Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

2η Επιστολή Καταγγελίας: Αποστολή αυτοκτονίας είναι η μετάθεση στο τάγμα στρατηγείου της 1ης στρατιάς.

Στην δεύτερη Επιστολή Καταγγελίας που φτάνει στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ συνφάνταροι επιβεβαιώνουν τις αρχικές καταγγελίες και αποκαλύπτουν τους χειρισμούς συγκάλυψης από τους Βαθμοφόρους
2η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Έτσι ακριβώς είναι και χειρότερα!!
Αποστόλη αυτοκτονίας είναι η μετάθεση στο τάγμα στρατηγείου της 1ης στρατιάς.
Ντροπή με τόσους ανώτατους αξιωματικούς δίπλα μας να βιώνουμε τέτοια θητεία.
Δεν νοιάζεται κανείς!
Ένας ανώτατος φιλοτιμήθηκε πρόσφατα να επισκεφτεί το τάγμα και μας έδιωξαν Aξιωματικοί του τάγματος άρον άρον από το τάγμα για να μη μιλήσουμε!
Επιβεβαιώνουν η Διοίκηση και το ΓΕΣ όσα καταγγέλλονται;
Λάρισα: Στην 1η Στρατιά οι φαντάροι κάνουν τρεις (3) υπηρεσίες ταυτόχρονα και στην ΑΤΑ τα βύσματα σμηνίτες της ΝΔ έκαναν επτά (7) μήνες λιγότερη θητεία
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Η κατάσταση δυστυχώς στη 1η Στρατιά στο Τάγμα στρατηγείου της Λάρισας δεν έχει αλλάξει, καθώς το κωλυόμενο και η αγγαρεία συνεχίζουν. 
Οι οχτώ (8) ώρες σκοπιά είναι πλέον φανταστικό νούμερο αφού λόγω λειψανδρίας και ανικανότητας προσωπικού δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Στρατιώτες σκλάβοι χωρίς να γίνεται καμία κίνηση για ανακατανομή υπηρεσιών από τους αρμόδιους.
Τα υπόλοιπα τάγματα να μη δέχονται να προσφέρουν βοήθεια ενώ μπορούν. 
Με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι συνεχώς τεταμένη. 
Ένα άτομο μπορεί να εκτελέσει μέχρι και 3 υπηρεσίες ταυτόχρονα ενώ έχει αναλάβει και κάποιο πόστο.
Με αποτέλεσμα να μη του μένει χρόνος για ξεκούραση.
Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Εμείς απαιτούμε την παρέμβαση της Ιεραρχίας.
Είναι μια ακόμη καταγγελία που αποκαλύπτει την αδιαφορία που δείχνουν για τους συνφάνταρους.
Επίσης, αποδεικνύει τι συνέπειες της Βυσματοκρατίας.
Είναι δυνατόν στην ίδια πόλη, την Λάρισα, στην 1η Στρατιά οι φαντάροι να κάνουν τρεις (3) υπηρεσίες ταυτόχρονα και στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), τα βύσματα σμηνίτες της ΝΔ να μετρούν μέχρι πρόσφατα επτά (7) μήνες λιγότερη θητεία.
Ο φαντάρος να κάνει 8 ώρες σκοπιά και όλες τις άλλες υπηρεσίες και αγγαρείες....
Αλλά το βύσμα σμηνίτης της ΝΔ να παίρνει τέσσερις (4) μέρες Άγραφη Άδεια κάθε βδομάδα, σε όλη τη διάρκεια της θητείας του, επαναλαμβάνουμε μέχρι πρόσφατα;
  Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτεί:
Μείωση της στρατιωτικής θητείας σε Έξι (6) μήνες.
Η Υπηρεσία να μας πηγαίνει όλους 1 Μέσα-1 Έξοδο.
Να αυξηθούν οι Άδειες και να καλύπτει το Υπουργείο Άμυνας το κόστος Μετακίνησης σε Εξόδους και Άδειες.
 Πρόταση Ψηφίσματος: Για την Αύξηση του Μισθού κοροϊδία των 8,7 ευρώ και Δωρεάν Μετακινήσεις
 
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνει μεγάλη αγωνιστική πρωτοβουλία Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στην οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση των συνφάνταρων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ-ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ 8,7 ΕΥΡΩ ΚΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 250 ΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ

Το κράτος δίνει τον εξευτελιστικό μισθό των 8,7 ευρώ/ μήνα στους στρατιώτες. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική για τις λαϊκές οικογένειες επειδή διανύουμε περίοδο έντονης ακρίβειας. 
Απ’την αρχή της θητείας του ένας στρατιώτης καλείται να πληρώσει μια σειρά από δυσβάσταχτα ποσά είτε για να καλύψει τις φοβερές ελλείψεις που δημιουργεί η θητεία (μια ματιά στον κατάλογο του ρουχισμού αρκεί) αλλά και διότι δεν δίνεται δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης στους φαντάρους που πηγαίνουν στα σπίτια τους. 
Το κόστος ειδικότερα των ακτοπλοϊκών ανεβαίνει μαζί με τις τιμές των καυσίμων, ήδη απ’ τις αρχές του πολέμου στην Ουκρανία βρίσκονται στο 10-12% αυξημένα, ενώ και πιο πριν είχαν αυξηθεί κατά 12-15%. Επίσης πανάκριβα είναι τα αεροπορικά εισιτήρια, ενώ ο στρατιώτης υποχρεώνεται να καταβάλει πολλά ευρώ σε ΤΑΧΙ και ΚΤΕΛ γιατί ο στρατός αρνείται να βάλει κίνηση στρατιωτικών οχημάτων.
 Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ένας στρατιώτης καλείται να μετακινηθεί υποχρεωτικά 8 φορές μόνο για τις υποχρεωτικές άδειες και όλα αυτά επιβαρύνοντας την οικογένεια του ή δουλεύοντας αυτά τα χρήματα πιο πριν (ουσιαστικά προσθέτοντας χρόνο που διαθέτει στη θητεία του). 
 Η σύγκριση δε του «μισθού» των 8,7 με άλλες χώρες της Ευρώπης που διατηρούν σύστημα υποχρεωτικής θητείας είναι ενδεικτική, καθώς οι αμοιβές είναι πολλαπλάσιες παντού.
Αναφέρουμε, λοιπόν:
Φινλανδία: από 5,20 έως 12,90 ευρώ τη μέρα
Ελβετία: 25 φράγκα την ημέρα (περίπου 25 ευρώ) συν 20 φράγκα την ημέρα για κάθε παιδί.
Σουηδία 2500 δολάρια μηνιαίως.
Ισραήλ 410- 451 δολάρια.
Κύπρος 250 ευρώ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δαπανά 65 δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων στρατιωτικών, δίνει το 2,4% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, οργανώνει πανάκριβες διεθνείς ασκήσεις (ΗΝΙΟΧΟΣ 2022) πρόβα τζενεράλε για ιμπεριαλιστικούς πολέμους ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ελληνικού αστικού κράτους ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη και παράλληλα να επωφεληθεί το ελληνικό κεφάλαιο από τις «ευκαιρίες» που μπορεί να παρουσιαστούν. 
Από την άλλη μεριά αντιμετωπίζουν τους φαντάρους ως αναλώσιμους, βαθαίνουν την οικονομική και εργασιακή μας εκμετάλλευση, που πολύ συχνά οδηγεί σε ατυχήματα αφού οι στρατιώτες πολλές φορές δουλεύουν σαν εργάτες χωρίς τα κατάλληλα μέσα προστασίας. Δίνουν ελάχιστο φαγητό για να ψωνίζουν από το ΚΨΜ και με τα κέρδη αγοράζουν γραφική ύλη, συντηρούν μονάδες και οχήματα, ενώ την ίδια στιγμή αγοράζονται σύγχρονα όπλα θυμίζοντας συνεχώς ποια ζητήματα είναι σημαντικά για την κυβέρνηση.

Εμείς απαιτούμε:
Να αυξηθεί ο μισθός του κάθε φαντάρου στο ύψος του Βασικού Μισθού.
Να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας αμέσως μετά την απόλυση μας από τον Στρατό και να λαμβάνουμε το αντίστοιχο επίδομα.
Να μας αναγνωρίζονται όλα τα ένσημα για τους 9 ή 12 μήνες της Στρατιωτικής θητείας.
Το Υπουργείο Άμυνας να αναλάβει το κόστος Μετακίνησης σε Εξόδους και Άδειες.

Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στην εμπλοκή/συμμετοχή της Ελλάδας στον Ουκρανικό Πόλεμο και τις ασκήσεις-πολεμική προετοιμασία του ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις και να Ακυρωθεί η 5χρονη στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ. 
Καλούμε κάθε αγωνιστή, συλλογικότητα, εργατικό σωματείο και φοιτητικό σύλλογο να στηρίξει την προσπάθεια μας για μια θητεία αξιοπρεπή. 
Να συμμετέχει στην πάλη ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό, τον ρατσισμό και τον φασισμό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

1 σχόλιο:

  1. 200ευρω δεν θα ελεγα οχι αλλα να με βοηθαει και ο αλλος ανεξαρτητα,ποια σειρα ειναι,γιατι οπως το βλεπω και ο αλλος ελεγε διπλα μου δεν ειχε λεφτα και εφυγε με την mercedes to 4x4 ,αρα δεν λενε την αληθεια εως τωρα που ειδα στο νησι που ειμαι τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή