ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πάει στο 15ο Φεστιβάλ Πολιτιστικών Ομάδων ΦΕΠΑ


Και φέτος το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα είναι εκεί.
Στο 15ο Φεστιβάλ Πολιτιστικών Ομάδων ΦΕΠΑ.
Φέτος, που η ΔΑΠ γνώρισε οδυνηρή ήττα.
Φέτος, που ο Μητσοτάκης και η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ στέλνουν τους Μπάτσους στα Πανεπιστήμια.
Φέτος, που μας απειλεί ακόμη περισσότερο η πολεμοκάπηλη κυβέρνηση, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί που οξύνονται, φτάνοντας στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ το μάτωμα των λαών της ιμπεριαλιστικής περιφέρεια συνεχίζεται.
Φέτος, που ζούμε τα νέα επεισόδια του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού και εξ υφαίνουν σχέδια που θέλουν την νεολαία κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους.
Φέτος, που για μια ακόμη φορά λιώνουν τους φαντάρους, ενώ ο φασισμός σηκώνει ξανά το κεφάλι και ο σεξισμός εκπροσωπείται στα στρατόπεδα από το στρατιωτικό κατεστημένο.
Φέτος λοιπόν θα είμαστε εκεί, στο 15ο Φεστιβάλ Πολιτιστικών Ομάδων ΦΕΠΑ... Έρχεται!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
19:00 Εκδήλωση - συζήτηση : "Η έμφυλη βία" | Γ'ΦΕΠΑ
20:00 Προβολή ταινίας από την Κινηματογραφική ομάδα Π.Ο.Φ.Ε.Π.Α. "The Patience Stone (2012)" με θέμα την έμφυλη βία | Γ'ΦΕΠΑ
22:00 Χορευτική ομάδα Λάτιν Π.Ο.Φ.Ε.Π.Α.
22:30 Συναυλίες με : Mc Yinka, Franx Panx & Σαλταδόροι, Νίκος Χριστόπουλος (έντεχνο), Luba Luft / Karoshi (hip-hop), Less thought (Blues Rock)
ΣΑΒΒΑΤΟ :
18:00 Τουρνουά Σκάκι | Γ'Φ.Ε.Π.Α.
20:30 Stand up Comedy show με : Αλέξανδρο Πασπαρδάνη, Χριστίνα Βούλγαρη, Μαρία Κουφομανώλη, Κωσταντή Μπίτση, Billy G
21:30 Χορωδία Π.Ο.Φ.Ε.Π.Α.
22:00 Συναυλία με τους Υπεραστικούς
Παραδοσιακό Γλέντι με τους "Γκιντίκι"
Κρητικό γλέντι με τους : Λαγουδακης Μανώλης, Αλεβιζακης Αλέξης, Μαραγκουδάκης Σταύρος, Πασσος Αλέξανδρος
Το φεστιβάλ αυτό, που αποτελεί γεγονός δεδομένο πια για τις γύρω γειτονιές, προετοιμάζεται κάθε χρόνο μόνο με τον κόπο και το μεράκι των μελών των Πολιτιστικών Ομάδων. Δεν είναι τυχαία η επιλογή να έχει ελεύθερη είσοδο και τιμές κόστους, ώστε να μπορούν όλες και όλοι να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν φθηνά μέσα στην κρίση. Περιλαμβάνει δρώμενα που προάγουν τον πολιτισμό όπως τον αντιλαμβανόμαστε και τον θέλουμε εμείς, κόντρα σε όσα προάγει η κυρίαρχη αντίληψη. Η προσπάθεια αυτή γίνεται αλληλέγγυα και αυτοοργανωμένα, τόσο από οικότροφους και μη - μέλη των ομάδων, που το οργανώνουν και το στηρίζουν, όσο και από καλλιτέχνες που μας στηρίζουν και έρχονται αφιλοκερδώς. Περιλαμβάνει, επίσης, συζητήσεις, περίπτερα ενημέρωσης, παιδικό πρόγραμμα και βιβλιοπωλείο.
Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που σκοπό έχει να κοινωνικοποιήσει τον χώρο των εστιών και να αναδείξει ότι οι συλλογικές και από τα κάτω προσπάθειες μπορούν να αποτελέσουν μια ουσιαστική και δημιουργική φωνή αντίδρασης στη σύγχρονη εκμεταλλευτική πραγματικότητα.
Κάθε φεστιβάλ είναι αφιερωμένο σε κάποιο επίκαιρο κοινωνικό ζήτημα, το οποίο και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αναδείξουμε. Για το όχι και τόσο φετινό φεστιβάλ (ύστερα από 3 χρόνια) το αφιέρωμα αφορά την έμφυλη βία και την ισότητα.
Είσοδος από Ταξίλου ή κεντρική πύλη Πανεπιστημιούπολης (Ούλωφ Πάλμε/Υμηττού)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου