Επιβεβαιώνει η Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ουκρανίας στη Ζαπορίζια, σύμφωνα με τον επικεφαλής του πυρηνικού παρατηρητηρίου του ΟΗΕ Ραφαέλ Γκρόσι.
Σε δήλωσή του, ο Γκρόσι δήλωσε ότι Ρώσοι διπλωμάτες στη Βιέννη ενημέρωσαν τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ότι το προσωπικό συνέχισε τις εργασίες του και ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας «παραμένουν κανονικά», στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Νότια Ουκρανία
Παράλληλα, ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας αναφέρει ότι έλαβε αίτημα από την Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας της Ουκρανίας «για την παροχή άμεσης βοήθειας στον συντονισμό των δραστηριοτήτων σε σχέση με την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ και άλλων πυρηνικών εγκαταστάσεων».

Δείτε βίντεο

Προς εκατόμβη νεκρών στην Μαριούπολη – Προέλαση των δυνάμεων του Ντονέτσκ
Παράλληλα εκφράζονται φόβοι για εκατόμβη νεκρών στην Μαριούπολη καθώς αρχίζει και κλείνει η “τανάλια” που έχουν δημιουργήσει από την μια πλευρά ρωσικές δυνάμεις και από την άλλη, οι δυνάμεις του Ντονέτκσ όπως ακριβώς δείχνει και ο χάρτης παρακάτω.
Σήμερα, οι δυνάμεις του Ντονέτσκ και της Ρωσίας προχώρησαν αρκετά εις βάθος φτάνοντας το χωριό Vasylivka στην περιοχή Zaporizhia στις όχθες του Δνείπερου.
Ο ρωσικός Στρατός κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο των περιοχών Tokmak και Vasiljevka, διώχνοντας τις ουκρανικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρωσικός Στρατός βρίσκεται μόλις 5 χλμ έξω από την Μαριούπολη. Στην περιοχή διεξάγονται σφοδρές μάχες και υπάρχουν πολλοί νεκροί και δεκάδες τραυματίες.
Στην περιοχή αυτή, οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται στην πιο δύσκολη θέση καθώς όπως έχουμε ήδη αναφέρει συγκλίνουν ρωσικές δυνάμεις από δύση, βορρά και νότο.

ΙSIS Hunters στην Μαριούπολη
Δυνάμεις του Ντονέτσκ πανηγυρίζουν για την απελευθέρωση του χωριού Shirokino στην περιοχή.
Ρωσικές πηγές κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς στην ευρύτερη περιοχή
Στην περιοχή της Μαριούπολης, η Ρωσία έστειλε τις επίλεκτες δυνάμεις “ISIS Hunters”. Οι δυνάμεις αυτές προέρχονται από την Συρία. Συστάθηκαν από την ιδιωτική εταιρεία “Wagner” και σκοπός τους ήταν η εξολόθρευση των ισλαμιστών του ISIS. Πρόκειται για “κυνηγούς κεφαλών”.
Έτσι εξηγείται και η ταχεία προέλαση των δυνάμεων του Ντονέτσκ . Οι δυνάμεις αυτές κατάφεραν να εκδιώξουν τους Ουκρανούς από το προπύργιο τους στην περιοχή Krasnaya Talovka.
Οι Ρώσοι πήραν ως λάφυρα την σημαία των Ουκρανών Πεζοναυτών και την σημαία του “Δεξιού Τομέα”.
Δείτε βίντεο

Image

Image

Image