημαίνει “όχι πόλεμο” στα ρώσικα) να έχει μεγάλη απήχηση τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το ABC News, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 1.200 συλλήψεις σε περίπου 50 ρωσικές πόλεις που πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις.


Η πλειοψηφία των ατόμων που συμμετέχουν σε αυτές τις διαμαρτυρίες είναι νέοι άνθρωποι που ενώνουν τις φωνές τους με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που θέλουν να μπει ένα τέλος στις επιθέσεις που έχουν φέρει νεκρούς, πόνο κι έδιωξαν χιλιάδες πολίτες από τα σπίτια τους.
Το μήνυμα του Ρούμπλεφ

Σε φιλειρηνικό τόνο κινήθηκε ο Αντρέι Ρούμπλεφ με την πρόκρισή του στον τελικό του Ντουμπάι.

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά τη νίκη του επί του Χούμπερτ Χούρκατς με 2-1 σετ, ο Ρώσος τενίστας έγραψε στην κάμερα «No war please» (σ.σ. όχι πόλεμο παρακαλώ).

Συμπαράσταση κι από τους Γεωργιανούς

Στο πλευρό της Ουκρανίας τάχθηκε και η Γεωργία με χιλιάδες πολίτες να λένε με τον δικό τους τρόπο «όχι» στον πόλεμο.

Οι εικόνες από την Τιφλίδα που κάνουν το γύρο του κόσμου είναι συγκλονιστικές. Ανθρωποι κάθε ηλικίας κρατώντας σημαίες της Γεωργίας και της Ουκρανίας βγήκαν στο δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου