Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

ΒΙΝΤΕΟ-Άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2022»: Μια ακόμη πολύ σημαντική Συνεκπαίδευση Ελληνικών και Αμερικανικών δυνάμεων με το βλέμμα στη Μαύρη Θάλασσα ενάντια στην Ρωσία

USS Arlington: Στον Βόλο για την Άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2022» 
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με συνεχείς του ανακοινώσεις επιχειρεί να περιγράψει το μέγεθος και τους κινδύνους που απορρέουν από την Εμπλοκή-Συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και των ΝΑΤΟ, εναντίον της Ρωσίας.
Οι συνεκπαιδεύσεις μεταξύ των Ελληνικών και Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι συνεχείς και αφορούν το σύνολο των Όπλων.
Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στον πολεμική προετοιμασία των Ειδικών Δυνάμεων εξαιτίας του ρόλου που έχουν σε αυτούς τους σχεδιασμούς. 
Στο πλαίσιο αυτό, το αποβατικό πλοίο κλάσης San Antonio, USS Arlington (LPD 24) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, προσαρτημένο στην ομάδα Kearsarge Amphibious Ready Group (ARG), έφτασε στον Βόλο για την υποστήριξη της διμερούς άσκησης Μέγας Αλέξανδρος 2022 (ATG22), στις 4 Μαΐου 2022.
Ενώ βρισκόταν κοντά στον Βόλο, Ελλάδα, το USS Arlington και μέλη της 22ης Ναυτικής Εκστρατευτικής Μονάδας (MEU) διεξήγαγαν επιχειρήσεις εκφόρτωσηw εξοπλισμού και οχημάτων του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ για την υποστήριξη της ATG22 για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας με την Ελλάδα, «σύμμαχο-κλειδί του NATO», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του US Navy.
«Η άσκηση Μέγας Αλέξανδρος είναι μια φανταστική ευκαιρία για τους πεζοναύτες της 22ης MEU να εκπαιδευτούν με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ εδώ στον Βόλο», δήλωσε ο Αντισυνταγματάρχης Christopher Myette. 
«Η εκπαίδευση που εκτελούμε μαζί κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης θα ενισχύσει την υπάρχουσα σχέση και διαλειτουργικότητα μεταξύ των Πεζοναυτών των ΗΠΑ και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πολεμική προετοιμασία που ξεχωρίζει τόσο για τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά, το είδος των δυνάμεων που εμπλέκονται, την χρονική συγκυρία, αλλά και τη μεγάλη χρονική διάρκεια!
Το ATG22 είναι μια αμφίβια εκπαιδευτική εκδήλωση που διεξάγεται στον Βόλο, την Ελλάδα και το Αιγαίο Πέλαγος, από τις 2 ως τις 31 Μαΐου 2022. 
Το ATG22 θα ασκήσει διοίκηση και έλεγχο σε επίπεδο τάγματος και συνδυασμένη εκπαίδευση όπλων για να αυξήσει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ της ομάδας Ναυτικού και Πεζοναυτών των ΗΠΑ και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. 
Οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα βρίσκονται υπό τη διοίκηση και τον έλεγχο της Task Force 61/2, με τις συμμετέχουσες μονάδες να περιλαμβάνουν στοιχεία από το Kearsarge ARG, 22nd MEU και CTF 61/2’s Task Group 61/2.4 (Reconnaissance Counter-Reconnaissance Forces). Οι δυνάμεις θα εκπαιδεύονται παράλληλα με την 32η Ελληνική Ταξιαρχία Πεζοναυτών καθώς και τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του Ελληνικού Στρατού.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκει απέναντι σε όλες αυτές τις πολεμικές προετοιμασίες.
Καλούμε τους συνφάνταρους και τα μόνιμα στελέχη να Αρνηθούν την συμμετοχή τους σε αυτές τις πολεμικές προετοιμασίες που μας θέλουν κρέας στα κανόνια για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου που επιδιώκει την γεωστρατηγική του αναβάθμιση μέσω της πολεμικής Εμπλοκής-Συμμετοχής στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς, αλλά και τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ.
Οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχουν μετατρέψει όλοκληρη την ελληνική επικράτεια σε ένα απέραντο Πολεμικό Ορμητήριο των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, στην περιοχή όπου διεξάγονται οι περισσότερες Πολεμικές προετοιμασίες των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας και των λαών σε Βαλκάνια, Μεσόγειο, Αφρική και Μέση Ανατολή.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ
Αγωνιζόμαστε για την Ανατροπή τους.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου