Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

NRF: Γαλλικά στρατεύματα και εξοπλισμός στη Νορβηγία-Ποιος ο ρόλος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Γαλλικά στρατεύματα και εξοπλισμός της “Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ” (NATO Response Force – NRF) άρχισαν να φθάνουν στη Νορβηγία την Τετάρτη 9/3/22, στο πλαίσιο της άσκησης brilliant jump 2022.

Τα στρατεύματα είναι μέρος της Γάλλο-Γερμανικής ταξιαρχίας της NRF και έφθασαν στην αεροπορική βάση Gardermoen της Νορβηγίας. Η βάση αυτή βρίσκεται 50 χλμ. βόρεια της νορβηγικής πρωτεύουσας και είναι έδρα της 135ης Πτέρυγας Μάχης και της 335 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας της Νορβηγίας.

Σημειώνεται ότι η δύναμη που αναπτύσσεται στην Νορβηγία στο πλαίσιο της άσκησης, αποτελεί τμήμα της NRF που ενεργοποιήθηκε με την ιμπεριαλσιτική Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Δεν είναι τυχαίο ασφαλώς, ότι τα γαλλικά στρατεύματα προβλέπεται να παραμείνουν στη Νορβηγία και μετά την ολοκλήρωση της “BRILLIANT JUMP 22”, προκειμένου να συμμετάσχουν σε άλλη άσκηση με το όνομα “Cold Response”. Δεν διαφεύγει της προσοχής ότι άλλο τμήμα της Γαλλογερμανικής ταξιαρχίας – τμήμα της NRF έχει επίσης ήδη αναπτυχθεί στην Ρουμανία.

Η «Δύναμη Αντίδρασης του ΝΑΤΟ» (NATO Response Force – NRF) και η «Διακλαδική Δύναμη επιχειρήσεων Πολύ Υψηλής Ετοιμότητας» (Very High Readiness Joint Task Force – VJTF)

Την επιχειρησιακή διοίκηση της NRF και της VJTF έχει αναλάβει η Διοίκηση Διακλαδικών Δυνάμεων (Joint Force Command – JFC) στο Μπρούνσουμ. Η JFC του Μπρούνσουμ σε ότι αφορά τις χερσαίες επιχειρήσεις υποστηρίζεται από το “Ταχείας Αντίδρασης Σώμα Στρατού” της Γαλλίας στη Λιλ (Rapid Reaction Corps France (RRC FRA) που είναι αντίστοιχο με το πρώην Γ’ ΣΣ. Πυρήνας της VJTF είναι ακριβώς η Γαλλογερμανική ταξιαρχία 3.500 στρατιωτικών, αποτελούμενη από το «1st Infantry Regiment» και το «3rd Hussar Regiment».

Η ελληνική συνεισφορά σε VJTF και NRF

Αναπάντητο είναι το ερώτημα ποιες δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού Ξηράς θα συμμετάσχουν στην NRF. Στο πλαίσιο της VJTF και NRF ενεργοποιούνται και οι Μόνιμες ναυτικές ομάδες κρούσεως και αντιναρκικών αντιμέτρων στις οποίες κατά κανόνα συμμετέχουν και ελληνικά πολεμικά πλοία. Επίσης είναι γνωστό, ότι γενικά σε περίπτωση ανάληψης πολεμικών επιχειρήσεων από το ΝRDC-GR, από ελληνικής πλευράς θα παραχωρηθούν τμήματα από την 71η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία.
Με ευθύνη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εμπλέκονται σε αυτούς τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εξυπηρετούν τον εντεινόμενο ανταγωνισμό ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας που ήδη αιματοκυλά τους λαούς της Ουκρανίας.
Η κυβέρνηση της ΝΔ και το στρατιωτικό κατεστημένο δικαιολογεί την συμμετοχή στις πολεμικές προετοιμασίες που ολοένα φτάνουν πιο κοντά στην πλήρη συμμετοχή, μιλώντας για “ετοιμότητα και αποτροπής” και για "υποχρεώσεις" προς τους συμμάχους....
Όμως είναι ακριβώς αυτές οι συμμαχίες της άρχουσας τάξης με τα κράτη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που σχηματίστηκαν για να εξυπηρετήσουν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς αναβάθμισης του ελληνικού αστικού κράτους και κόσμου που εμπλέκουν τον λαό μας στους ανταγωνισμούς και στους βρώμικους πολέμους τους. Το είδαμε τι σημαίνει αυτό στην Γιουγκοσλαβία και το Αφγανιστάν, το ζούμε καθημερινά με τα βάρβαρα απάνθρωπα περιστατικά σε Έβρο και Αιγαίο που ο Ελληνικός στρατός στρέφεται ενάντια σε πρόσφυγες-μετανάστες για αν διαφυλάξει τα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο.  
Εμείς καλούμε τους συνφάνταρους και το μόνιμο προσωπικό να δηλώσει Άρνηση Συμμετοχής σε αυτές τις πολεμικές προετοιμασίες.
Δεν έχουμε κανένα λόγο να εκπαιδευτούμε μαζί με τις Αμερικανικές Δυνάμεις.
Δεν έχουμε κανένα λόγο να γίνουμε Συμμέτοχοι-Συνένοχοι στο δράμα των λαών.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ, τους Ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας και την τυχοδιωκτική ακροδεξιά εθνικιστική φιλοΝατοϊκή πολιτική της Ουκρανικής κυβέρνησης που προκάλεσαν το δράμα των λαών της περιοχής. 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ πρόσφυγες-μετανάστες.
Είμαστε ενάντια στην Ελλάδα Ισραήλ των Βαλκανίων, την Στρατιωτικοποίηση, τους κολοσσιαίους πολεμικούς εξοπλισμούς της ΕΕ και τον Ευρωστρατό.
Θέλουμε να συμβάλλουμε σε ένα Διεθνιστικό Ταξικό Αντικυβερνητικό Αντικαπιταλιστικό κίνημα ενάντια στην Εκμετάλλευση και Καταπίεση, στην αιματοβαμμένη πραγματικότητα των καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 
diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου