Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

«Η Ουκρανία αποκλείστηκε από την Αζοφική θάλασσα» λένε οι Ρώσοι! S-400 ζητά η Λευκορωσία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έχει πλέον πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο TASS.

Τα ρωσικά στρατεύματα και οι φιλορωσικές αυτονομιστικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία ένωσαν τις δυνάμεις τους την Τρίτη στις ακτές της Αζοφικής Θάλασσας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Νωρίτερα, ο Εντουαρντ Μπασούριν, διοικητής των αυτονομιστικών δυνάμεων στο φιλορωσικό έδαφος του Ντονέτσκ, δήλωσε ότι στόχος του είναι να περικυκλώσει «πλήρως» τη Μαριούπολη, μια πόλη-λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική Θάλασσα, όπου ζουν μισό εκατομμύριο άνθρωποι.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο RIA ανακοίνωσε επίσης ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της αυτοαποκαλούμενης Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, έφθασαν στα σύνορα της περιοχής Ντονέτσκ και ενώθηκαν με τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Η πόλη Βολνοβάχα, που απέχει μία ώρα οδικώς στα βόρεια της Μαριούπολης, “καταστράφηκε” σε μεγάλο βαθμό σήμερα, σύμφωνα με τον Πάβλο Κιριλένκο, τον Ουκρανό κυβερνήτη της περιοχής του Ντονέτσκ.

Η Λευκορωσία αναπτύσσει περισσότερες δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία, ζήτησε από τη Ρωσία μια συστοιχία S-400

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέφερε σήμερα ότι ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να αναπτύξει άλλη μια αντιαεροπορική συστοιχία S-400 στα δυτικά του Μινσκ, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο RIA, το οποίο με τη σειρά του επικαλείται ένα άλλο πρακτορείο, το λευκορωσικό Belta.

Η συστοιχία αυτή χρειάζεται για την άμυνα του εδάφους της Λευκορωσίας, φέρεται να είπε ο Λουκασένκο.

Νωρίτερα, πάντα σύμφωνα με το Belta, ο Λουκασένκο είπε ότι η Λευκορωσία αναπτύσσει περισσότερες δυνάμεις στα σύνορά της με την Ουκρανία. “Είναι καλά εκπαιδευμένες ομάδες ταχείας ανάπτυξης που είναι έτοιμες να σταματήσουν οποιαδήποτε πρόκληση και οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια εναντίον της Λευκορωσίας”, είπε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, o Λουκασένκο είπε πως η έναρξη συνομιλιών ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία δημιουργεί ελπίδες ότι οι εχθροπραξίες μπορεί να σταματήσουν.

Ο πρώτος γύρος συνομιλιών που διεξήχθη τη Δευτέρα, στη Λευκορωσία δεν παρήγαγε χειροπιαστά αποτελέσματα καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου