Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Συμμετοχή της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στον Πόλεμο της Ουκρανίας

Η κυβέρνηση της ΝΔ-Μητσοτάκη μας απείλησε ότι θα στείλει ελληνικά F 16 και Έλληνες πιλότους στην Πολωνία για να λάβουν μέρος σε Νατοϊκές επιχειρήσεις εναντίον της Ρωσίας. Ουσιαστικά να συμβάλλουν στην ικανοποίηση του ουκρανικού αιτήματος για δημιουργία Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων για την Ρωσική Πολεμική Αεροπορία.
Δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να στείλει ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S 300 επίσης στην Ουκρανία, καθώς οι ΗΠΑ έκαναν πίσω τελικά και δεν θα στείλουν στην Ουκρανία ρωσικά αεροσκάφη που βρίσκονται στο οπλοστάσιο κρατών μελών του  ΝΑΤΟ όπως η Πολωνία.
Διαρροές του Πενταγώνου έκαναν γνωστό ότι εξετάζεται η αποστολή ελληνικών επιθετικών ελικοπτέρων APACHE -γνωστά και ως φονιάδες των αρμάτων μάχης- στην Ρουμανία.
Όλα αυτά σχεδιάζονται, γίνονται διαπραγματεύσεις και κυρίως, η πραγματοποίηση τους εξαρτάται από την αγωνιστική παρέμβαση του Αντιπολεμικού Κινήματος, από την πάλη της νεολαίας Μέσα και Έξω από τον Στρατό,
Για να δούμε όμως πως το ελληνικό αστικό κράτος Εμπλέκεται άμεσα στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. 
Δεν στέλνει μόνο όπλα στον Ουκρανικό Στρατό -ουκρανικά καλάσνικωφ και ρωσικά αντιαρματικά- η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη.
Συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο με τις ίδιες τις μονάδες του Ελληνικού Στρατού.
Αλήθεια, τι σχέση έχουν όλα αυτά που πράττει η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη με το Διεθνές Δίκαιο;
Έχει κηρύξει η Ρωσία τον πόλεμο στον ελληνικό κράτος;
Έχει κηρύξει η Ρωσία τον πόλεμο σε κράτος-μέλος τους ΝΑΤΟ για να δείξει το ελληνικό κράτος την Αλληλεγγύη του σύμφωνα με το άρθρο 5;
Τι στο καλό δολοφονική Συμμαχία είναι το ΝΑΤΟ που εμπλέκεται σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία χωρίς επίσημη κήρυξη πολέμου;
Και τα λέμε όλα αυτά γιατί ο σύγχρονος πόλεμος δεν διεξάγεται μόνο με σφαίρες και βόμβες.
Διεξάγεται επίσης με FAKE NEWS και επικοινωνιακούς όρους.
Έχει συστατικό του στοιχείο και συχνά καθοριστικό τον έλεγχο  της πληροφορίας.
Δεν χρειάζεται να πούμε πόσο στρατηγικής σημασίας ζήτημα ήταν σε όλους τους πολέμους και είναι στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας η πολεμική πληροφορία, η περιγραφή των κινήσεων και των δυνάμεων του αντιπάλου. Συχνά έκρινε τις μάχες και τους πολέμους.   
Έχοντας αυτά τα δεδομένα μπορούμε να πούμε χωρίς να κινδυνεύουμε να δεχτούμε την διάψευση της κυβέρνησης της ΝΔ και του Υπουργείου Άμυνας ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία Εμπλέκεται στον πόλεμο της Ουκρανίας. Ας διαβάσουμε την αναλυτική παρουσίαση του alt.gr:



Σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία, την Τετάρτη ελληνικό ιπτάμενο ραντάρ τύπου «EMB-145H AEW&C» απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Ελευσίνας και πέταξε μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και στα ανοιχτά της Βουλγαρίας, κοντά και στην περιοχή της Οδησσού, η οποία όπως εκτιμάται θα είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, στο πλαίσιο του αμερικανοΝΑΤΟικού καταμερισμού τέτοιες αποστολές αφορούν συλλογή εικόνας και πληροφοριών οι οποίες αναμεταδίδονται σε «πραγματικό χρόνο» στα κεντρικά του ΝΑΤΟ, που με τη σειρά του τις προωθεί στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενισχύοντάς τες στην αντιπαράθεση με το ρωσικό στράτευμα, καθώς από μόνη της η κυβέρνηση Ζελένσκι δεν έχει τέτοιες δυνατότητες. Μάλιστα, αρμόδιοι παράγοντες αναφέρουν ότι ακριβώς τέτοιες πληροφορίες είναι που έχουν βοηθήσει την ουκρανική Αμυνα να αντέξει όλες αυτές τις μέρες την ισχύ της ρωσικής επίθεσης.
Ναυτικός Χάρτης του Εύξεινου Πόντου (Μαύρη Θάλασσα)

Σημειωτέον, τους τελευταίους μήνες και ενώ η κρίση κλιμακωνόταν, πολλές φορές ελληνικά ιπτάμενα ραντάρ σηκώθηκαν πάνω από τη Βουλγαρία, συγκεκριμένα στον κάθετο άξονα βόρεια της Βάρνας – νότια του Μπουργκάς, σε αποστολές «εναέριας αστυνόμευσης». Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιείται τέτοια αποστολή από όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, και βασικά δείχνει ότι η κυβέρνηση, επικαλούμενη τις «συμβατικές υποχρεώσεις» της στο ΝΑΤΟ, δεν διστάζει να παίξει με τη φωτιά, με κίνδυνο να κάψει τον λαό, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων.
Περιττό δε να ειπωθεί ότι οι αναπτύξεις τέτοιων αεροσκαφών (που στη γλώσσα της Πολεμικής Αεροπορίας περιγράφονται ως μέσα υψηλής αξίας – «High Value Assets») τίθενται αυτόματα υπό την παρακολούθηση της αντίπαλης πλευράς, με ό,τι αντίμετρα λαμβάνει κάθε φορά με βάση τα δικά της «πρωτόκολλα αντίδρασης», αναλόγως του πού κινείται κάθε φορά το υπό παρακολούθηση αεροσκάφος.
Ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θέλουμε να θυμίσουμε ότι αντίστοιχο ρόλο, σε ανάλογες επιχειρήσεις συμμετέχουν και τα αμερικανικά αεροσκάφη που απογειώνονται από την Βάση της Σούδας.
Αποδεικνύοντας τι ακριβώς σημαίνει η νέα 5χρονη Ελληνο-αμερικανική στρατιωτική συμφωνία, τι εξυπηρετεί, σε τι βρώμικους πολέμους εμπλέκει τον λαό μας. 
Κυρίως, γιατί ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία πρέπει να Ξεσηκωθούν και να Απαιτήσουν με τους αγώνες τους να μην εφαρμοστεί, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.  
Την ίδια ώρα, εξάλλου, UAV του ΝΑΤΟ, τύπου RQ-4D (το μεγαλύτερο μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ), συνεχίζουν να σηκώνονται από τη βάση τους στη Σιγκονέλα και διασχίζοντας το FIR Αθηνών να φτάνουν μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, σε αντίστοιχες αποστολές συλλογής εικόνας και πληροφοριών. Μια τέτοια αποστολή έγινε και χτες, με τον κωδικό FORTE10.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκει απέναντι σε αυτούς του πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη-ΝΔ και των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ.
Ο λαός μας και το Αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να Μπλοκάρει την ελληνική Εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας, πρέπει να Αγωνιστεί για να Μπλοκάρει τη πολεμική Μηχανή του ελληνικού κράτους.
Να μην Επιτρέψουμε την Έξοδο ελληνικών στρατευμάτων και πολεμικών μέσων στο Εξωτερικό και να απαιτήσουμε να επιστρέψουν όσα βρίσκονται εκτός σε Σαουδική Αραβία, Κόσοβο κλπ.
Εμείς καλούμε τους συνφάνταρους και το μόνιμο προσωπικό να δηλώσει Άρνηση Συμμετοχής σε αυτές τις πολεμικές προετοιμασίες και σε όλες τις πολεμικές επιχειρήσεις που εκκινούν από την Ελλάδα.
Δεν έχουμε κανένα λόγο να εκπαιδευτούμε μαζί με τις Αμερικανικές Δυνάμεις.
Δεν έχουμε κανένα λόγο να γίνουμε Συμμέτοχοι-Συνένοχοι στο δράμα των λαών.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ, τους Ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας και την τυχοδιωκτική ακροδεξιά εθνικιστική φιλοΝατοϊκή πολιτική της Ουκρανικής κυβέρνησης που προκάλεσαν το δράμα των λαών της περιοχής. 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ πρόσφυγες-μετανάστες.
Είμαστε ενάντια στην Ελλάδα Ισραήλ των Βαλκανίων, την Στρατιωτικοποίηση, τους κολοσσιαίους πολεμικούς εξοπλισμούς της ΕΕ και τον Ευρωστρατό.
Θέλουμε να συμβάλλουμε σε ένα Διεθνιστικό Ταξικό Αντικυβερνητικό Αντικαπιταλιστικό κίνημα ενάντια στην Εκμετάλλευση και Καταπίεση, στην αιματοβαμμένη πραγματικότητα των καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου