Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Θεσσαλονίκη: Το προφίλ του γυναικοκτόνου – Οι σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή και η τελευταία ανάρτηση πριν τη δολοφονία

Θεσσαλονίκη: Το προφίλ του γυναικοκτόνου – Οι σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή και η τελευταία ανάρτηση πριν τη δολοφονία
Ποιος ήταν 42χρονος που πυροβόλησε με καραμπίνα τη 41χρονη

Σοκ έχει προκαλέσει η νέα γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη, με θύμα μία 41χρονη, την οποία πυροβόλησε με καραμπίνα ένας 42χρονος. Η γυναίκα βρισκόταν σε καφενείο μαζί με την 17χρονη κόρη της όταν ο δράστης εισέβαλε με κοντόκανη καραμπίνα και την πυροβόλησε εν ψυχρώ στην κοιλιακή χώρα. Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο επάνω του και αυτοκτόνησε.

Από τον πυροβολισμό τραυματίστηκε ελαφρά στην πλάτη και η ανήλικη κόρη του θύματος ενώ η 41χρονη κατέληξε αργά το βράδυ στο νοσοκομείο.

Ο 42χρονος πυγμάχος με καταγωγή από τη Χίο ήταν πρωταθλητής ΜΜΑ και φέρεται να διατηρούσε σχολή στο νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, τον αποκαλούσαν «Τιτάνα της Χίου». Το τελευταίο διάστημα ζούσε στη Θεσσαλονίκη και φαίνεται ότι είχε αρκετές προστριβές με την ιδιοκτήτρια του καφενείου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης ήταν μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή.

Σοκάρει μάλιστα η ανάρτησή του λίγα μόλις λεπτά πριν το αιματηρό επεισόδιο και την απόπειρα γυναικοκτονίας. «Όλο και πιο κοντά στον τελευταίο αγώνα, το μόνο πράγμα που δεν φοβήθηκα ποτέ είναι ο θάνατος» έγραψε στο προφίλ του στο Facebook.

Γνωστός στα ΜΜΕ ο δράστης της γυναικοκτονίας

Ο δράστης πρωτοσυστήθηκε στο κοινό από μερίδα των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική τον Ιούλιο του 2018. Όπως αναφέρει το Mega, διάφορα μέσα έγραφαν για τον εθελοντή πυροσβέστη και αθλητή του MMA από τη Χίο που πήρε το καράβι και ήρθε στην Ραφήνα με δικά του έξοδα για να συνδράμει στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Εμφανίστηκε ξανά λίγες εβδομάδες αργότερα σε ρεπορτάζ γνωστής εφημερίδας, σε θέμα για τον κατεστραμμένο τσιμεντένιο σταυρό στην παραλία Απελή Μυτιλήνης, τον οποίο είχαν φτιάξει προκειμένου… να εμποδίζει τους πρόσφυγες που χρησιμοποιούσαν τη συγκεκριμένη παραλία.

Τότε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, όταν ο 38χρονος -τότε- έμαθε για τον σπασμένο σταυρό, πήρε άλλους 6 και έφυγαν με το πρώτο καράβι από τη Χίο για τη Λέσβο, με σκοπό… να τον ξαναστήσουν.
«Είχε κάνει σκηνικά και άλλες φορές» – Τι λέει φίλος της 41χρονης

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ένας καλός φίλος της άτυχης γυναίκας είπε για τον δράστη ότι τον γνώριζε από τον Γενάρη και ότι δεν ήξερε ότι είχαν χωρίσει με τη Βίκυ.

Όπως τόνισε «ήξερα ότι είχαν μαλώσει. Είχε κάνει σκηνικά και άλλες φορές. Είχαν έρθει περιπολικά και άλλες φορές. Είμαστε σοκαρισμένοι. Την ξέραμε τη γυναίκα. Ερχόταν κάθε μέρα και ψώνιζε από το μαγαζί».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «έχουν γίνει πολλά στην Ελλάδα και πρέπει να το δούμε αυτό. Έχουμε ξεφύγει».

Πρόσθεσε δε ότι «εκτός από τη Βίκυ, γνώριζα και τις κόρες της και τον πρώην άνδρα της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου